Garp'a soruyor zaten. Dede benim doğmam iyi miydi kötü müydü diyor. Garp çocuğa iyiydi diyip teselli etmiyor, veya Roger'la alakalı bir şey demiyor. Bunu yaşayıp kendin öğreneceksin diyor. Bunu diyorsa zaten Roger'ın toplumdaki algısını kabulleniyordur. Orada Ace'i açarak konuşturabilir, kafasındaki algıyı kırabilirdi. Ace, Shanks'ı sırf Luffy'le olan bağından dolayı buluyor ve Luffy'nin minneti yüzünden teşekkür ediyor. Ayağına gelmiş kaptanının oğlunu konuşturup, bu zamana kadar yaşadıklarını sormaması Shanks'in boynunda. Şunu anlamakta fayda var, Ace annesinin ölümü ve toplumun yaftasıyla babasına tepki almış biri. Babasına karşı merak, heves beslemiyor yani. Milletin peşinden koşturup babam nasıldı diye metalaştırdığı biri ve mecali yok. Orada Wb'ye babasından bahsettiğinde Wb'nin Ace'i konuşturması gerekiyordu. Çizmedi böyle bir şey Oda. Çizseydi bile bu Ace'in bakış açısını yıkamazdı tamamen. Çünkü annesinin kaybı ve kimsesizliği var ortada. Babası korusun diye düşmanına vermiş, düşmanı da almış atmış köşeye. Ortağı, kardeşi gördüğü adam Ace'in hayatına dahil olmasa dahi o da her ne sebepse artık dediğin gibi özgür bırakılsın, en azından enn azından gözetlemeliydi Ace'i. Ve ölümüne izin vermemeliydi. Shanks bir yonkou olarak engellere rağmen bir şekilde o meydana gelip, tepkisini koyabiliyorsa aynısını diğerleri de yapabilmeliydi.
@Uta Bu zamana kadar Ace'le alakalı olan tüm karakterlerin çilelerinin sorumlusu olarak Ace hedef alınıyor, o adamların kendi kararlarını verebilecek yetileri yokmuş, sorumlulukları yokmuş gibi. Bunlar normal, fakat benim babası olan Wb'ye sorumluluk yüklemem anormal? Millet, Ace'in çevresindeki karakterlerin tek yaşam amaçları Ace'i yaşatmakmış gibi algı yaratmasa bende bu kadar sivri konuşmazdım. Teşekkürler bu arada.