Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2008 Yılının En İyi Oyunu

2008 yılının en iyi oyunu sizce hangisidir?

  • Grand Theft Auto IV

    Kullanılan: 30 57.7%
  • Gears of War 2

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Dead Space

    Kullanılan: 2 3.8%
  • Braid

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Burnout Paradise

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Fallout 3

    Kullanılan: 7 13.5%
  • Left 4 Dead

    Kullanılan: 6 11.5%
  • LittleBigPlanet

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Persona 4

    Kullanılan: 1 1.9%
  • Street Fighter IV

    Kullanılan: 1 1.9%
  • Rock Band 2

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Spelunky

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Valkyria Chronicles

    Kullanılan: 0 0.0%
  • World of Goo

    Kullanılan: 1 1.9%
  • Diğer

    Kullanılan: 4 7.7%

  • Kullanılan toplam oy
    52
Yeni bir yıl yeni bir anket. Hoşgeldiniz :D
Öncelikle:
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Grand Theft Auto IV


Grand Theft Auto IV, açık uçlu aksiyon-macera tarzı video oyunu. Grand Theft Auto serisinin sekizinci oyunudur. PlayStation 3 ve Xbox 360 için 29 Nisan 2008 tarihinde Kuzey Amerika ve Avrupa'da, 30 Ekim 2008 tarihinde Japonya'da satışa sunulmuştur. Oyunun Microsoft Windows sürümü, Kuzey Amerika'da 2 Aralık 2008, Avrupa'da 3 Aralık 2008 tarihinde satışa sunulmuştur.

Oyun için The Lost and Damned ve The Ballad of Gay Tony olmak üzere iki indirilebilir içerik geliştirilmiştir. İndirilebilir içerikler 2009 yılı içerisinde ilk olarak Xbox 360'a çıkmış 2010 yılı içerisinde ise PlayStation 3 ve Microsoft Windows için çıkmıştır. Ayrıca bu iki indirilebilir içerik Episodes from Liberty City adı altında tek oyunda birleştirilerek de satışa sunulmuştur.

Oyun, günümüz New York şehrini büyük ölçüde temel alarak oluşturulmuş olup, Liberty City adlı, ilk olarak serinin önceki oyunlarından GTA III'te karşılaşılan kurgusal bir şehirde geçmektedir. Oyunda, Niko Bellic adında Doğu Avrupa'da cereyan eden bir savaştan gazi olarak kurtulan Sırp uyruklu birinin kimliği üstlenilmektedir. Niko, Amerika Birleşik Devletleri'ne Amerikan Rüyası'nı yaşamak için gelmiş; fakat çabucak çete yapılanmalarına, suçlara ve yolsuzluklara karışmıştır. Serinin diğer oyunları gibi GTA IV de yarış ve üçüncü şahıs nişancı tarzı ile "özgür dünya" adlı oynanılabilirlik özelliklerini sunan bir oyundur. Özgür dünya; oyuncuların oynama deneyimini daha çok kontrol etme olanağını sağlamaktadır. GTA IV, serideki oyunlar arasında çevrimiçi çok oyunculu mod ve içerisinde 15 farklı oyun türü içeren ilk oyundur.

Büyük bir ticari ve eleştirisel başarıya imza atan Grand Theft Auto IV, piyasaya çıktığı günde 3,7 milyon civarında satılarak Amerika'da rekor kırmıştır. GTA IV'ın ilk hafta dünya çapında 6 milyon civarı satıldığı tahmin edilmekle beraber oyun, 500 milyon dolar hasılat elde etmiştir. Oyun, çıktığı gün olan 16 Ağustos 2008'den itibaren 13 milyondan fazla kopya satmıştır. Grand Theft Auto IV, ezici bir üstünlükle olumlu eleştiriler alarak Metacritic ve GameRankings gibi ünlü web sitelerinin toplu değerlendirmelerde tüm zamanların en yüksek puanlarını alan bir oyun haline gelmiştir.


Gears of War 2


Bir Epic Games klasiği olan Gears of Wars'ın ikinci oyunu.


Dead Space


Dead Space, 13 Ekim 2008 tarihinde PlayStation 3 ve Xbox 360 oyun platformları, daha sonra 20 Ekim 2008 tarihinde de PC platformu için yayınlanmıştır. Oyunun yapımcılığını Electronic Arts: Redwood Shores firması üstlenmiştir. Oyun korku - macera türündedir ve üçüncü şahıs nişancı tarzında bir oynanışa sahiptir. Oyuncu Isaac Clarke adlı bir sistem mühendisini canlandırmaktadır. Başlıca rolü, kazı amaçlı çalışan Ishimura adlı uzay gemisinde Necromorphs adı verilen yaratıklarla savaşmak olmuştur.


Braid



Indie oyun furyasını başlatan efsane bulmaca platform oyunu.


Burnout Paradise


Burnout Paradise (önceleri Burnout 5 olarak biliniyordu), Criterion Games tarafından geliştirilen Burnout bilgisayar oyunu serilerinin yedinci oyunudur. Ocak 2008'de PlayStation 3 ve Xbox 360; 5 Şubat 2009'da ise Microsoft Windows için satışa sunulmuştur. Oyun aynı zamanda Eylül 2008'de PlayStation Store için satışa sunulmuştur.

Oyun Paradise City adında kurgusal bir şehre sahip.Oyundaki şehir olan 'Paradise City' ismini Guns N'Roses grubunun şarkısından almıştır. Paradise City şarkısı aynı zamanda oyun müziği olarak kullanılmıştır.


Fallout 3


Fallout 3, Bethesda Game Studios'un geliştirdiği kıyamet sonrası dünyayı konu eden, bilimkurgu, açık dünya, RPG oyunudur. Ekim 2008 tarihinde Kuzey Amerika, Avrupa ve Avustralya'da Windows, Xbox 360 ve Playstation 3 için piyasaya sürüldü.

Oyun, Fallout 2'den otuz altı, ABD-Çin savaşı sebebiyle başgösteren nükleer felaketten 200 yıl sonra 2277'de geçer. Oyundaki karakter nükleer döküntüden korunmak için kurulan bin kişilik sığınaklardan birinde, Vault 101'de yaşayan biridir. Karakterin babası Vault 101'den bilinmeyen bir sebeple ayrıldıktan sonra Vault'un lideri olan Overseer, (gözetmen) dışarıya, Washington D.C'nin harabelerine kaçmasına engel olmak amacıyla güvenlik güçlerini peşinden gönderir. Karakter ise babasının peşinden "Capital Wasteland" olarak bilinen dünyaya gider.

Fallout 3 diğer Fallout oyunlarının aksine izometrik kamerayla değil, birinci ve üçüncü kişi kameraları ile oynanır. Ayrıca başka bir farklılık olarak oyun Kaliforniya civarında değil, Washington D.C civarında geçmektedir.

Oyunun esnek karakter geliştirme sistemi ve ucu açık sonu övülmüş ve bunlar önemli sayıda yılın oyunu ödülü almasını sağlamıştır.


Left 4 Dead


Left 4 Dead, Valve Corporation (PC) ve Certain Affinity (Xbox 360) tarafından geliştirilerek, Electronic Arts tarafından Kasım 2008'de Xbox 360 ve PC için dağıtılan bir Hayatta kalma-korku 4 oyunculu kooperatif birinci şahıs gözünden oynanan bir video oyunu.


LittleBigPlanet


LittleBigPlanet (LBP olarak da bilinir) PlayStation 3 için geliştirilen platform türündeki video oyunu. İlk olarak 7 Mart 2007'de, Phil Harrison tarafından, San Francisco, Kaliforniya'da düzenlenen Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda duyuruldu. Media Molecule tarafından The Next Big Thing adı altında geliştirilen oyun, dünya çapında Sony Computer Entertainment tarafından satışa sunuldu. Kuzey Amerika'da 27 Ekim 2008, Avrupa'da 3 Kasım 2008, Birleşik Krallık'ta ise 5 Kasım 2008'de yayımlanan LittleBigPlanet'in yeni bölümler içeren PlayStation Portable versiyonu ise, Kasım 2009'da satışa sunuldu.

Oyun, birçok kişi tarafından PlayStation 3'ün en önemli oyunlarından biri olarak görüldü. Eleştirmenlerden oldukça pozitif eleştiriler alan oyun, sunumu, grafikleri, sesleri, oyun fiziği, özelleştirilebilir seçeneklerin çokluğu ve çevrim içi modlarıyla övgü topladı. LittleBigPlanet, birçok kurum tarafından 2008 için, "Yılın Oyunu" ödülüne layık görüldü.


Persona 4


Persona 4 veya Shin Megami Tensei: Persona 4, 2008 yılında Atlus tarafından geliştirilen bir rol yapma video oyunudur. Oyun, Persona serisinin beşinci oyunu olup Temmuz 2008 tarihinde Japonya, Aralık 2008 tarihidne Kuzey Amerika ve Mart 2009 tarihinde Avrupa'da PlayStation 2 için piyasaya sürüldü. Nisan 2014'te PlayStation 3 için bir PlayStation 2 Classic olarak yeniden yayınlandı.

Persona 4, Japonya'da kurgusal bir kırsal bölgede geçmektedir ve dolaylı olarak daha önceki Persona oyunlarıyla ilişkilidir. Oyuncu adlı kahraman, bir yıl boyunca şehirden kırsal bölgeye taşınan bir lise öğrencisidir. Bir yıl boyunca kaldığı süre boyunca, Persona'yı çağırmanın gücünden yararlanırken gizemli cinayetleri araştırmaya dahil olur. Oyun, önceki oyunlarda uygulanan ay evresi sistemini değiştirmek için sisli günlerde meydana gelen olaylarla bir hava durumu tahmin sistemine sahiptir.

Oyunun konusu, cinayet gizemi öncülerinden dolayı gizemli romancıların çalışmalarından ilham aldı. Kırsal alan, Fuji Dağı'nın eteklerindeki bir kasabaya dayanıyordu ve hiçbir yerde olmayan bir yer olarak tasarlandı ve oyuncuların karakterlerin günlük yaşamına sempati duyması için merkezi bir ortam olarak belirlendi. Geliştiriciler, oyunun sıkıcılaşmasını önlemek için birçok oyun içi etkinlik ekledi. Yerelleştirme sırasında, çeviri yoluyla etkiyi korumak için adlarda ve kültürel referanslarda çok sayıda değişiklik yapıldı, ancak bazı Japon kültürel referansları değiştirildi veya kaldırıldı. Japonya'da oyunun çıkışına karakter kostümleri ve aksesuarlar gibi ürünler eşlik etti. Oyunun Kuzey Amerika paketi, oyundan seçilen müzikleri içeren bir CD ile piyasaya sürüldü ve Persona 3 oyununun aksine, Avrupa paketi bir film müziği CD'si içeriyordu. Oyunun müziği Shoji Meguro tarafından yazıldı ve vokalleri Shihoko Hirata tarafından yapıldı.

Persona 4, tüm zamanların en büyük oyunlarından biri olarak kabul eden eleştirmenler tarafından olumlu karşılandı. Oyunun gelişmiş bir sürümü olan Persona 4 Golden, 2012'de PlayStation Vita ve 2020'de Windows için piyasaya sürüldü. Diğer çeşitli manga ve light novel uyarlamaları ve yan serileri üretildi. AIC ASTA tarafından hazırlanan Persona 4: The Animation adlı bir anime uyarlaması, Ekim 2011'de yayınlanmaya başladı ve Temmuz 2014'te bunu Persona 4 Golden takip etti. Oyun ayrıca, Persona 4 Arena ve Persona 4 Arena Ultimax adlı iki dövüş oyunu devamı ve Persona 4: Dancing All Night adlı bir ritim oyunu ortaya çıkardı.


Street Fighter IV


Capcom'un efsane dövüş serisi Street Fighter'ın 11 ayaradan sonra çıkan ilk oyunu.

Rock Band 2

Rock Band serisinin ikinci oyunu.


Spelunky

Bir diğer indie klasiği Spelunky.


Valkyria Chronicles

Sega'nın taktik RPG'si Valkyria Chronicles'ın ilk oyunu.


World of Goo


World of Goo bulmaca video oyunudur. Bağımsız yapımcı 2D Boy tarafından yapılmıştır.İlk olarak Microsoft Windows ve Wii platformları için 13 Ekim 2008'de yayımlanmıştır. Daha sonra Mac OS X, Linux ve mobil telefonlara da uyarlanmıştır. Bağımsız yapımcılık ve bulmaca oyunu türünde birçok ödül almıştır. Metacritic skoru 90'dır.

Oyun goo topları kullanarak büyük yapılar yapmak düşüncesi üzerine kuruludur. Oyun beş bölüme ayrılmıştır. Her bölüm bazı düzeyler içerir. Her düzey de kendi grafik ve müzik temalarına sahiptir. Her düzeyin benzersiz bir atmosferi vardır. World of Goo Corporation adlı fazladan bir bölüm de mevcuttur. Burada goo topları kullanarak en yüksek kuleyi yapmak hedeflenir. Tüm dünyadan oyuncular, oyun boyunca yopladıkları toplar ile burada yarışabilir. Kulenin büyüklüğü ve kullanılan top sayısına ilişkin kayıtlar 2D Boy firmasının sunucusunda saklanır.


Kaynaklar:
 

Silinmiş Üye

Grand Theft Auto IV. Çünkü tek onu oynadım bu listede ve baya güzel hikayesi vardı. :D (Persona'yı daha yeni oynayacağım :( )
 
Diğer oyunlara yine baya oy çıkacaktır. Boynu bükük kalmasın diye farklı olan keyifli bir cevhere vermek istedim oyumu. World of Goo diyorum. Çok kaliteli bir yapım.
 
Gta serileri içerisinde en karanlık senaryoya oyun sahip olmasıyla, sağlam fizik motoru, araba sürme mekanikleri ile beraber Gta Iv diyorum
 
@MRTFR Metal Gear Solid 4'ü neden eklemedin yav? Metacritic puanı bazında da senenin en yüksek oyunlarındanmış hem. En tepelerde ismini göreceğimi beklemişim.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık