Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2015 Yılının En İyi Oyunu

2015 yılının en iyi oyunu sizce hangisidir?

  • Bloodborne

    Kullanılan: 5 8.5%
  • The Witcher 3: Wild Hunt

    Kullanılan: 38 64.4%
  • Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

    Kullanılan: 3 5.1%
  • Undertale

    Kullanılan: 5 8.5%
  • Fallout 4

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Her Story

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Rise of the Tomb Raider

    Kullanılan: 2 3.4%
  • Rocket League

    Kullanılan: 1 1.7%
  • Life Is Strange

    Kullanılan: 1 1.7%
  • Star Wars Battlefront

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Ori and the Blind Forest

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Batman: Arkham Knight

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Call of Duty: Black Ops III

    Kullanılan: 2 3.4%
  • Pillars of Eternity

    Kullanılan: 1 1.7%
  • Diğer

    Kullanılan: 1 1.7%

  • Kullanılan toplam oy
    59
Yeni bir gün yeni bir anket :D

Öncelikle:
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Bloodborne


Bloodborne FromSoftware tarafından geliştirilen, Sony Computer Entertainment tarafından ise yayımcılığı yapılacak olan video oyunudur. PlayStation 4'e özel olarak geliştirilmektedir.


The Witcher 3: Wild Hunt


The Witcher 3: Wild Hunt, CD Projekt RED tarafından geliştirilen, Warner Bros. Interactive Entertainment tarafından Kuzey Amerika'da, Namco Bandai Games tarafından ise Avrupa'da yayımcılığı yapılan üçüncü şahıs nişancı türü rol yapma oyunudur. Oyun 19 Mayıs 2015'te yayınlanmıştır. Yayınlandıktan altı hafta sonra 6 milyondan fazla kopya satmıştır ve Golden Joystick Awards,The Game Awards, Game Developers Choice Awards, ve SXSW Gaming Awards dahil olmak üzere 250'den fazla site tarafından yılın oyunu seçilmiştir.


Metal Gear Solid V: The Phantom Pain


Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Kojima Productions tarafından geliştirilen, Konami tarafından ise yayımcılığı yapılmış olan video oyunudur.


Undertale


Undertale, Toby Fox tarafından yaratılmış, 2 boyutlu 8-bit bir RPG video oyunudur. Soundtrack 101 parçadan oluşmaktadır. Oyun, insanlar ve yaratıklar arasındaki savaşı konu alır. Savaşı insanların kazanmasıyla canavarlar yer altına güçlü bir büyüyle hapsedilir. Bu büyüyü aşmak için bir insan ve bir canavar ruhunu birleştirmek ya da yedi insan ruhuyla bariyeri kalıcı olarak kırmak gerekmektedir. Bir gün gidenlerin asla geri dönemediği Mt.Ebott adındaki dağa bir çocuk tırmanır. Oyunun ana karakteri, cinsiyeti belirsiz olan Frisk adındaki bu çocuk dağın içine, yaratıkların dünyasına düşer ve insanların arasına dönebilmek için yolculuğa başlar. Oyun, eleştirmenler ve oyuncular tarafından senaryo bazlı olarak çoğunlukla olumlu tepkiler almıştır.


Fallout 4


Fallout 4, Bethesda Game Studios'un geliştiriciliğini yaptığı ve Bethesda Softworks'ün yayımcılığını yaptığı açık dünya aksiyon rol yapma oyunudur. Fallout serisinin beşinci büyük oyunudur ve Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One için 10 Kasım 2015'te yayımlanmıştır.


Her Story


Sam Barlow tarafından yazılıp yönetilmiş interaktif film tarzı video oyunu.


Rise of the Tomb Raider


Rise of the Tomb Raider Crystal Dynamics tarafından geliştirilen, Microsoft Studios ve Square Enix firmaları tarafından yayımlanan aksiyon-macera oyunudur.2013 Yılında piyasaya sürülen Tomb Raider oyununun devamı niteliğindedir.10 Kasım 2015'te Xbox One ve Xbox 360 konsolları için çıkışını gerçekleştirmiştir.Microsoft Windows ve Playstation 4 içinse 2016 yılında çıkacağı duyurulmuştur.


Rocket League


Rocket League Psyonix tarafından geliştirilen ve yayınlanan, arabalarla oynanan bir futbol oyunudur. İlk olarak Microsoft Windows ve PlayStation 4 platformları için Temmuz 2015'te piyasaya sürüldü. 2016 yılında Xbox One için geliştirilen sürüm yayınlandı. Rocket League, OS X ve Linux için beta sürümlerini yayınlamaya hala devam etmekte. 505 Games firması, Haziran 2016'dan beri PlayStation 4 ve Xbox One platformları için oyunun fiziksel olarak dağıtımını üstlenmiştir.

Futbol'un roket destekli arabalarla daha eğlenceli olduğunu savunan oyun ister tek kişilik, ister çevrimiçi olarak oynanabiliyor. Her takım en az 1, en fazla 4 kişilik olabiliyor.


Life Is Strange


Life Is Strange, Dontnod Entertainment tarafından tasarlanıp geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanıp piyasaya sürülmüş interaktif video oyunudur. Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 ve Xbox One versiyonları mevcuttur ve periyodik olarak 2015 yılı boyunca yayınlanmış beş bölümden oluşmaktadır. İlk bölümünü 30 Ocak 2015'te yayınlamıştır. Beşinci yani sezon finali bölümü ise 20 Ekim 2015'te yayınlanmıştır. Tüm bölümleri Feral Interactive tarafından Linux ve macOS için 21 Haziran 2016'da yayımlanmıştır.[2]

Oyunun konusu Maxine Caufield adında fotoğraf çekmeyi çok seven ve ilgi uyandırıcı her şeyin fotoğrafını çeken, okulun kızlar yurdunda kalan bir lise öğrencisinin zamanda yolculuk yapabildiğini keşfetmesi ve her kararının kelebek etkisini oluşturmasıdır. Yaklaşan bir fırtınayı öngördükten sonra Max, kasabanın yok olmasını önlemek için sorumluluk alır. Oyuncunun eylemleri anlatıyı değiştirmektedir ve bu gidişat bir kez zamanda geri seyahat edilince verilen kararı değiştirerek yeniden şekillendirilebilir.

Life Is Strange'in gelişim aşaması Nisan 2013'te başladı. Finansal ve yaratıcı nedenlerden dolayı dönemsel bir biçim ile kuruldu. Geliştiriciler, Pasifik Kuzeybatı üzerinde araştırmalar yapmak için seyahat ayarladı ve karakterleri yapmak için bilinen arketipleri bozdular. Seslendirme işlemleri Los Angeles, Kaliforniya'da gerçekleşti.

Eleştirmenlerden olumlu yorumlar alan Life Is Strange, Mayıs 2017 itibarıyla üç milyonun üzerinde dijital kopya sattı. Chloe ve Rachel'ın arkadaşlıklarını konu alan Life Is Strange: Before the Storm, 2017'de yayınlandı. Ek bir oyun, The Awesome Adventures of Captain Spirit, 25 Haziran 2018 tarihinde yayınlandı. Beş bölümden oluşan Life Is Strange 2'nin ilk bölümü 27 Eylül 2018 tarihinde yayınlandı.


Star Wars Battlefront


Star Wars: Battlefront, DICE tarafından geliştirilen, Electronic Arts'ın ise yayımcılığı yaptığı video oyunudur.


Ori and the Blind Forest


Ori and the Blind Forest, bağımsız yapımcı Moon Studios tarafından geliştirilen, Microsoft Studios tarafından yayınlanan, platform/macera türünde bir video oyunudur.


Batman: Arkham Knight


Batman: Arkham Knight, Rocksteady Studios tarafından geliştirilen ve Warner Bros. Interactive Entertainment tarafından 2015'te yayımlanan aksiyon-macera video oyunudur. Video oyunu DC Comics'in Batman adlı süper kahramanını konu almaktadır. Video oyununun senaryosu Sefton Hill, Ian Ball ve Martin Lancaster tarafından yazılmıştır. Batman: Arkham video oyunu serisinin dördüncü ana video oyunudur. Seride 2013 video oyunu Batman: Arkham Origins'ten sonra gelmektedir. Video oyunu, Batman: Arkham City'nin devamı niteliğindedir ve bu oyunda konu alan olayların dokuz ay sonrasında Gotham City'de geçmektedir. Batman: Arkham Knight'ta ana olarak Scarecrow'un Gotham'ı ele geçirmeye çalışması konu almaktadır.

Arkham Knight tüm dünyada 23 Haziran 2015'te PlayStation 4, Xbox One ve Microsoft Windows için piyasaya sürülmüştür. Video oyunu çıkışında Ekim 2015 itibarıyla 5 milyon birim satışına ulaşarak 2015'in ve Arkham serisinin en hızlı satan video oyunu olmuştur. Batman: Arkham Knight, En İyi Oyun ve En İyi Aksiyon-Macera da dahil olmak üzere çeşitli ödüller almıştır. Çıkışından önce ve sonra birçok 2015'in en iyi video oyunları listelerinde yer almıştır. Oyunun çıkışından sonra hikâye bazlı görevler, mücadele haritaları, Batman ve müttefikleri için kaplamalar, farklı tarihsel Batmobile tasarımları ve yarış pistleri içeren indirebilir içerikler yayımlanmıştır. 2016'da oyunun tüm indirilebilir içeriklerinin de bulunduğu bir Game of the Year sürümü piyasaya sürülmüştür. 2019'da Rocksteady tarafından geliştirilen üç video oyununu içeren Batman: Arkham Collection'a dahil edilmiştir.


Call of Duty: Black Ops III


Call of Duty: Black Ops III, Treyarch tarafından geliştirilen, Activision tarafından ise yayımcılığı yapılan birinci şahıs nişancı türünde bir video oyunudur. Oyunun senaryo bakımından serinin önceki iki oyunuyla alakası yoktur. Sadece oyunun Rise&Fall adlı bölümde Hendricks tarafından bir önceki oyundaki Raul Menendez'in adı geçer. Oyunun tam sürümü Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One için, sadece çok oyunculu oyun modunu destekleyen ve düşük kalite grafikli versiyonu ise PlayStation 3 ve Xbox 360 için çıkış yaptı. Oyun Call of Duty: Black Ops II'den 40 yıl sonra, 2065 yılında geçer. Oyunun 7. nesil konsollar (PlayStation 3, Xbox 360) için çıkartılan versiyonlarında hikâye modunun olmaması, sadece desteklenen çok oyunculu moddaki sayısız içerik eksikliği ve 8. nesil konsollar (PlayStation 4, Xbox One) için çıkartılan versiyonlarla aralarındaki grafik farklılıkları yoğun tepki gördü.


Pillars of Eternity


Pillars of Eternity, Obsidian Entertainment tarafından geliştirilen ve Paradox Interactive tarafından yayımlanan bir rol yapma oyunu. Microsoft Windows, OS X ve Linux sürümleri 26 Mart 2015'te, Xbox One ve PlayStation 4 sürümleri de 29 Ağustos 2017 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Oyun, Planescape: Torment ile birlikte Baldur's Gate ve Icewind Dale serilerinin fikren devamıdır. Obsidian, Eylül 2012'de oyun için Kickstarter ile bir kitle fonlaması kampanyası başlatmış ve kampanya, o dönemin en çok finanse edilen video oyunu olarak 4 milyon doları elde etmiştir. Oyun Unity motorunu kullanmaktadır.

Oyun Eora'nın fantastik dünyasında, özellikle Dyrwood ulusunda gerçekleşir. Dyrwood'daki bebekler doğumdan sonra, ruhları olmadan doğdukları anlamına gelen "boş doğum" (hollowborn) adındaki yeni bir vebaya yakalanırlar. Oyunun başlangıcında, baş kahraman, afetsel bir doğaüstü olaydan dolayı güç uyanması ile karşılaşır ve kendisinin bir "Gözlemci" (Watcher) olduğunu keşfeder. Gözlemci, eski yaşamları görebilen ve ruhlarla etkileşime girebilen bir kişidir. Oyunun amacı, uyanışa neden olanı ve boş doğum sorununun nasıl çözüleceğini bulmaktır.

Pillars of Eternity, çıkışının ardından eleştirmenler tarafından beğenildi. Birçok eleştirmen, stratejik dövüşün yanı sıra dünyasını ve sürükleyici senaryosunu övdü. Ayrıca ilham aldığı oyunların bir türevi olduğu söylendi. Oyun 2015 yılının en iyi RYO oyunu da dahil olmak üzere çeşitli ödüller kazandı ve övgüler aldı. İki parçalı bir genişleme paketi olan The White March, Ağustos 2015 ve Şubat 2016'da piyasaya çıktı.


 
1984 NBA Draftı.

Michael Jordan ( Bloodborne)

Hakeem Olajuwon ( Witcher 3 )

Oyum gelmiş geçmiş en iyi oyun olan Bloodborne'ye. Çok büyüksün Fromsoftware.
 
Offffffffffff. Efsane bir yıl. En sevdiğim oyunlardan biri olan The Witcher 3'e veriyorum oyumu.

Bloodborne'ü yeni oynadım ve gerçekten güzel bir oyundu. En sevdiğim souls oyunlarından biri oldu. Atmosferi @Dattebayo..! 'nun dediği kadar vardı. Biraz ona mı oyumu kullansam diye sorgulasam da Witcher ağır basıyor.

Batman Arkham Knight'ta çok güzel bir oyundu ama üstte saydığım diğer ikilinin dengi değildi.

Şu muhteşem müziği atıp gidiyorum. Leleleley leleley :D
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık