Kaidou başgan'ın sağ kolu diyorlar kendisi için
(ayrıca serideki açıklanan ödülü en yüksek olan şahıs
)
Senin kısaca "Kaidou-sama" deyip geçtiğin o zât, bizzat Oda tarafından methiyeler ile okuyucunun karşısına sunuluyor. Öyle basit bir şekilde "alın hacılar, dünyanın en güçlü adamı" demiyor, "havada, karada vede denizde, yaşayan
EN GÜÇLÜ YARATIK" diyor-ki bu bahsettiğim methiyelerden sadece bir kesit-. Şimdi olayı bu şekilde değerlendirecek olursak, korsanlar evrenindeki en güçlü zât'ın sağ kolu(en güçlü adamı), bir zahmet denizcilerin üç Amiral'inden birine denk olsun. Bkz; Wb'in Marco'su da bire birde Kizaru'yu zorlar.
Senin "küçük enişte" dediğin eleman iki koca Mink-ki sen bunları çerez görüyorsundur-'i 5 gün tutuyor tek başına. Öyle dinlenmeksizin. Bu yorgun haliyle Denizci konvoyuna yürüyor. Burada bir zahmet sopa yesin. Sanki sapasağlam haliyle, iki adam atmaktan aciz Fuji'ye saldırmış gibi "gelenden geçenden şamar yedi" demişsin. Sopa yediği kişiler; Eski denizci Amirali Sengoku, Amiral Fujitora ve denizci efsanelerinden Tsuru. Tsuru ve Sengoku, Roger zamanından beri bu mevkide kürek çekiyorlar, hatırlatırım. Bu elemanlara Jack reyiz yorgun haliyle dalıyor, bir zahmet sopa yesin la
Yemese direk Yonkou diyelim zaten. Bu sopa yemiş haliyle koca filin hortumunu yeyip de sapasağlam "beni çıkarın buradan" diyebiliyor. Sen şimdi çıkıp "küçük enişte" dersen, büyük versiyonu için ne dersin, merak ettim? Amiralleri Yonkou ile eşit görüyorsun herhalde.
Anlamıyorsun, diyorum ki bu gemileri koruyanlar, bizzat Amiraller. Orada Amiral olmasına rağmen iki gemi batıyor ise, bu adam baya güçlüdür. Sonuçta oradaki gemiler Amiral olarak bildiğimiz Fuji ve eski Amiral Sengoku ile Koramiral Tsuru'nun sorumluluğunda.
Yoksa Ace ve Jinbei'nin yaptığı gibi, üç-beş gemi ortaya koyup da parçalayınca güç gösterisi yapmış olmuyorsun.