Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2010 Yılının En İyi Oyunu

2010 yılının en iyi oyunu sizce hangisidir?

  • Limbo

    Kullanılan: 3 5.9%
  • Mass Effect 2

    Kullanılan: 6 11.8%
  • Red Dead Redemption

    Kullanılan: 9 17.6%
  • StarCraft II: Wings of Liberty

    Kullanılan: 2 3.9%
  • Super Mario Galaxy 2

    Kullanılan: 1 2.0%
  • Super Meat Boy

    Kullanılan: 1 2.0%
  • God of War III

    Kullanılan: 11 21.6%
  • Halo: Reach

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Assassin's Creed: Brotherhood

    Kullanılan: 9 17.6%
  • Metal Gear Solid: Peace Walker

    Kullanılan: 2 3.9%
  • Civilization V

    Kullanılan: 5 9.8%
  • Rock Band 3

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Super Street Fighter IV

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Xenoblade Chronicles

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Diğer

    Kullanılan: 2 3.9%

  • Kullanılan toplam oy
    51
Biraz geç kaldım kusura bakmayın

Öncelikle:
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Limbo


Limbo, bağımsız oyun stüdyosu Playdead tarafından geliştirilen bulmaca-platform oyunu. "Ormanın ortasında uyanan isimsiz bir çocuğun bilinmezliğe yaptığı yolculuk!" şeklinde özetlenebilecek hikâye, arafta; cehennemin hemen kıyısında, tuzaklarla dolu bir evrende verilen mücadeleyi konu almaktadır. Çoğunlukla olumlu tepkiler alan oyun; incelemeleri derleyip, istatistik veren Metacritic ile GameRankings sitelerinde 100 üzerinden 90'lık bir ortalama tutturdu.


Mass Effect 2


Mass Effect 2, BioWare tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından PC, Xbox 360 ve PlayStation 3 için yayımlanan bir aksiyon rol-yapma oyunudur. Oyun, PC ve Xbox 360 için 26 Ocak 2010, PlayStation 3 içinse 18 Ocak 2011 tarihinde piyasaya çıkmıştır. Mass Effect üçlemesinin, ikinci oyunudur.

Mass Effect 2 oyun akışı, ilk ve orijinal Mass Effect içinde verilen kararlardan etkilenir. Uzun asansör yolculukları, Mako ve karmaşık envanter sistemi olmak üzere, pek çok açıdan değiştirilmiş ve sadeleştirilmiştir. Oyun sırasında yapay zeka ile yapılan konuşmalar oyuna daha sinematik bir hava katmış olup, oyuncuların yeni eklenen içerik-duyarlı kesinti sistemiyle oynamaları da mümkün olmuştur. Ayrıca oyuncular artık savaş sırasında mühimmat ve yenilenebilir sağlık sistemine kavuşmuşlardır.

Mass Effect'de geçen olaylardan sonra, Normandy tanımlanamayan bir yıldız-gemisinin saldırısına uğramış ve Commander Shepard ölmüştür. Fakat Shepard'ın bedeni kurtarılmış, Illusive Man tarafından idare edilen, insan üstü fanatiği olan bir organizasyon olan Cerberus tarafından yeniden yaşama döndürülmüştür. Shepard nihayetinde bu saldırıdan Reapers denen ve Collectorler adında böceksi bir türü aracı olarak kullanan ırkın sorumlu olduğunu öğrenir. Ayrıca galakside birden ortadan yok olan insan kolonileri konusunda da sorumlunun yine onlar olduğunu düşünmektedir. Shepard, Collectorleri yok edeceği intihar görevine doğru yola çıkmak için artık yeni bir mürettebat oluşturmak ve güven kazanmak zorundadır.

Kritik ve ticari bir başarıdır, Mass Effect 2 yayımlandığı ilk haftada dünya çapında 2 milyondan fazla satmıştır, ve bu başarı önemli ölçüde beğeni toplamıştır.[8] Şu anda Xbox 360 için en iyi üçüncü, GameRankings kayıtlarına göre diğer tüm faktörlerde en iyi 14üncü seçilmiştir.[9] Temmuz 2011 tarihinde Metacritic kayıtlarına göre ise Xbox 360 için 70'ten fazla tam ve ortalama 96 puan, PC ve PS3 için ise ortalama 94 puan almıştır. IGN tarafından da Mass Effect 2 modern konsol jenerasyonunun en iyi oyunu olarak adlandırılmıştır.


Red Dead Redemption


Red Dead Redemption (RDR olarak kısaltılabilir), Rockstar San Diego ile Rockstar North tarafından geliştirilip, Rockstar Games tarafından yayımlanan, üçüncü şahıs nişancı persfektifine sahip, açık uçlu aksiyon-macera türündeki Western video oyunu. Xbox 360 ve PlayStation 3 platformları için Kuzey Amerika'da 18 Mayıs 2010'da, geri kalan bölgelerde ise 21 Mayıs 2010'da yayımlandı. 2004'te piyasaya sürülen Red Dead Revolver'ın konu bakımından olmasa da isim olarak devamı niteliğindedir.

Oyunun konusu; 1911 yılının Vahşi Batı'sında, ABD ile Meksika sınırları civarında geçmektedir. Eski bir kanun kaçağı olan John Marston'ın ana karakter olarak yer aldığı oyunda; eşi ve çocukları devlet tarafından rehin alınan Marston'un, eski çete üyelerini yakalamak için verdiği mücadele konu edilmektedir.

Piyasaya sürülmesinin ardından Red Dead Redemption, oyun incelemeleri derleme sitelerinden Metacritic ve GameRankings'ten iki platform için de 100 üzerinden 95 gibi bir ortalama aldı. Bu puanla oyun, Xbox 360 ve PlayStation 3 platformları için yayımlanan oyunlar arasında en yüksek 3. ortalamaya sahip oyun oldu. 8 Haziran 2010 itibarıyla oyunun, toplamda 5,2 milyonluk satış rakamına ulaştığı belirtildi. Elde edilen satış rakamlarının ardından Rockstar Games, oyun için beş indirilebilir içerik yayınladı. Ekim 2010'da, bu paketlerin tek bir diskte toplandığı versiyon olan Red Dead Redemption: Undead Nightmare'in hazırlandığı duyuruldu. Undead Nightmare ise 26 Kasım 2010'da satışa sunuldu.


StarCraft II: Wings of Liberty


StarCraft II: Wings of Liberty, Blizzard Entertainment tarafından geliştiren, yine aynı firma tarafından 1998 yılında yayınlanmış StarCraft oyununun devamı niteliğindeki askeri bilimkurgu gerçek zamanlı strateji türünde bir bilgisayar oyunudur. Microsoft Windows ve Mac OS X ortamları için geliştirilen oyun, ilk paketi Wings of Liberty adında piyasaya sürülmüştür ve ek olarak Heart of the Swarm ve Legacy of the Void adlarında iki genişleme paketi çıkarılacaktır. 3 Mart 2010'da yayıncı Activision Blizzard tarafından satışa sunulacağı açıklanmış ve 27 Temmuz 2010'da satışa sunulmuştur.


Super Mario Galaxy 2


Super Mario Galaxy 2 Wii konsolu için üretilmiş olan video oyunudur.Super Mario Galaxy serisinin ikinci oyunudur.Oyun 2009 Electronic Entertainment Expo (E3)'da duyurulmuştur ve 2010 yılında piyasaya çıkmıştır.


Super Meat Boy


Super Meat Boy, "Team Meat" isimli grup altında Edmund McMillen ve Tommy Refenes tarafından tasarlanan 2010 çıkışlı bir platform oyunudur. McMillen ve Jonathan McEntee tarafından tasarlanan 2008 flash oyunu Meat Boy'un ardılı olarak yayınlandı. Oyunda oyuncu, küp şeklindeki kırmızı bir karakter olan Meat Boy'u kız arkadaşı Bandage Girl'ü oyunun antagonisti Dr. Fetus'tan kurtarmaya çalışırken kontrol etmektedir. Super Meat Boy, Xbox 360'ta ilk kez Ekim 2010'da Xbox Live Arcade aracılığıyla piyasaya sürüldü ve daha sonra Microsoft Windows, OS X, Linux, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U ve Nintendo Switch'e de çıktı.

Oyunun gelişimi 2009 başlarında başladı. McMillen, düz tasarım ve sanat eseri üzerinde çalışırken Refenes ise kodladı . Oyunun film müziği orijinal Meat Boy üzerinde de çalışmış olan Danny Baranowsky tarafından bestelenmiştir. Super Meat Boy birçok ödül kazandı ve tüm zamanların en iyi video oyunlarından biri olarak gösterildi. Eleştirmenler oyunun kontrollerini, sanat eserini, film müziğini ve zorlu oynanışı övdü. Oyun aynı zamanda ticari bir başarıydı ve Ocak 2012'ye kadar bir milyondan fazla sattı.


God of War III


God of War III, Santa Monica Studio tarafından geliştirilen ve Sony Computer Entertainment (SCE) tarafından yayınlanan bir aksiyon-macera oyunudur. 16 Mart 2010'da PlayStation 3 (PS3) konsolu için piyasaya sürülen oyun, God of War serisinin beşinci oyunu, yedinci kronolojik oyunu olarak ve 2007 yapımı God of War II'nin devamı niteliğindedir. Yunan mitolojisine bir şekilde dayanan oyun, Antik Yunanistan'da merkezi motifi olarak intikamla geçiyor. Oyuncu, Yunan tanrılarının kralı ve babası Zeus'un ihanetinden sonra eski Savaş Tanrısı Kratos'u kontrol eder. Dünya Savaşı'nı yöneten Kratos, Titan Gaia tarafından terk edilene kadar Olimpos Dağı'na yükselir. Athena’nın ruhunun rehberliğinde Kratos, Pandora'yı aramak, Zeus'u yenmek ve Yunan tanrılarının saltanatını sona erdirmek istemeyen Pandora arayışı içinde canavarlar, Tanrılar ve titanlar ile savaşır.


Halo: Reach


Halo: Reach, Bungie tarafından geliştirilen ve başlangıçta Xbox 360 için Microsoft Game Studios tarafından 2010 yılında yayınlanan birinci şahıs nişancı oyunudur. Halo serisinin beşinci oyunu ve Halo: Combat Evolved'un öncesini anlatan Reach, 2010 Eylül ayında dünya çapında yayınlandı.


Assassin's Creed: Brotherhood


Assassin's Creed: Brotherhood Ubisoft Montreal tarafından geliştirilen aksiyon-macera oyunudur. Oyunun PlayStation 3 ve Xbox 360 platformları için Kuzey Amerika'da 16, Avustralya'da 18, Avrupa'da 19 Kasım 2010'da satışına başlanmıştır. Microsoft Windows için 18 Mart 2011'de satışa sunulmuştur. Oyunda çoklu oyuncu özelliğinin bulunacağı duyurulmuştur.


Metal Gear Solid: Peace Walker


MGS serisinin 2010'da PSP için çıkmış oyunu. Ertesi yıl PS3 ve Xbox 360'a da port edildi.


Civilization V


Sid Meier's Civilization V Firaxis Games tarafından geliştirilen 4X strateji oyunudur. Oyun Microsoft Windows için Eylül 2010'da, OS X için Kasım 2010'da, Linux için ise Haziran 2014'te çıkmıştır.

Civilization V'de oyuncu rastgele oluşturulmuş haritalarda bir medeniyetin kontrolünü tarih öncesi zamanlardan geleceğe kadar uzanan geniş bir spektrumda ele alır. Oyun içerisinde farklı türde oyunu kazanma türleri mevcuttur, bu kazanma türlerine oyun içi araştırmalar, keşifler, diplomatik hamleler, genişlemeler, ekonomik geliştirmeler, yönetim ve askerî fetihlerle ulaşılabilir.

Oyun, serinin önceki oyunlarından farklı olarak bu sefer kare parçalara değil, altıgen parçalara ve yeni bir oyun motoruna sahiptir. Civilization IV'den kalma birçok oyun mekaniği ya oyunun ana sürümünde ya da gelen eklenti paketleriyle birlikte değişmiştir. Oyunun savaş sistemi değiştirilmiş, yeni bir din ve casusluk sistemi eklenmiştir. Önceki oyunlarda bir karede sınırsız sayıda ünite toplanabilirken, bu oyunda bir altıgen alanda genelde yalnız bir ünite yer işgal edebilir (bazı istisnalarda bu sayı 2 ya da 3 e çıkabilir). Bu kısıtlama birimlerin çarpışmalarındaki savaş algoritmasınında büyük değişikliğe yol açmaıştır. Artık şehirler de kendilerini saldırganlara karşı savunabilmektedir, haritada yapayzeka tarafından kontrol edilen Şehir devletleri diğer ülkelerle ticaret ve diplomasi yapabilmektedir. Medeniyetlerin sınırları her seferinde sadece tek bir parça genişler, bu da mevcut parçaların daha üretken olabilmesini sağlar. Yollar artık bakım ücretine sahiptir. Oyunun Steam üzerinde bir topluluğu, modlama merkezi ve multiplayer bölümü bulunmaktadır.

Oyunun ilk eklenti paketi olan Civilization V: Gods & Kings Temmuz 2012'de çıkmıştır. Bu eklenti paketi genel olarak din, casusluk, geliştirilmiş deniz savaşları ve geliştirilmiş savaş yapayzekasına odaklanır. Bu eklentiyle birlikte oyuna 9 yeni medeniyet eklenmiştir.

Oyunun ikinci eklenti pakti olan Civilization V: Brave New World Mart 2013'te duyurulmuş, Temmuz 2013'te çıkmıştır. Bu eklenti pakti yeni ticaret rotalarına, dünya kongrelerine ve turizme odaklanır. Bu eklenti paketiyle birlikte oyuna 8 yeni wonder, 3 yeni ideoloji ve 9 yeni medeniyet eklenmiştir.


Rock Band 3


Harmonix stüdyosunun geliştirdiği müzik oyunu.


Super Street Fighter IV


Super Street Fighter IV oyun 2010'da Capcom Şirketi tarafından kurulan Street Fighter IV oyunun bir sonraki sürümüdür. Ayrıca "Super Street Fighter IV Arcade Edition adlı bir dlc yayınlanmıştır. Ünlü Hakan'ın bulunduğu oyun. :D


Xenoblade Chronicles

Nintendo'nun kendi konsolları için Monolith Soft'a geliştirttiği açık dünya RPG oyunu.


Kaynaklar:

 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık