Öncelikle, Law yetişebiliyor savaşın sonuna. Gidemezdi olayı hikaye.
İkincil olarak, gene karakterleri "nasıl olmalı" diye yargılıyorsun. Bu kadar tek düze değil One Piece'de karakterler. Belli ki demişsin belli değil. Hakketmişlerdi diyerek varsayımsal konuşuyorsun "nasıl olmalı" mantığıyla. Roger, yalnız Squardo'yu öldürmüyor, bütün tayfasını yok ediyor. Bu bildiğin canilik. Yardıma muhtaç kişilere yardım etmesi onları her konuda iyi biri yapmaz. Yakuza da yardım ediyor garibanlara, Feto da. Bu organizasyonları iyi mi yapıyor bu özellikieri? Yapmıyor. Etik dediğin şey siyah beyaz değil.
Bir de Squardo hakkında çok havadan konuşmuşsun. WB Squardo hakkında ne diyor bakalım:
"Sen her zaman benim en sadık takipçilerimden olmuşsundur." WB'nin tayfasından herhangi biri değil, en sadıklarından.
Squardo WB'yi bıçaklayarak arkadaşlarını kurtarmak için ölümü göze alıyor.
İkinci sahneye bakaım:
"Senin Roger'dan ne kadar nefret ettiğini biliyorum, fakat bir çocuğu babasının günahlarından dolayı suçlu bulmak hatalı Squard. Ace sana ne yaptı ki!?"
Babasının yaptıkları demiyor, günahları diyor. Sen bir insanın hareketlerini doğru bulsan, bundan bahsederken günahları mı dersin? Belli ki WB'ye anlatmış olanları Squardo.