Elektrik kesilince biraz geç yazabildim.
Eh kutsal ejdere vuruyorsan sonuçlarına katlanacaksın.Yardım almayabileceğini şansının yaver gitmeyeceğini de hesaba katacaksın.Sırf böyle yaptın diye şans senin yanında olmak zorunda değil.Yada çok şanslı olman normal değil.Başka nova vursa ejdere iki dakikada paketlenirdi.Ne rayleigh yardım ederdi ne de sonrasında eğitim alabilirdi.Bunlar hep şans kader ne dersen artık luffyde fazlasıyla var.
Luffy bariz biçimde çevresinden inanılmaz yardımlar aldı bunu kabullen.Niye sırf Roger'a benziyor şapkayı da takmış diye.Shanks gitti hemen söyledi.Rayleigh yardım etti o yaptıklarını başkasına yapmaz.Sırf babasının konumu yüzünden hapishanede bile yardım aldı.
Yine Ace rica etti savaşta Jinbei yardım etti vs bu örnekler böyle sürüp gidiyor.
Doğduğu yerde haki öğrenmedi demişsin de sanki novalar biliyordu Kizaru karşısında çaresiz kaldılar.Dedesi öğretmedi adam olsa öğretirdi bak bu konuda şanssız ama o zaman da rakiplerinden direk 3 -0 önde başlardı diğer novalara tamamen haksızlık olurdu.Hiçbiri yeni dünyadan koyulmuyor yola haki bilen yok.
Diğerlerinin böyle durumlara düşmemesi onların şansı değil.Bu luffynin seçtiği yol.Bu yolu seçiyorsa tırnaklarıyla kazıyarak gelmesi lazım hakkını verecekse eğer.Böyle herkesten yardım alarak değil.Hepsini indireceğim tek tek kk böyle yapar demesini iyi biliyor.Korsan kralın başkalarından yardım ala ala bunları yaptığını düşünmüyor herhalde.Roger tek başına ezip geçmiş herkesi.Madem kk öyle yapıyorsa hadi buyursun yapsın zor durumlara düşüyor mazur gör deme bana yani.
Kid ittifakı hazırlıksız Kaidoyu yakalasa şanslılar deriz.Ama tersi oluyor kendileri ezikken birde hazırlıksız yakalanıyorlar.Aynısı Law ve luffye olsa onlara da şanssız derim.Çünkü öyle ani bir durumda Law bile plan yapamaz.
Benim söylediklerime bir cevap alabildiğimi düşünmüyorum. Şu an Luffy'nin girdiği yol Roger'ınkinden bile zor olan bir yol. Öncellikle bunu kabullenmelisin.
Kutsal Ejdere vurup vurmamasının Luffy'e katkısı ne? Luffy'nin ne için vurduğunu kimin için vurduğuna bak. Rayleigh'de Shanks'in bahsettiği kişi olmasından çok Müzayede yerinde olanlardan sonra daha bir kanı ısınıyor adama. Hem de kendisinin kurtaran balık adamın hayatını kurtarmak için Kutsal Ejder'i yumrukladığını da biliyor. Geliyor yardım ediyor.
ID'e girmesi zaten başlı başına bir olay. ID'e girdi ne oldu? Luffy'nin yararına bir şey mi oldu? Adamın 10 yıl hayatı gitti? Ne için girdi? Güç kazanmak için mi? Hayır. Kardeşini kurtarmak için. Bu noktada zaten yardım edildi. Yardım etti de. Teach gibi yıllardır ID müdürlüğü yapan biri tarafından gelip panzehir ile kurtarılmadı.
ID'te Ivankov adamın karakterini görüyor. Kendisi çok daha kötü bir durumdayken bile yanında Bon Chan için diyor ki onu kurtar. Kendisi için yalvarmıyor bile. Bunu gören İvankov etkileniyor yardım ediyor. Diğer taraftan Luffy'nin yanına katılıyorlar. Ama sonunda hapishaneden de kaçmalarına sebep olan kişi yine Luffy oluyor. Luffy yardımların hiçbirini öyle karşılıksız almadı. Bahsettiğin şeyler bahsedilmesi gereken şeyler bile değil. Kaç tane yardımını sayarsan say hepsinde Luffy'nin bir fedekarlığı vardır. Ya birisi onu kurtuluş için umut ışığı görmüştür. Ona inanmıştır yanında yer almıştır. Ya da Luffy doğrudan onları kurtardığı onun için savaştığı için ona yardım etmiştir. Durum hep böyle oldu bütün durumlarda.
Diğer komik olan taraf ise Kizaru'Nun gelip bütün Supernovaları tekledikten sonra teklediği bütün Supernovaların hiçbir yardıma gerek kalmadan Yeni Dünya'da varlıklarını sürdürebilmeleri? Hadi bizimkine Rayleigh yardım etti? Bu adamlar yardıma bile gerek kalmadan Kizaru tarafından bırakılmışlar. Apo- Keşiş ve Drake ismini unuttuğum diğer Supernova. Açıkla bakalım nasıl kurtuldular?
Jinbei özellikle Ace'e diyor ki ben çocuk bakıcısı değilim. Saygı duymadığım bir adama yardım etmem. Savaştada söylüyor zaten Luffy sen gerçekten saygımı kazanacak bir adamsın. O yüzden ona yardım ediyor. Luffy'nin o hapishaneyi basması diğer taraftan Jinbei'nin de işine geliyor. Adam hapisten kaçırıyor. Jinbei ile Luffy'nin amacı da ortak. Ortak hedefleri olduğu için ortak hareket ediyorlar.
Sizin anlayamadığınız nokta Luffy'nin her şeyi tek başına başaracak olmasını beklemeniz. Ace'i tek başına WB bile kurtarmaya gelmiyorken, gelebilecek bütün yardımlara adam ellerine açmışken Luffy'nin Ace'i kurtarırken yardım edilmesini Luffy için şans kabul ediyorsunuz. İşin bir diğer trajik kısmı da burası.
Dediklerime de cevap vermemişsin. Kid İttifağının önüne Kaido tek başına düşüyor. Bizim ittifağın önüne düşseydi şanslı derdiniz. Bundan %100 eminim. Ulan o şansa rağmen bu admalar Yonkou Kaptanına tek bulmuşken yenemediyseler bıraksınlar bu işi derdiniz. Ama Kid için şansızlık oluyor... Yenseydiler ne diyecektiniz?
Edit: Şimdi aklıma geldi. Urogue Luffy gibi davranıyor hepsine karşı savaşıyor. Ama Cracker'e yeniliyormuş. Ordan çıkması da mümkün değilmiş. Ama bir bakıyoruz sağ kurtulmuş gökyüzü adasında. Bir de Kaido karşısında? Bu adam şansını nasıl anlatırsın? Her şeyi bakıp öyle değerlendirmek lazım.