Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2003 Yılının En İyi Oyunu

2003 yılının en iyi oyunu sizce hangisidir?

  • Beyond Good & Evil

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Max Payne 2: The Fall of Max Payne

    Kullanılan: 18 27.3%
  • Prince of Persia: The Sands of Time

    Kullanılan: 4 6.1%
  • Star Wars: Knights of the Old Republic

    Kullanılan: 6 9.1%
  • Call of Duty

    Kullanılan: 17 25.8%
  • Championship Manager 4

    Kullanılan: 2 3.0%
  • WarioWare, Inc.: Mega Microgames!

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Warcraft III: The Frozen Throne

    Kullanılan: 13 19.7%
  • Ratchet & Clank: Going Commando

    Kullanılan: 1 1.5%
  • Rise of Nations

    Kullanılan: 3 4.5%
  • Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3

    Kullanılan: 1 1.5%
  • Jak II

    Kullanılan: 1 1.5%
  • SSX 3

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Viewtiful Joe

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Diğer

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    66
Yeni bir gün yeni bir liste. :flaugh:
2002
2001
2000


Beyond Good & Evil
Genç bir araştırmacı muhabir Jade olarak oyna ve korkunç bir hükümet komplosunu gün yüzüne çıkar. Gezegenini ve sakinlerini kurtarmak senin ve sadık domuz arkadaşın Pey'j'in sorumluluğunda. Eleştirel olarak başarılı olan oyunumuz maalesef ticari olarak başarısız olmuştur. 11 Kasım 2003'te PS2 için çıkan oyun daha sonraları Windows, Gamecube ve Xbox platformlarına da çıkışını yapmıştır. 2011'de PS3 ve 30 da port edilmiştir. Duyurusu yapılan devam oyunu ise on yıldan fazladır beklenmektedir.



Max Payne 2: The Fall of Max Payne
Sam Lake'in bize armağan ettiği ikinci Max Payne oyununda ana karakterimiz Max yanına eski dostu Mona Sax'i de alarak New York'taki aksiyon dolu maceralarına devam eder. Fakat maalesef eleştirmenlerden üyksek puanlar alıp da satışta başarısız olan oyunlardan biri olur. Oyunumuz 2003 yılında Windows, Xbox ve PS2 platformlarına çıkış yapmıştır.



Prince of Persia: The Sands of Time

Ubisoft tarafından satın alınan Prince of Persia markasının ilk oyunudur. Oyunun ana hikâyesi ve karakterleri, kaynağını, 1989 yılında Amerikalı oyun yapımcısı Jordan Mechner tarafından geliştirilen Prince of Persia serisinden alır ve ana karakter Prince'in, fethettikleri bir ülkeden aldıkları ve zamanın kontrolünü sağlayan büyülü kumları, sonuçlarını tahmin etmeksizin dünyaya salmasını ve bunun sonucunda kumları tekrar toplayarak yaşananları tersine çevirmeye çalışmasını konu edinir. Hem eleştirel hem de satış açısından büyük başarı sağlayan oyun sonraki oyunları ile de seriyi devam ettirmiştir. GBA, Xbox, Windows, PS2, Gamecube ve mobil platformlarına çıkışını yapan oyunun remake'inin yapımı da geçtiğimiz aylarda duyurulmuştur.



Star Wars: Knights of the Old Republic

Sadece Star Wars serisisnin en iyi oyunarından biri değil aynı zamanda en iyi rol yapma oyunlarından biri. İleride Star Wars kitaplarının en iyi yazarlarından biri olacak olan
Drew Karpyshyn tarafından hikayesi yazılan oyun Episode 4'dan yaklaşık 4000 yıl öncesini konu alır. Darth Malak liderliğindeki Sith güçlerine karşı Galactic Cumhuriyet yanlısı bir Jedi olarak savaştaki rolümüzü oynamaktayız. Gerisi büyük spoiler olur söylemeyeyim. :oleyo2: 2003'te Xbox ve Windows için çıkan oyun, 2004'te Mac OS X, 2013'te iOS, 2014'te de Android'e port edilmiştir. Remake'in yolda olduğu da söylentiler arasında.



Call of Duty
Her şeyi başlatan o oyun. Actiision'ın göz bebeği Call of Duty serisinin ilk oyunu. II. Dünya Savaşı konulu, Infinity Ward tarafından geliştirilip Activision tarafından dağıtılmış birinci şahıs nişancı türünde bir video oyunudur. Call of Duty serisinin ilk oyunu olmuş ve çıktığı dönemde büyük beğeni toplamıştır. Oyun Medal of Honor: Allied Assault'un yapımcıları tarafından yapılmış ve önce Medal of Honor serisine sonra da Battlefield serilerine sıkı bir rakip olmuştur. Windows, Mac OS X ve N-Gage için çıkan oyun daha sonraları PS3 ve Xbox 360 için de HD olarak port edilmiştir.



Championship Manager 4

Sports Interactive'in Eidos ile yollarını ayırıp Football Manager'i başlatmadan önce çıkardığı son oyunlardan. 2003 yılında Windows ve Mac için çıkmıştır.


WarioWare, Inc.: Mega Microgames!

Nintendo'nun Warioware serisinin ilk oyunu. Tam bir minioyun cenneti. 2003'te GBA için çıkan oyun daha sonraları DS, 3DS ve WiiU için de port edilmiştir.



Warcraft III: The Frozen Throne

Blizzard Entertainment tarafından geliştirilmiş bir gerçek zamanlı strateji bilgisayar oyunudur. Warcraft III: Reign of Chaos oyununa genişleme paketi olarak çıkarılan oyun, fantastik Warcraft evrenine ait olan senaryonun devamını getirmekle beraber, oyun içi birçok ırk için yeni birimler, tarafsız bir ırk, dört senaryo gibi özellikler eklemektedir. Çıktığı zamanlar sadece bir ayda bir milyondan fazla fiziksel kopya satabilmeyi becermiş bir oyundur. Windows ve Mac OS X için çıkmıştır.



Ratchet & Clank: Going Commando

Imsoniac Games'in PS2 için çıkardığı süper oyunlardan biri. Ratchet and Clank serisinin ikinci oyunu. Başarılı bir aksiyon-platform oyunudur ve daha sonraları PS3 ile Vita'ya HD olarak port edilmiştir.



Rise of Nations


Civilization 2 ve Alpha Centauri oyunlarında çalışmış olan Brian Reynolds öncülüğündeki Big Huge Games'in yapımcılığını, Microsoft Game Studios'un ise dağıtımcılığını üstlendiği 20 Mayıs 2003'te yayınlanmış gerçek zamanlı strateji türünde bir oyundur. GZS'nin klasiklerinden biri olan oyun seçtiğimiz bir uygarlığı tarih öncesi çağlardan modern çağlara ulaştırmamızı temel alır. Windows ve OS X için çıkmıştır.



Fire Emblem

Intelligent Systems tarafından geliştirilen ve Nintendo tarafından yayınlanan bir fantastik taktiksel rol yapma video oyunu serisidir. Yaratıcıları tarafından "rol yapma oyunu simülasyonu" olarak tanımlanan oyun, karakterlerin sistem tabanlı ortamlarda taktik hareketi etrafında dönerken, geleneksel rol yapma video oyunlarına benzer bir hikâye ve karakterler içermektedir. Oynanışın dikkat çeken bir yönü, savaşta karakterlerin kalıcı olarak ölümüdür, yenilmeleri durumunda oyunun geri kalanından kaldırılırlar. Resmi adıyla Fire Emblem: The Blazing Blade olarak da bilinen oyun Fire Emblem serisinin 7. oyunudur ve Japonya dışına çıkışını yapan ilk oyundur. GBA için çıkış yapan oyun daha sonraları Wii U için de port edilmiştir.



Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3
Nintendo'nun göz bebeği Mario için 2003 yılında çıkardığı oyun. Aslında Super Mario Bros. 3'ün geliştirilmiş bir remake'idir. GBA için çıkış yapan oyun daha sonra Wii U'ya da port edilmiştir.



Jak II
Naughty Dog tarafından geliiştirilmiş açık dünya TPS aksiyon macera platform oyunu. Oynadığım ilk PS2 oyunlarındandır :D İlk oyuna göre daha iyi mekaniklere, daha iyi bir hikayeye ve daha karanlık bir tona sahiptir. PS2 için çıkan oyun daha sonraları PS3, PS4 ve Vita için de port edilmiştir.



SSX 3
Bir snowboard oyun serisi olan SSX serisinin üçüncü oyunu olarak PS2 ve Xbox'a çıkmıştır. Daha sonraları GBA ve Gizmondo'ya da port edilmiştir.



Viewtiful Joe
Capcom tarafından çıkarılmış bir Beat 'em up oyunu. Gamecube ve PS2 için çıkmıştır.


Kullandığım kaynaklar:
 
Son düzenleme:
2002'de warcrafta verdiğim için yinelemek istemedim. Strateji sever olarak Rise of Nations'a salladım bu kez. Call of Duty'e ayıp oldu biraz ama :) gerçi o oylarını alacaktır zaten.
 
Cod ve CM 03-04 efsanedir. CM önceki yıllara benzer biraz, Cod direkt devrimdi. Yine de daha çok saat oynadım diye CM diyeyim.
 
Bu net kotordur listede prince of persia olmasına rağmen tereddüt bile etmedim. Star wars pek sevmeyen biri olsamda
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık