Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2007 Yılının En İyi Oyunu

2007 yılının en iyi oyunu sizce hangisidir?

  • BioShock

    Kullanılan: 7 7.8%
  • Call of Duty 4: Modern Warfare

    Kullanılan: 23 25.6%
  • God of War II

    Kullanılan: 20 22.2%
  • Halo 3

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Mass Effect

    Kullanılan: 3 3.3%
  • Portal

    Kullanılan: 3 3.3%
  • Rock Band

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Super Mario Galaxy

    Kullanılan: 1 1.1%
  • Team Fortress 2

    Kullanılan: 4 4.4%
  • Crysis

    Kullanılan: 7 7.8%
  • Half-Life 2: Episode Two

    Kullanılan: 9 10.0%
  • Uncharted: Drake's Fortune

    Kullanılan: 1 1.1%
  • The Witcher

    Kullanılan: 2 2.2%
  • Assassin's Creed

    Kullanılan: 7 7.8%
  • Diğer

    Kullanılan: 3 3.3%

  • Kullanılan toplam oy
    90
Yeni bir anket ile tekrardan karşınızdayım. 2007 de güzel bir sene olmuş :D

Öncelikle:
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

BioShock


Bioshock, 2K Boston/2K Australia tarafından geliştirilen ve 2K Games tarafından yayımlanan bir video oyunudur. Oyun, Xbox 360 ve PC için 21 Ağustos 2007 tarihinde çıkmıştır. 2K Games tarafından yapılan bir açıklamada oyunun Playstation 3 için 2K Marin tarafından hazırlandığı ve 17 Ekim 2008 (PAL) ve 21 Ekim 2008 (NTSC-US) tarihlerinde piyasaya sürülmüştür. Seri olarak devam etmiş, Şubat 2010'da BioShock 2, Mart 2013'te BioShock Infinite yayımlanmıştır. Oyun 1960'larda geçer. Ana karakter olan Jack, uçağının okyanusta kaza yapmasından sonra Rapture adlı yer altı şehrini keşfeder. Andrew Ryan adlı iş adamınca yapılan şehir bir ütopya olarak planlanmıştır. ADEM adlı süper insan güçleri veren bir plazmidin keşfi şehrin sonunu hazırlar. Jack ise buradan bir kaçış arar. Hikâye Ayn Rand'ın objektivizm düşüncesi üzerine kuruludur. George Orwell gibi yazarlardan etkiler de barındırır. System Shock adlı oyunun fikren devamı olarak bilinir. Aynı ekip üyeleri iki oyun üzerinde de çalışmıştır.


Call of Duty 4: Modern Warfare


Call of Duty 4: Modern Warfare, Infinity Ward tarafından geliştirilen ve Activision tarafından; PlayStation 3, Wii, Xbox 360 oyun konsolları ile Mac OS X ve Microsoft Windows işletim sistemleri için yayımlanan birinci şahıs nişancı türündeki video oyunudur. Oyunun konsol ve Windows sürümleri Kasım 2007'de, Mac Os X sürümü 26 Eylül 2008'de, Modern Warfare - Reflex Edition adını taşıyan Wii sürümü ise 10 Kasım 2009'da piyasaya sürüldü. Call of Duty serisinin ek paketler hariç 4. oyunu olan Modern Warfare, serinin önceki oyunları için ana tema olan II. Dünya Savaşı'nın aksine modern zamanlara göre kurgulandı. Yapım aşaması iki yıl süren oyunda, Infinity Ward'ın geliştirdiği IW 3.0 adlı oyun motoru kullanıldı.

Oyunun hikâyesi kurgusal bir yakın gelecekte geçmektedir. Orta Doğu'da bulunan ve ismi belirtilmeyen bir ülkede, radikal bir liderin ülke başkanını öldürerek askerî darbe içerisinde olması ile birlikte; Rusya'daki aşırı milliyetçi yapılanmalarla ortaya çıkan iç savaş olmak üzere iki ayrı konu ele alınmaktadır. Orta Doğu, Azerbaycan, Rusya ve Ukrayna'nın aralarında olduğu çeşitli mekânlarda düzenlenen hikâye seyrine, başta Amerika Birleşik Devletleri Deniz Piyade Kolordusu askeri ve Britanya SAS komandosu olmak üzere çeşitli karakterlerin perspektifinden bakılmaktadır. Oyunun çok oyunculu kısmında ise çeşitli oyun modları ile oyuncunun ilerledikçe erişebileceği ek silahlar, silah edevatları ve kamuflaj tertiplerini içeren bir sistem bulunmaktadır.

Call of Duty 4: Modern Warfare, oyun incelemeleri derleme siteleri GameRankings ve Metacritic'ten 100 üzerinden 92-94 arasında (Wii sürümü için 78) ortalamalar aldı. Oynanabilirlik, çok oyunculu modlar ve hikâye yönünden olumlu yorumlar alırken; birinci şahıs nişancı türüne çok da fazla yenilik getirmediğinden olumsuz eleştiriler aldı. Oyun, çeşitli kuruluş ve yayınlar tarafından ödüller kazandı. 2007'nin en çok satan oyunlar listesinin birinci sırasında yer alan Modern Warfare, Mayıs 2009 itibarıyla ise dünya genelinde 13 milyonluk satış rakamına ulaştı.


God of War II


God of War II Sony Computer Entertainment'e bağlı Santa Monica tarafından geliştirilen ve PlayStation 2 konsolu için Şubat 2007'de satışa sunulan bir video oyunu. Oyun yunan mitolojisinde geçen bir hikâye esas alınarak, God of War'ın ardından serinin 2. oyunu olarak geliştirildi.


Halo 3


Halo 3, Bungie tarafından Xbox 360 platformu için geliştirilen birinci şahıs nişancı türündeki video oyunu. Halo serisinin üçüncü oyunu olan Halo 3, Halo: Combat Evolved ile başlayıp, Halo 2 ile devam eden hikâyeyi sonlandırmaktadır.[2] 25 Eylül 2007'de Avustralya, Brezilya, Hindistan, Yeni Zelanda, Kuzey Amerika ve Singapur,[1] 26 Eylül 2007'de Avrupa, 27 Eylül 2007'de ise Japonya'da satışa sunulan oyunun resmî çıkış tarihinden önce, piyasada 4,2 milyon kopyası bulunmaktaydı.[3]

Halo 3; 26. yüzyılda, Covenant olarak bilinen bir uzaylı türü ile insanlar arasında geçen yıldızlar arası bir savaşı anlatmaktadır. Oyuncuların Master Chief adlı bir askeri kontrol ettiği oyunda, insan ırkı ile birlikte uzaylılara karşı mücadele verilmektedir.


Mass Effect


Mass Effect, Bioware tarafından geliştirilen ve Microsoft Game Studios tarafından yayınlanan bir aksiyon-rol yapma video oyunudur. 2007 yılında Xbox 360 için piyasaya sürülen oyun Mass Effect serisinin ilk oyunudur. Oyun, uygarlığın Reapers olarak bilinen son derece gelişmiş mekanik bir ırk tarafından tehdit edildiği 2183 yılında ve Samanyolu galaksisinde geçmektedir. Oyuncu, Reaper'ın galaktik istilasını gerçekleştirmesini engellemeye çalışan ve seçkin bir insan askeri olan Komutan Shepard'ı canlandırmaktadır. Oyun, oyuncunun genellikle uzay araştırmaları yapmasıyla, ekibiyle veya aracıyla savaşlara katılmasıyla ve oyundaki diğer karakterler ile etkileşim içeren birden fazla görevi tamamlamasıyla ilerlemektedir.


Portal


Portal, Valve Corporation tarafından geliştirilmiştir. Orange Box'ın bir parçası olarak 9 Ekim 2007'de Microsoft Windows ve Xbox 360, 11 Aralık 2007'de PlayStation 3 için dağıtılan bir FPS bilimkurgu, macera, bulmaca oyunudur. Windows sürümü Valve'ın içerik dağıtım yazılımı Steam üzerinde indirebilir olarak bulunması dışında 9 Nisan 2008'de tek ürün olarak Electronic Arts tarafından dağıtılmıştır.

Oyuncuya verilen Aperture Science Handheld Portal Device (kısaca ASHPD, ya da Portal silahı) isimli silahı kullanarak açılan geçitler yardımıyla karşılaşılan bulmacaları çözme mantığı üzerine kurulu bir oyundur. Oyuncuya, Aperture Science Bilgisayar Destekli Zenginleştirme Merkezi'nde, GLaDOS isimli bir bilgisayarın hazırladığı bulmacaları geçmesi sonucunda bir pasta ile ödüllendirileceği bilgisi verilmektedir.

Benzer bir düşünce DigiPen öğrencileri tarafından Narbacular Drop isimli bir oyunda kullanılmış, bu çalışmayı gerçekleştirenlerin birçoğu Valve tarafından Portal üzerinde çalışmaları için işe alınmıştır. Portal, doğrudan olmamasının yanında farklı bir konuyu işlemesine karşın Narbacular Drop'un devamı olarak kabul görmektedir.

Kısa olmasına rağmen 2007'nin en çok ilgi gören oyunlardan biri olarak görülen yapım; oynayışı ve konusu, GlaDOS karakteri (Ellen McGlain tarafından seslendirilen) ve oyunun sonunda yer alan Still Alive (Jonathan Coulton tarafından oyun için yapılan) isimli şarkı gibi ögeler ile oyuncuların beğenisini kazanarak ünlenmiştir.


Rock Band


Rock Band; Harmonix tarafından geliştirilmiş, MTV Games ve Electronic Arts tarafından yayımlanmış müzik video oyunudur. Oyunculara bir rock grubu kurma deneyimi yaşatan Rock Band, bu türün bir diğer örneği olan Guitar Hero'ya rakip olmuştur. Playstation, Wii, Xbox 360 gibi farklı oyun konsolları için çıkmıştır.

Bir rock grubunu oluşturan temel enstrümanlar olan gitar, bas gitar ve davulun yanı sıra, grubun vokalisti için bir mikrofonu da bünyesinde barındıran oyunda kullanıcılara sunulan CD ile 58 klasik rock şarkısı icra edilebilmektedir.

Oyun çıktığı günden bu yana 4 milyondan fazla satıldı. 600 milyon dolarlık hasılat elde etti. 30 milyondan fazla resmi şarkı indirimi gerçekleştirildi. Bu satış rakamları oyunun yapımcısı Harmonix'i Amerika'nın en büyük 5. oyun yayımcısı haline getirdi.


Super Mario Galaxy


Super Mario Galaxy 2007 yılında Nintendo tarafından geliştirilen platform video oyunudur. Oyun, Super Mario serisinin 11. oyunu olup 1 Kasım 2007 tarihinde Japonya ve sonraki haftalarda diğer ülkelerde Wii için piyasaya sürüldü.

Oyun, oyuncu Mario veya Luigi olarak Prenses Peach'i kurtarma, evreni Bowser'dan kurtarma ve 121 Power Stars'ı toplama arayışı içinde olmasını takip etmektedir. Oyundaki bölümler, oyunun merkezi unsuru olan farklı yerçekimleri varyasyonları olan küçük gezegenlerle ve dünyalarla dolu galaksilerden oluşmaktadır. Oyuncu, Wii Remote ve Nunchuk'u kullanarak ana karakteri kontrol eder ve görevleri tamamlar, bosslar ile savaşır ve Power Stars'ı toplamak için belirli alanlara ulaşır. Bazı bölümler hareket tabanlı Wii Remote fonksiyonlarını kullanır.

Nintendo EAD Tokyo, oyunu Shigeru Miyamoto'nun Nintendo'nun büyük ölçekli bir Mario oyunu başlatması gerektiğini önerdiği 2004 yılının sonlarında Donkey Kong Jungle Beat oyununun piyasaya sürülmesinden sonra geliştirmeye başladı. Küresel platformların kullanımı kavramı 2000 yılında Nintendo Space World'de gösterilen bir teknoloji deneyi olan Super Mario 128 oyununda kullanılan fikirlerden kaynaklanmaktadır. Nintendo, oyunu her yaştan oyuncuya hitap etmeyi hedefliyordu ve takım, dış mekan alanı nedeniyle diğer Super Mario oyunlarına göre tasarlamada daha fazla özgürlüğe sahipti. Film müziği, ilk defa bir senfoni orkestrası kullanan Mahito Yokota ve Koji Kondo tarafından bestelendi.

Super Mario Galaxy, tüm zamanların en iyi video oyunlarından biri olarak kabul edilen kritik ve ticari bir başarıydı. Eleştirmenler oyunun grafiklerini, yerçekimi mekaniğini, film müziğini ve ortamı övdü. Birden fazla "Yılın Oyunu" da dahil olmak üzere oyun yayınlarından birçok ödül kazandı. Oyun, 12.79 milyon satışla dünya çapında dokuzuncu en çok satan Wii oyununun yanı sıra, Super Mario serisinin ikinci en çok satan 3D oyunudur. Oyun 2011'de Nintendo Selects 2015'te Wii U'nın eShop ve 2018'de Çin'de Nvidia Shield TV'ye indirilerek yeniden piyasaya sürüldü. 2010'da Wii için bir devam oyunu olan Super Mario Galaxy 2 piyasaya sürüldü.


Team Fortress 2


Team Fortress 2 (TF2 olarak kısaltılır), Valve Corporation tarafından geliştirilen takım tabanlı bir çok oyunculu birinci şahıs nişancı video oyunudur. Orijinal Quake modu Team Fortress'ın ve modun GoldSrc motoru yeniden yapımının devam oyunudur. İlk olarak The Orange Box'ın bir parçası olarak 10 Ekim 2007'de Windows ve Xbox 360 için yayımlanmıştır. Sonradan bir PlayStation 3 sürümü de 22 Kasım 2007'de yayımlanmıştır. Oyun; bağımsız olarak 8 Nisan 2008'de Windows için, 10 Haziran 2010'da OS X için ve 14 Şubat 2013'te Linux için yayımlanmıştır. Team Fortress 2'nin perakende dağıtımı Electronic Arts tarafından yapılmış, çevrim içi dağıtımı ise Valve tarafından Steam üzerinden yapılmıştır. 23 Haziran 2011'de oyun oynaması ücretsiz olmuştur ve Steam üzerinden oyun içi eşya satın alımlarından kazanç sağlamaya başlamıştır. Team Fortress 2'nin yapım süreci 1996'da orijinal Quake modu Team Fortress'ı oluşturan John Cook ve Robin Walker yönetiminde olmuştur.

Oyun, yaklaşık dokuz yıl içinde pek çok tasarım değişikliği geçirmiştir. İlk olarak 1998'de Valve's Team Fortress adıyla duyuruldu ve GoldSrc motorunu kullanıyordu. 1999'da oyunun adı Team Fortress 2: Brotherhood of Arms olarak değişti ve daha gerçekçi bir oynanışa geçildi; fakat bu da değişime uğradı. Ardından oyunun adının Invasion olmasına karar verildi ve oyun, uzaylılarla insanların savaşını konu alan bir bilimkurgu oyunuydu. Fakat oyunun son tasarımı; J. C. Leyendecker, Dean Cornwell ve Norman Rockwell'ın tasarımlarından esinlenerek çizgi film tarzı çizimler oldu ve motoru Source motoruna geçti. Oynanış eski Team Fortress oyunlarında da olduğu gibi iki rakip takım arasında geçer, takımlar dokuz farklı karakter türüne sahiptir, çeşitli oyun modları vardır ve savaş alanları genelde oyunun hikâyesi ile ilgili bölgeler olur.

Bilgilendirme eksikliği ve altı yıllık oyun geliştirme süreci oyunun vaporware olmasına sebep oldu ve Wired News'in senelik vaporware listesinde düzenli olarak yer aldı. Oyunun yayımlanmasından sonra; özgün grafikleri, oyun dengesi, mizahı ve özgün karakterleri ile kritik beğeni ve ödüller aldı.


Crysis


Crysis, Crytek tarafından geliştirilen Electronic Arts tarafından Windows işletim sistemi için dağıtılan bir bilimkurgu birinci şahıs nişancı Video oyunudur. Aynı serideki planlanmış üçlemenin ilk oyunudur.

Crysis Kuzey Amerika'da 13 Kasım 2007'de, Avustralya'da 15 Kasım'da, Avrupa'da 16 Kasım'da, Yeni Zelanda'da 23 Kasım'da ve Rusya'da 29 Kasım'da satışa sunulmuştur.

18 Eylül 2008'de, Crysis'in satışa sunulmasından yaklaşık bir yıl sonra, internet dağıtım servisi Steam aracılığıyla indirilme olanağı sağlanmıştır.

NPD Group ajansı ilk satış rakamlarına göre oyunun ticari başarısızlığa uğradığını saptamıştır. Buna karşın «EA Q3 2008 Earnings Conference Call» (Türkçe: EA 3. Çeyrek 2008 Gelirleri Konferans Görüşmesi) esnasında Crysis oyununun söz konusu finansal çeyrekte dünya çapında 1 milyon kopyadan fazla sattığı bildirmiştir. Haziran 2008 sonunda oyunun dünya çapında 1,5 milyon kopyanın üzerinde bir satış yapmıştır.

Crysis 'teki olaylar Kuzey Kore sahili yakınlarında bulunan adada antik bir uzaylı mekiği keşfedildiği 2020 yılı gelecek kurgusu içerisinde gelişmektedir.[20] Tek oyunculu mücadele bölümü Nomad lakaplı Birleşik Devletler Delta ekibinde görev yapmakta olan Jake Dunn adında bir askerin rolünü takdim etmektedir. Nomad geleceğe ait çeşitli silah ve ekipmanlarla özellikle de bir Nano Giysi (İngilizce: Nano Muscle Suit) ile donanmıştır. Oyuncu Crysis 'te Kuzey Kore ordusu ve uzaylı düşmanlar karşısında dört farklı konumda savaşmaktadır: Tropik ada ormanı, Buz kürenin içerisi (aynı ormandan oluşmaktadır fakat donmuş bir vaziyettedir), yerçekimi bulunmayan bir uzay gemisi ve Amerikan uçak gemisi.


Half-Life 2: Episode Two


Half-Life 2: Episode Two Valve Corporation tarafından geliştirilen, bilimkurgu, aksiyon, FPS oyunu. Half-Life 2: Episode Two, Episode One ile başlayan Bölüm üçlemesinin ikinci oyunudur. Episode One yapımının devamı olarak tanımlanan Episode Two, Episode One'da Gordon Freeman ve Alyx Vance'in Citadel'den çaldıkları bilginin, Citadel'de büyümekte olan boyut kapısının kapatılması için Dr. Kleiner ve Eli Vance'nin bulunduğu, White Forest'teki karargaha götürülme sürecini konu alır.


Uncharted: Drake's Fortune

Bir Naughty Dog klasiği olan Uncharted serisinin ilk oyunu.


The Witcher


The Witcher, CD Projekt RED tarafından geliştirilmiş ve Atari tarafından yayınlanmış bir aksiyon-rol yapma ve hack and slash oyunudur. Oyun, Leh yazar Andrzej Sapkowski'nin aynı isimdeki roman serileri üzerine dayalıdır.[4] The Witcher, ortaçağ fantezi dünyasında geçer ve Geralt adındaki sayılı kalan witcherdan birinin hikâyesini anlatır. Witcherlar, doğaüstü güçlere sahip, gezgin, kiralık canavar avcılarıdır. Oyunun hikâyesiyle gelen "ahlaki seçimler", ilerideki sonuçları etkilediği ve akla kara ahlakının yokluğunu göstermektedir.

Oyun Witcher oyun serisinin ilk oyunudur.


Assassin's Creed


Assassin's Creed, Ubisoft Montreal tarafından geliştirilmiş tarihle iç içe, gizlilik ağırlıklı, üçüncü şahıs aksiyon-macera tarzı bir Microsoft Windows, PlayStation 3 ve Xbox 360 oyunudur. Assassin's Creed Serisi'nin ilk oyunudur.

Vladimir Bartol'un Alamut: Fedailerin Kalesi kitabından esinlenerek geliştirilen oyun ilk kez Microsoft tarafından Project Assassin adı altında X'05 sergisinde takdim edilmiştir. Oyunun hikâyesi 1191'de, Kutsal Topraklar'daki Üçüncü Haçlı Seferi döneminde Al Muallim önderliğindeki Haşhaşîler adıyla bilinen suikastçı tarikatının Suriye/Levant kolu ile Tapınak Şövalyeleri arasındaki mücadele üzerine kurgulanmıştır. Oyunu oynayan kişi aslında 21. yüzyılda yaşayan, bağlandığı "Animus" adlı makine sayesinde genetik kodlarını taşıdığı geçmişindeki atalarının yaşadıklarına şahit olan Desmond Miles'ı yönetmektedir. Animus sayesinde anılarını izlediğimiz suikastçı ise Altaïr Ibn-La'Ahad'dır. Bu makine sayesinde hikâye ilerledikçe, Tapınak Şövalyeleri ve Haşhaşiler arasında geçen ve "Cennet Elması" adıyla bilinen güçlü bir silahı elde etmek için yaşanan mücadele ortaya çıkar. Oyun çoğunlukla olumlu yorumlar almış ve 2006 yılında E3'de birden fazla ödül kazanmıştır.


Kaynaklar:
 
Son düzenleme:

Silinmiş Üye

BioShock ve Call of Duty 4: Modern Warfare arasında kaldım. Ama Modern Warfare epey oynamıştım. Oyu ona kullandım.
 
Gerçekten seçim yapmak çok zor ama ben zar zor olsa da oyumu Call of Duty 4'ten kullanacağım ya. Single için ayrı Online da ayrı ömür çürüttük hey gidi ?
 
Portal. Çok başarılı ve farklı bir oyun bence. Zorluk seviyesi de tam ayarındaydı. Orjinalliği için ona veriyorum.

Edit: Yalnız çok fena bir seneymiş.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık