Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2006 Yılının En İyi Oyunu

2006 yılının en iyi oyunu sizce hangisidir?

  • The Elder Scrolls IV: Oblivion

    Kullanılan: 13 26.5%
  • Gears of War

    Kullanılan: 2 4.1%
  • Hitman: Blood Money

    Kullanılan: 10 20.4%
  • Ōkami

    Kullanılan: 2 4.1%
  • Wii Sports

    Kullanılan: 1 2.0%
  • Company of Heroes

    Kullanılan: 0 0.0%
  • The Legend of Zelda: Twilight Princess

    Kullanılan: 1 2.0%
  • Medieval II: Total War

    Kullanılan: 11 22.4%
  • Bully

    Kullanılan: 2 4.1%
  • Half-Life 2: Episode One

    Kullanılan: 6 12.2%
  • Final Fantasy XII

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Guitar Hero II

    Kullanılan: 1 2.0%
  • Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Diğer

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    49
Evet, yedinci nesil konsol dönemine hepiniz hoşgeldiniz. Her ne kadar X360 2005'in sonunda çıksa da PS3 ve ve Wii 2006'nın sonunda çıkış yaptılar. Bu sebeple yeni nesilden ilk yıl en iyi şekilde Microsoft yararlandı diyebiliriz.

Öncelikle:
2005
2004
2003
2002
2001
2000

The Elder Scrolls IV: Oblivion


The Elder Scrolls IV: Oblivion aynı zamanda Oblivion olarak da adlandırılan, tek kişilik bir rol yapma oyunudur. Bethesda Game Studios tarafından geliştirilmiş ve Bethesda Software tarafından satışa sunulmuş The Elder Scrolls serisinin dördüncü oyunudur. Windows ve Xbox 360 için 21 Mart 2006 tarihinde satışa sunulmuştur. Playstation 3 içinse Kuzey Amerika'da 20 Mart 2007'de, Avrupa'da ise 27 Nisan 2007'de piyasaya bir tane ek paketi ve çok sayıda küçük eklentileriyle sunulmuştur. Oblivion 10 Nisan 2006 tarihinde 1,7 milyon adet, 18 Şubat 2007 tarihinde ise 3 milyon adetten fazla satmıştır. Çıktığı yıl ise toplamda 5 tane ödül almıştır.


Gears of War


TPS klasiği Gears serisinin ilk oyunu. Xbox 360'ın maskotu ve modern siper sistemini standartlaştıran oyun.


Hitman: Blood Money


Hitman: Blood Money, Rasmus Højengaard'un yönetimi altında IO Interactive tarafından geliştirilerek, Eidos Interactive tarafından 13 Eylül 2005'te PlayStation 2 için, 21 Mayıs 2006'da Windows, Xbox ve Xbox 360 için dağıtılan Hitman serisinin dördüncü oyunu. Ayrıca mobile platformlar için aynı isim altında farklı bir sürümü çıkarılmıştır.

Oyun, uzman tetikçi Ajan 47'nin bağlı bulunduğu ajans (ICA)'a rakip olan ajansların durumu savaşa dönüştürmesi ve yalnızca en iyinin ayakta kalabileceği bu ortamda 47'nin verdiği savaşı konu alıyor.


Ōkami


Ōkami, Japon mitlerinden esinlenilerek yapılmış aksiyon macera oyunudur. Clover Studios tarafından yapılan oyunun dağıtımını Capcom yapmıştır. Yapımcısı Clover Studios'un; oyunun PS2 sürümünden sonra kapanmasına rağmen, 2008 yılında oyunun Wii sürümü piyasaya sürülmüştür. Oyun, Güneş Tanrısı Amaterasu'nun dünyayı kötü güçlerden kurtarmasını anlatır. Amaterasu oyunda beyaz kurt formundadır. Mucizevi güçleri olan bir fırça kullanır. Ōkami, PlayStation 3 çıktığı dönemde piyasaya sürülen bir oyun olmasına ve düşük satış rakamlarına rağmen, editörlerden pozitif yorumlar almıştır. IGN tarafından 2006 Yılın Oyunu seçilmiştir.


Wii Sports


Wii Sports, Nintendo tarafından geliştirilen video oyunudur. İlk olarak Kuzey Amerika'da Wii ile birlikte 19 Kasım 2006'da piyasaya sürülmüş olup daha sonra Japonya, Avustralya ve Avrupa'ya da gelecek ay sürülmüştür. Oyun Japonya hariç her yerde Wii konsolu ile birlikte gelmiştir, bu da onu Virtual Boy ile gelen Marrio's Tennis oyunundan sonra Nintendo konsoluyla gelen ilk oyun yapmıştır. Wii Sports Touch Generations markasının bir parçasıdır.

5 adet spor simülasyonundan oluşan oyun Wii Remote'un hareket algılayıcılarının kapasitesini yeni oyunculara göstermek için tasarlanmıştır. Bu beş spor tennis, beyzbol, bowling, golf ve boks sporlarını kapsar. Kullanıcılar Wii Remote'u gerçek yaşamdaki oyunlarda yapılan hareketlerle kontrol eder. Oyun kuralları daha çok kullanıcıya ulaşmak için basitleştirilmiştir. Oyun ayrıca oyuncuların ilerlemesini gösteren antrenman ve fitness modlarını da içerir.

Son tahlilde, Wii Sports oldukça iyi eleştiriler almış ve birçok ödül toplamıştır. Oyun Super Mario Bros.'u geçerek 2009 yılında tüm zamanların en iyi video oyunu seçilmiştir. 2009 yılı sonunda tüm dünya çapında 60.67 milyon kopya satmıştır.


Company of Heroes


"Dawn of War" oyununun yapımcısı Relic Entertainment firması tarafından geliştirilen ve THQ desteğini alan en yeni gerçek zamanlı strateji oyunu Company of Heroes'ın 25 Nisan 2005 yılında lansmanı yapılmış, Eylül 2006'da ise piyasaya çıkmıştır. Oyunun, sonradan çıkartılan Opposing Fronts (2007) ve Tales of Valor (2009) adlı ek paketleri de mevcuttur. En son resmi yama ile ana oyun ve 2 ek pakette birleşmiştir. Nisan 2010'da ise oyunun MMO versiyonu çıkmıştır Company of Heroes Online. Sonra vazgeçilerek Mart 2011 de açık beta kapatıldı.


The Legend of Zelda: Twilight Princess


2006 yılında Nintendo tarafından geliştirilen aksiyon-macera oyunudur. Oyun, The Legend of Zelda serisinin 13. oyunu olup 19 Aralık 2006 tarihinde Japonya ile aynı yıl diğer ülkelerde de Wii için ve sonraki ayda GameCube için piyasaya sürüldü.

Oyun, Hyrule'un Twilight Realm olarak bilinen bozuk ve paralel bir boyutla sarılmasını önlemeye çalışan seri kahramanı Link'e odaklanmaktadır. Bunu yapmak için, hem Hylian hem de kurt şeklini alır ve Midna adlı gizemli bir yaratık tarafından desteklenir. Oyun, Ocarina of Time ve Majora's Mask oyunlarından sonra The Wind Waker oyununun alternatif zaman çizelgesinde yüzlerce yıl sonrasında geçmektedir.

The Legend of Zelda: Twilight Princess, piyasaya sürüldüğü sırada birçok kez Yılın Oyunu ödülünü aldı ve tüm zamanların en iyi video oyunlarından biri olarak kabul edildi. 2015 yılına kadar oyun dünya çapında 8.85 milyon kopya sattı ve 2018'de Breath of the Wild tarafından ele geçirilinceye kadar serinin en çok satan oyunuydu. 2011'de, Wii sürümü Nintendo Selects etiketi altında yayınlandı. Wii U için yüksek çözünürlüklü bir remaster olan The Legend of Zelda: Twilight Princess HD, Mart 2016'da piyasaya sürüldü.


Medieval II: Total War


Medieval II: Total War, 2002 yılında çıkan Medieval: Total War 'ın dolaylı devam oyunu ve Creative Assembly'nin Total War dizisindeki dördüncü oyunudur. Oyun 2006 yılında tamamlanmış ve satışa sunulmuştur. Oyun 1080 ve 1530 yılları arasında geçmektedir. Oyun orta çağ savaşlarına, dinlere ve Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğudaki siyasete odaklanır. Total War dizisinin önceki oyunlarından ayrı olarak, Medieval II: Total War'da keşif ağacı bulunmaktadır ve bu ağaç oyunun sonunda barut bulunmasıyla tamamlanır. Oyunun süre çizelgesi ortaçağda Yeni Dünya'nın keşfi döneminden, Amerika'nın keşfi ve ele geçirilmesi dönemine kadar genişler. Medieval II, Rome: Total War oyununun ana yazılım dizgesi üzerinden yazılmıştır.


Bully


Bully, Rockstar Vancouver tarafından geliştirilen ve Rockstar Games tarafından yayınlanan bir açık dünya, Aksiyon-Macera video oyunudur. İlk olarak 17 Ekim 2006 tarihinde PlayStation 2 için piyasa sürülmüştür. Daha sonrasında 4 Mart 2008'de Wii ve Xbox 360, 21 Ekim 2008'de Microsoft Windows son olarak ise 22 Mart 2016'da PlayStation 4 platformunda çıkmıştır. Bullworth isimli bir kurgusal şehir içinde geçen hikâye, Jimmy Hopkins'in okul sistemi üzerinde izlediği maceralarını konu almaktadır. Oyun üçüncü kişi bakış açısı ile oynanmaktadır ve gidilecek yerlere bisiklet, kaykay gibi araçlarla ulaşılabilmektedir. Oyuncular Bullworth Akademisi'nde öğrenim görmekte olan James "Jimmy" Hopkins isimli öğrenciyi kontrol etmektedir.


Half-Life 2: Episode One


Half-Life 2: Episode One, Valve Corporation tarafından geliştirilen birinci şahıs nişancı oyunudur ve 1 Haziran 2006'da yayımlanmıştır. 2004'te yayımlanan Half-Life 2'nin birinci devam bölümüdür. Valve'in Half-Life 2'nin devamını bölümler olarak getireceğine karar vermeden önceki ismi Half-Life 2: Aftermath'dir. Half-Life 2'nin de kullandığı Source motorunu kullanır. Oyun yeni ışıklandırma ve animasyon teknolojileri getirmiştir. Ayrıca yardımcı yapay zekayı da daha iyi hale getirmiştir.

Oyun, Half-Life 2'deki olaylardan hemen sonra başlar. Episode One'ın ana karakteri Gordon Freeman ve yardımcı karakter Alyx Vance, insan ırkının Combine'a karşı savaşını sürdürmektedir. Oyun başladığında, Gordon Freeman kendisini Citadel'in yıkıntıları arasında bulur ve oyun boyunca Alyx ile birlikte Şehir 17'yi tahliye etmeye çalışırlar.

Episode One, Valve'in çıkarmayı planlamış olduğu üç Half-Life 2 bölümünden biridir. Oyun, Valve'in The Orange Box paketinde Half-Life 2, Episode Two, Team Fortress 2 ve Portal ile birlikte yer alır. Episode One genel olarak olumlu tepkiler almıştır. Oyunun kooperatif yönü övülmüştür fakat kısalığı ve az olay yaşanması genel olarak eleştirilmiştir.


Final Fantasy XII

inal Fantasy XII, 2006 yılında Square Enix tarafından geliştirilen rol yapma video oyunudur. Oyun, Final Fantasy serisinin 12. oyunu olup 16 Mart 2006 tarihinde piyasaya sürüldü. Oyun, açık dünya, kesintisiz bir savaş sistemi, kontrol edilebilir bir kamera, oyuncunun savaştaki karakterlerin yapay zekâsını kontrol etmesini sağlayan özelleştirilebilir bir "gambit" sistemi, hangi yeteneklerin ve ekipmanların karakterler tarafından kullanılabileceğini belirleyen bir “lisans” sistemi, ve oyuncunun, oyunun açık dünyasında giderek zorlaşan canavarları bulup yenmesini sağlayan bir avlanma görevi olmak üzere seriye birkaç yenilik getirdi. Final Fantasy XII, ayrıca Chocobos ve Moogles gibi serideki önceki oyunlardan elementleri de içermektedir.

Final Fantasy XII, Archadia ve Rozarria imparatorluklarının sonsuz bir savaş sürdürdüğü kurgusal Ivalice topraklarında geçmektedir. Küçük bir krallık olan Dalmasca, savaşan uluslararasında kalmaktadır. Dalmasca, Archadia tarafından ilhak edildiğinde, prensesi Ashe, bir direniş hareketi başlatır. Mücadele sırasında, bir zeplin komutasında gökyüzü korsanlığı olmayı hayal eden genç bir maceracı Vaan ile tanışır. Bir grup müttefik gruba hızla katılırlar ve birlikte, Archadia İmparatorluğu'na karşı savaşırlar.

Final Fantasy XII eleştirel beğeni topladı ve birçok kez Yılın Oyunu ödülünü kazandı. Kasım 2009 itibarıyla, oyun PlayStation 2'de dünya çapında altı milyonun üzerinde kopya sattı. 2007'de Nintendo DS için bir devamı olan Final Fantasy XII: Revenant Wings yayımlandı. Zodiac Age adlı International Zodiac Job System yüksek çözünürlüklü remastered versiyonu PlayStation 4, Microsoft Windows, Nintendo Switch ve Xbox One için piyasaya sürüldü.


Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter


Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter (GRAW) popüler Ghost Recon oyunlarının 3. serisidir bir taktisel vuruş türü bir oyundur. Ubisoft tarafından 2006 yılında yapılmıştır. Oyunun amacı düşman birliklerini yok etmek, verilen görevleri tamamlamak, rehineleri kurtarma ve önemli kişlere eskotluk etmektir, oyuncular Ghost adlı takımının komutanını yönetmekte ve bu sayede diğer takım arkadaşlarına bazı emirler verilebilmektedir.

Bir taktiksel shooter oyunu olan, Advance Warfighter'da hayatta kalmak için bir sıra stratejik iş birliği ve kordineli çalışma gereklidir.


Guitar Hero II


Guitar Hero II, Guitar Hero'nun devamı niteliğindeki bir oyundur. Oyun, PlayStation 2'ye ek olarak, Xbox 360'a da çıkmıştır.[1][2][3]

Oyun sistemi büyük ölçüde aynı olmakla beraber, birtakım yenilikler ve iyileştirmeler getirmiştir. Guitar Hero'da görece zor olan hammer-on ve pull-offlar oldukça kolaylaştırılmış, çoklu oyun seçeneğine ortaklaşa çalma, bas gitar çalabilme ve her oyuncu için ayrı zorluk seviyesi ayarlayabilme özellikleri gelmiştir. Yeni eklenen Practice özelliği sayesinde şarkıların, başarısız olma kaygısı olmadan çalınabilmesi sağlanmıştır.


Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent


Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent, Splinter Cell serisinin dördüncü oyunudur, oyundaki görevler Amerika, Asya ve Afrika kıtalarına kadar yayılmıştır ve yüksek kalitede grafikler de mevcuttur. Oyun 18 Eylül 2006'da Avrupa'da piyasaya sürülmüştür.

 
Seçenekler arasından oyumu Okami'ye verdim ama genel olarak zayıf bir yıl olduğunu söyleyebiliriz sanırım. 2006 yılında okuduğum dergilerde yeni nesile geçiş yılı olduğu için çok büyük oyunların çıkmadığından sıkça bahsedildiğini hatırlıyorum zaten. O yüzden tam bu dönemlerde şahlanmaya başlayan PSP'ye ayrı bir parantez açılabilir bence. 2006 yılında konsola Tekken: Dark Resurrection, Syphon Filter: Dark Mirror, Metal Gear Solid: Portable Ops, Grand Theft Auto: Vice City Stories, Daxter ve LocoRoco gibi başarılı yapımlar çıkmış.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık