Ne demek olmaz ? O zaman Sugar > Luffy ve Law mı diyeceğiz ? Haoshoku ile bayılacak birisi sırf uçuk bir gücü var diye kendinden aşırı güçlü karakterleri yenebiliyor. Gücünü bilmediğin vakit tek hamlede seni etkisiz hale getirecek meyveler var, Sugar'ın meyvesi, Magellan'ın meyvesi gibi, bunlara karşı bilgin yoksa hazırlıksız yakalanabiliyorsun. Caesar normalde Luffy'ye rakip olamıyorken Luffy Caesar'ın gücünü bilmediği için yeniliyor. O zaman Caesar > Luffy mi diyeceğiz ? Sonra Luffy bunu komalık ediyor. Bunlar en basit örnekler, bu tarz güçlere karşı ya bilgin olacak ya da geri dönüş sağlayabileceğin yardım alabileceğin kişiler olacak.Dostum asıl sen anlamak istemiyorsun. Meyve yeteneğini bilmemesi hiçbir bahane olamaz. Bugün Teach'in yeteneğini de bilmeyen çok kişi var. Ona yenilenlerin hepsi için bahane mi arıyalım? Ben güçlü güçsüz konusunda değilim. Yenilmek ve yenmek farklı şeyler.
.
Teach'in yeteneği bu tarz bir yetenek değil, meyve iptali sana tek atma ve rakibi hazırlıksız yakalama şansı vermiyor. Teach herkesin yeteneğine karşı bir çözüm bulan bir yetenek elde etmiş, bu sayede eşit şartlarda savaşabilme fırsatı yakalamış adam, abidik kubidik Sugar gibi Caesar Clown gibi bir yetenek değil.
Sen olaylara her zaman Luffy gözlüğü ile tek taraflı bakıyorsun, ve sürekli karşı taraf şanslı ama Luffy şanslı değil diyorsun, taraflı olabilirsin ama makul da olman gerekli, sende bu yok.