İyi de spor yapmadığın için bedenin ihtiyaç duyduğu enerji de azalıyor, spor yaparkenki halinden daha az iştahlı olman gerekir. Tamam pandemide hepimiz şiştik ama düzenli ve uzun zamanlı spor yapmış birinin sırf pandemiden dolayı 15 kilo alması garip geldi. Tabi almışsan almışsındır ona bir şey demiyorum da bu anlattığın şey bana ürkütücü geldi. Düzenli spor yapsam ve bıraksam 1 yılda ben de bu kadr kilo alır mıyım diye korkmadım değil.
Maalesef vücut otomatik olarak ben spor yapmıyorum o zaman az yiyeyim diyemiyor. (tabiki irade de söz konusu ben çok takmadım) Aslına bakarsan tersine bir durum da söz konusu. Eğer o gün spor yapmadıysam hemen hemen tüm gün aşırı bir enerjim mevcut oluyor ve bir şekilde harcamam gerekiyor.
Benim kilo alma serüvenimdeki durumum uzun süreli spor sonrası bırakma durumu ama. He şunu sorarsan şayet ben spor yaparak kilo verdim mi ? Cevabım hem evet hem hayır. Neden ? Çünkü ilk 2 sene yememe özen gösterdim ve ölçümlerle takip ettim. Bu süreçte hemen her zaman kilom azalırken kas kütlem arttı. Sonrasında ne mi oldu ? İlgisiz hocalar, zaten hareketleri artık biliyor oluyorsun. Programsızlıklar. Ben kendi programıma salona girdikten sonra karar veriyorum. He dersen oo o zaman sen çok takmamışsın. Öyle de değil tam olarak. Son 3 yıldır haftada 2 gün yüzüyorum. (pandemi nedeniyle kapalı olan zamanlar hariç) 6 yıl içinde haftada 3 gün masa tenisi oynadığım birkaç yıl var. 1 yılı kadar haftada 1 basket maçı yaptım. Son 2 yıldır spora gitmediğim hemen her gün 10.000 adımı bulduruyorum kendime (bilinçli yürüyüş de yapıyorum) Ama neticede şu oluyor: senin kütlen arttıkça (yağ,kas ne olursa) vücut sürekli daha fazla beslenmek istiyor. Bana göre fitness kilo verdirmek için bir spor kesinlikle
değil. Tam tersi kütle büyütmeye çalışıyorsun aslında yada sabit kalmaya. (crossfit vb. dışında) Koşmak desen aynı durum söz konusu, çünkü enerji kaybı ile ilgili benzer bir durum mevcut. Kilo vermek için en etkili yol : Yememek. He tabi bunlar benim yorumlarım. Yatırım tavsiyesi değildir.