Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2013 Yılının En İyi Oyunu

2013 yılının en iyi oyunu sizce hangisidir?

  • Dota 2

    Kullanılan: 2 3.8%
  • Grand Theft Auto V

    Kullanılan: 31 58.5%
  • The Last of Us

    Kullanılan: 10 18.9%
  • BioShock Infinite

    Kullanılan: 3 5.7%
  • The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Brothers: A Tale of Two Sons

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Rayman Legends

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Super Mario 3D World

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Assassin's Creed IV: Black Flag

    Kullanılan: 1 1.9%
  • Tomb Raider

    Kullanılan: 2 3.8%
  • Batman: Arkham Origins

    Kullanılan: 1 1.9%
  • XCOM: Enemy Within

    Kullanılan: 1 1.9%
  • DmC: Devil May Cry

    Kullanılan: 1 1.9%
  • Europa Universalis IV

    Kullanılan: 1 1.9%
  • Diğer

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    53
Yeni bir gün yeni bir yıl. :D

Öncelikle:
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Dota 2


Dota 2, Valve Corporation tarafından geliştirilen ve dağıtımı yapılan oynaması ücretsiz bir çevrimiçi çok oyunculu savaş arenası (MOBA) oyunudur. Oyun 2002'de çıkmış bir video oyunu olan Warcraft III: Reign of Chaos ve onun genişletme paketi olan The Frozen Throne haritası (modu) olan Defense of the Ancients'ın (DotA) bağımsız devam oyunudur. Oyun 2011'de sadece Microsoft Windows'a özel beta olarak çıkmış, 2013 Temmuz'da ise Microsoft Windows, OS X ve Linux için yayınlanmıştır. Oyun bir milyondan yüksek sayıda aynı anda oynanma rekoruna sahiptir ve aynı zamanda Steam'deki en popüler oyunlardan birisidir. Türkçe dil desteği de bulunmaktadır.


Grand Theft Auto V


Grand Theft Auto V (daha çok GTA 5 veya GTA V olarak bilinir), Rockstar North tarafından geliştirilen ve Rockstar Games tarafından yayımlanan açık uçlu aksiyon-macera tarzı video oyunu. Grand Theft Auto serisinin yedinci ana oyunudur. İlk olarak 17 Eylül 2013 tarihinde PlayStation 3 ve Xbox 360 için piyasaya çıkmıştır. Oyunun grafikleri güncellenmiş yeni nesil sürümünün PlayStation 4 ve Xbox One için 18 Kasım 2014 tarihinde, Windows için 14 Nisan 2015 tarihinde piyasaya çıkmıştır. PlayStation 5 ve Xbox Series X/S için 2021'in sonlarında piyasaya sürülmesi planlanmaktadır. Oyun Kaliforniya eyaletinin güneyini temel alarak oluşturulmuş olan San Andreas eyaletinde geçmektedir. San Andreas, büyük ölçüde Los Angeles şehrine dayanılarak oluşturulmuş olan Los Santos adlı şehirden (GTA San Andreas oyunundakinin güncellenmiş hâli) ve büyük kırsal alanlardan oluşmaktadır. Seride bir ilk olarak oyunda üç ana karakter bulunmaktadır: Michael De Santa, Trevor Philips ve Franklin Clinton. Oyunun bütçesi 170 milyon sterlindir. Yaklaşık 140 milyon kopya satıp 6 milyar dolardan fazla gelir elde ederek eğlence sektörü tarihinin finansal olarak en başarılı ürünlerinden biri olmuştur.


The Last of Us


The Last of Us, Naughty Dog tarafından geliştirilen, aksiyon-macera ve hayatta kalma-korku türlerindeki, Sony Computer Entertainment tarafından yalnızca PlayStation 3 için yayımlanan video oyunudur. 10 Aralık 2011'deki Spike Video Oyunu Ödülleri sırasında duyurusu yapılan oyun; dünya çapında 14 Haziran 2013'te, Japonya'da 20 Haziran 2013'te satışa sunulmuştur.

Oyun; tüm dünyayı saran ve bulaşanları birkaç saat içerisinde insanlara saldıran yaratıklara dönüştüren salgın bir hastalığın başlamasından yirmi yıl sonrasını, 2033 yılını konu alır. Hastalık sebebiyle medeniyet büyük ölçüde mahvolmuş ve farklı gruplar hâlinde yaşamak zorunda kalan insanlar, hayatta kalabilmek için birbirleri ve hastalıklılara karşı mücadele etmek zorunda kalmıştır. Bu kıyamet sonrası ortamdaki Amerika Birleşik Devletleri'nde geçen oyun, orta yaşlardaki erkek karakter Joel'un (Troy Baker'ın seslendirmesi ve canlandırması ile), hastalığa karşı bağışıklığı olan genç kız Ellie'yi (Ashley Johnson'ın seslendirmesi ve canlandırması ile) Ateşböcekleri adlı ayrılıkçı bir gruba ulaştırması sırasında ikilinin başından geçenleri konu alır. Oyunun büyük bir kısmında Joel, oyuncular tarafından kontrol edilir ve karşılaşılan çeşitli zorlukların üstesinden gelmeye çalışır.

Oyunun geliştirilmesine 2009'da, Naughty Dog'un geliştirdiği bir önceki oyun olan Uncharted 2: Among Thieves'in yayımlanması sonrasında başlandı ve duyurusu Aralık 2011'de gerçekleştirildi. Özellikle karakterizasyon, alt metin, insanlık durumunun araştırılması ve kadın karakterlerin tasvirine yönelik olarak birçok yorumcudan övgü topladı. The Last of Us, ilk haftasında 1,3 milyonun üzerinde, on dört ay içinde 8 milyondan fazla satarak en çok satan PlayStation 3 oyunlarından biri haline geldi. Çeşitli oyun yayınları, eleştirmenler ve oyun ödül törenleri tarafından Yılın Oyunu ödülleri de dahil olmak üzere çeşitli ödüller kazandı. Oyunun piyasaya sürülmesinin ardından Naughty Dog, birkaç indirilebilir içerik yayımladı. Ellie ile en iyi arkadaşı Riley'nin yer aldığı The Last of Us: Left Behind, konusu ana hikâye öncesi ve sırasında geçen yeni bir tek oyunculu kısmı oyuna eklemişti. PlayStation 4 için düzenlenen ve The Last of Us Remastered adını taşıyan sürüm ise ilk olarak Temmuz 2014'te yayımlandı. Aralık 2016'da, devam oyunu The Last of Us Part II duyuruldu.


BioShock Infinite


BioShock Infinite, Ken Levine tarafından tasarlanan Irrational Games'in geliştirdiği bir birinci şahıs nişancı video oyunudur. Dağıtımı 2K Games tarafından yapılmıştır. Oyun, 26 Mart 2013 tarihinde, Microsoft Windows, PlayStation 3 ve Xbox 360 platformları için çıkışını gerçekleştirmiş, ardından oyunun OS X portu, Aspyr tarafından 29 Ağustos 2013 tarihinde, Linux portu ise 17 Mart 2015 tarihinde çıkışını yapmıştır. Geliştirme aşamasındaki adı Icarus Projesi'dir. BioShock oyun serisinin üçüncü oyunudur. Benzer oynanışa, temalara ve konsepte sahip olmasına rağmen önceki iki BioShock oyunundan senaryo olarak ayrılır.


The Legend of Zelda: A Link Between Worlds


The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (Japonca: ゼルダの伝説 神々のトライフォース2 Zeruda no Densetsu Kamigami no Toraifōsu Tsū), 2013 yılında Nintendo tarafından geliştirilen bir aksiyon-macera oyunudur. Oyun, The Legend of Zelda serisinin 17. oyunu olup 22 Kasım 2013 tarihinde Avrupa ve Kuzey Amerika'da, 23 Kasım 2013 tarihinde Avustralya'da ve 26 Aralık 2013 tarihinde Japonya'da Nintendo 3DS için piyasaya sürüldü. Oyun, A Link to the Past oyununun devamıdır.

Oyun, kötü büyücü Yuga'nın Prenses Zelda'yı ele geçirmesi ve Lorule'nin yıkık dünyasına bir yarıktan kaçmasından sonra Hyrule krallığına barışı sağlamakla görevli genç bir maceracı olan Link'e odaklanmaktadır.[1] Yuga, Yedi Bilge'yi kaçırmak ve güçlerini Ganon'u diriltmek için kullanır. Link, sihirli bir bileklik elde ettikten ve daha önce erişilemeyen alanlara ulaşabilmelerini ve Hyrule ile Lorule arasında seyahat etmelerini sağlayan Yuga ile karşı karşıya geldikten sonra duvarlarda bir resim olarak birleştirme kabiliyetine sahiptir.

Oyunun geliştirilmesine 2009'da küçük bir ekiple başladı. Bu aşamada, Link'in duvarlarla birleştirilmesi oyun mekaniği prototip edildi. Bununla birlikte, geliştirme birkaç sıkıntı yaşadı ve 2010 yılının sonlarında çekirdek ekip üyeleri farklı projelere atandıklarından dolayı tamamen sona erdi. Bir yıl sonra, gelişme yeniden başladı ve serinin yaratıcısı Shigeru Miyamoto'ya birkaç başarısız adım attıktan sonra, oyun 2012'de tam üretime girdi. Serinin yerleşik sözleşmelerinin değiştirilmesi oyunun tasarımcıları için bir hedef haline geldi ve b oyunun yapısında bir değişikliğe yol açarak, oyuncuların zindanların çoğunluğunu seçtikleri herhangi bir sırada temizlemelerine ve eşya kiralama sisteminin tanıtımına izin verdi.

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds, kritik beğeni topladı ve beş ay içinde dünya çapında 2,5 milyondan fazla kopya sattı. Ses, zindan ve bulmaca tasarımı, açık yapı ve zorluk seviyesi eleştirmenler tarafından övgüyle karşılandı. Duvar birleştirme mekaniği ve eşya kiralama sistemi gibi özelliklerin tanıtımı, mevcut oyun formülü ile ne kadar iyi bir şekilde bütünleştiklerini tamamlayan hakemler tarafından çok iyi karşılandı. Oyun ayrıca birçok ödül ve adaylık aldı.


Brothers: A Tale of Two Sons


Brothers: A Tale of Two Sons macera türünde video oyunudur. Starbreeze Studios tarafından geliştirilmiş, 505 Games tarafından yayımlanmıştır. 7 Ağustos 2013'te Xbox Live Arcade, 3 Eylül 2013' Windows ve Playstation Network için yayımlanmıştır. Unreal Engine 3 oyun motoru ile üretilmiştir. Bestekârı Gustaf Grefberg'dir. Tek kişilik oyundur. Yalnızca dijital dağıtıma sunulmuştur.

Oyun 3. şahıs bakış açısıyla oynanır. Yukarıdan bakışla iki erkek kardeşi yönlendirmek üzerine kuruludur. Hikâye, Naiee adlı erkek çocuğun annesinin mezarında matem tutması ile başlar. Anne denizde boğulmuştur ve Naiee onu kurtarmakta başarısız olmuştur. Büyük erkek kardeş Naia, küçük kardeşi babalarına yardım etmek için çağırır. Baba hastadır ve köy doktoruna ulaştırılmalıdır. Baba, kendisini kurtarmanın tek yolu olarak, hayat ağacından su toplamak olduğunu söyler. Kardeşler maceralarına köyden başlarlar. Tepeler, dağlar, bulmacalar boyunca maceralar yaşarlar. Köyün yaramaz çocuğu, çiftçinin köpeği ve tehlikeli kurtlar gibi engelleri de geçmek zorundadırlar. İki kardeş yol boyunca birbirine yardımcı olarak engelleri aşarlar. Oyuncu, iki kardeşi de kontrol etmektedir. Aynı anda etkin olarak oynanan kardeşler eş zamanlı hareket etmektedir. Oynanış olarak tüm yaş gruplarına hitap ederken, ayrı düşmüş iki troll'ü birleştirmek gibi fantastik ögeler de ihtiva eder.


Rayman Legends


Platform serisi Rayman'in beşinci oyunu.


Super Mario 3D World


uper Mario 3D World, Nintendo EAD Tokyo tarafından yapılan Nintendo tarafından satılan Wii U için Super Mario serisine ait bir aksiyon-platform video oyunudur. 21 Kasım 2013'te Japonya'da satışa sunulmuştur. Super Mario serisinin 6. 3D platform oyunudur. Bu oyunundan önceki 3D oyun Super Mario 3D Land'dir. Oyun seviye tasarımı, çok oyunculu olması, görsel ve müzik kalitesinin iyiliği sebebiyle, tüm alıcılarından yüksek övgü ile olumlu eleştiriler aldı.


Assassin's Creed IV: Black Flag


Assassin's Creed IV: Black Flag, Ubisoft Montreal tarafından geliştirilen, Ubisoft tarafından ise yayımcılığı yapılan video oyunudur. Assassin's Creed serisinin dördüncü ana oyunudur.


Tomb Raider


Tomb Raider, Tomb Raider serisinin onuncu video oyunudur. Square Enix ve Crystal Dynamics tarafından geliştirildi ve serinin üçüncü çağı olarak adlandırıldı. Oyun serinin ilk oyunu gibi yalnızca Tomb Raider ismi ile yayınlanmıştır fakat lisans olarak Tomb Raider: A Survivor is Born olarak kayıtlıdır. Oyun 5 Mart 2013 tarihinde Microsoft Windows , PlayStation 3 ve Xbox 360 platformlar için piyasaya sürüldü.


Batman: Arkham Origins


Batman: Arkham Origins, Warner Bros. Games Montreal tarafından geliştirilen, Warner Bros. Interactive Entertainment tarafından ise yayımıcılığı yapılan video oyunudur.


XCOM: Enemy Within

XCOM: Enemy Unknown'un gleiştirme paketi.


DmC: Devil May Cry


Devil May Cry serisi için yapılmış bir reboot.


Europa Universalis IV


Europa Universalis IV, Paradox Development Studio tarafından geliştirilmiş ve Paradox Interactive tarafından yayımlanmış strateji oyunu. Europa Universalis serisinin 4. oyunudur. 13 Ağustos 2013'te yayımlanmıştır. EUIV ya da EU4 olarak da bilinir.

Oyunun temel ilkeleri dizinin daha önceki oyunlarına benzemekle beraber, birçok konuda daha karmaşık hale bürünmüştür.. Oyuncu tek oyuncu olarak yapay zekaya karşı, çok oyuncu olarak diğer insanlara veya beraber yapay zekâya karşı oynayabilir. Bir devletin denetimini ele alarak diplomasi, politika ve askeri olanakları kullanmak ve diğer devletlere karşı galip olmak hedeflenir. Oyuncu birçok alternatif araç ile büyümeye çalışır. Oyunun zaman dilimi 1444 ila 1821 arasındadır, bu tarihler içerisinde oyuna oyunda yer alan istendiği ülkeyle, istendiği tarihte başlanabilir.

Oyuncu dilerse askeri güçle dünyayı ele geçirmeye çalışabilir, yağmacı bir göçebe devlet olarak bozkırda egemen olabilir, bir koloni imparatorluğu kurabilir veya bir ticaret devleti olarak bölgesinde ticareti domine edebilir. Oyun sandbox yapıdadır ve oyunu kazanmak için spesifik koşullar yoktur ancak oyuncunun ülkesi ortadan kaldırılırsa oyuncu yenildi sayılır. Diplomasiyle ittifaklar veya vasal ülkeler kurulabilir, diğer devletlerle ilişkiler geliştirilebilir. Casuslukla diğer ülkelerin topraklarında hak iddia edilebilir ve isyan hareketleri teşvik edilebilir, hem kara hem de denizde yapılabilen muharebeler savaşların seyrini belirler. Oyunda her toprağın bir dini ve kültürü bulunmaktadır, bu unsurlar toprağın huzursuzluk değerini etkiler.

Oyun içi oynanış kimi zaman dinamik yapıda kimi zaman ise tarihsel çeşitli olaylarla şekillenir, bu olaylarla pozitif çeşitli bonuslar elde edilebileceği gibi, negatif etkenler de elde edilebilir. Oyunun "Ironman" adı verilen özel bir ayarı bulunur, bu ayarda zorluk gibi çeşitli ayarlar kilitlenir ve değiştirilemez, aynı zamanda oyunda çeşitli eylemler sonrası otomatik olarak kayıt alınır, böylelikle yapılan hatalarda bir önceki kayda geri dönülemez. Oyunda başarım elde edilebilmesi için bu ayarın açılması gerekir.


Kaynaklar:

 

Üye silindi 5781

EU4 , GTA5 , Black Flag , Bioshock.
Black Flag korsan severler için muazzam bir oyun , edebi olarak da birçok esere atıf yapılmış muazzam bir hikayeye sahip.
GTA5'e denilecek bir şey yok zaten PS5'te şu an ara ara grafiklere kudurmak için oynarım.
EU4 DLC'si ile beraber sizi adeta büyüler. Çok iyi bir oyun , sadece 25 saatim var , tekrar başlasam rahat 100 saate dayanır 2 hafta içinde.
BioShock ise bana göre komik bir oyundu abimle beraber oynuyorduk bazı yerlerde çok komik jumpscare'imsi olaylari vardi arkanda bir anda palyaço falan çıkıyordu. Hikayesine pek hakim değilim ama abim oynarken tepkilerine çok gülmüştüm
 
Gta 5 diyecektim. Ta ki Tlou görene kadar... Dürüst olmak gerekirse Gta 5 hepsininden iyidir ama beni en çok etkileyen oyun Tlou oldu.

Çocukluğumdan beri Lara Croft karakterini çok sevmeme rağmen şu gudubet oyunu oynarken işkence çekiyorum. Birkaç hafta önce oynayayım dedim yarım bıraktım. Son zamanlarda oynadığım en kötü ve sıkıcı oyun.
 
Last of us her ne kadar klasik olsa da oyun dünyasında son 10 yıla damga vurmuş, oyun oynamayan insanların bile bir şekilde aşina olduğu gta serisinin son oyunu gta v senenin en iyisidir. Yeni nesil güncellemesi için bir yıl uğraştıklarına göre muhtemelen benim diyen yeni nesil oyunlardan daha iyi olacaktır.

Günümüzde gta role play sunucuları çok aktifken ve hala ciddi şekilde oynanıyorken ilerde o yöne doğru bir kayma da beklemiyor değilim.
 
Vay babanın kemiğine arkadaş çok zor liste olmuş ya :/ TLOU VE GTA'ya biraz ayıp olacak ama hangisini seçsen diğerine ayıp olurdu zaten. Bioshock Infinite diyorum. Ayakta alkışlanası, şiir gibi bir oyundu be.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık