Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 850: Umut Işığı

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    242
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Normal şartlarda savaş falan olmayacaktı ki. İşin içine Luffy'ler girince olaylar karıştı. Yoksa tereyağından kıl çeker gibi Germayı sürpriz bir saldırıyla düğünde harcarlardı. Direk orduya çökerlerdi, bu kadar basit. Gerçi BM'ın planları hala bu yöndedir büyük ihtimal.
Sorumu söyle soruyim luffye katılan 5600 kişilik ordu benim ordum olsun diye luffy öldürülmek istenirmi.Sence başta güçlü kişi varken orduyu ne yapcak
 
Luffy, Doflamingo'ya gelene kadar 1000 kişiden ayar yedi. Ha onları hesaba katsan Dof Luffy'ye tek atardı. G4 ile dağa taşa vurmadı mı Dof'u? Önceki dövüşleri hesaba katsak imkansızdı bu.

Luffy son arc bossu dövüşüne kadar her şeyini koyar mı? Koymaz. İnsanlar ölecek olsa bile koymaz.

Luffy'nin sakladığı şeyler var mı? Var.

Yeterli sanırım.
Luffy Dressrosada Dof'u yenene kadar karşılaştığı rakiplerini yendiğinde ölü gibi yatmadı.

Yeterli sanırım.
 
Sorumu söyle soruyim luffye katılan 5600 kişilik ordu benim ordum olsun diye luffy öldürülmek istenirmi.Sence başta güçlü kişi varken orduyu ne yapcak
Germanın askeri gücü çok büyük bir güç. Her emrine direk uyan adamlardan bahsediyoruz burada. BM Germanın alabileceği en uygun gücünü alıyor işte. Judgeyi ve oğlanları ne yapsın müttefik olarak ? Hepsini toplasan bir komutan anca eder ki onlar Momun emrine girmeyecekler dikkat ettiysen.
 
Yorumları tek tek okudum. Öncelikle Croco boy (nitian duymasın böyle dediğimi :D) Çıkmaz. Çünkü Hasır Şapkalar yeni dünyaya girdikten sonra ucundan gösermişlerdi galiba. Ve oda ikinci kez bu tarz bişey yapacak kadr ucuz zekalı biri değil. Oda senseiye hakaret olur. Bölüme gelecek olursak bölümün ana maddesi tabiki pudding. Smoker'ın dediği gibi olabilir. Ama burada benim gördüğüm iki yol var. Ve ikiside adada kaos oluşmasını ve akabinde luffy'nin ımpel downdaki kaçışı gibi şaşalı bir kaçış olacağını düşünüyorum. öyle sinsice kaçalım değil vura vura kaçacaklardır. Burada Pudding'in rolü önemli ilk aşamada benim açımdan Puddingin davranışı:

1)Sahte rol yapıyor.
2)Gerçekten Kötü

1. şıkkı düşünmemde etkili olan 848deki lolayı düşünmesi vesera ve buna dayanarak ilkten düğünden kaçarak luffy ve sanjilerin önünü açacağını düşündüm ama o olmadı. Bu şıkta geriye kalan gözüken vinsmoke ve momı birbirine düşürerek luffylerin kaçışını sağlamak.

2. şık Smokerın bahsettiği üzerine pudding hakiaten buymuş ve zaten desede bişey değişmeyeceğinden rahatlıkla diyebiliyor. Burada da lufylerin kaçışını güçlendiren etken vismonkeların geçici bir ittifakla luffylerin yanında olacak olması.

Bunun dışında bunların içini dolduracak etkenlerde jinbei+ kitaplardaki tutsakların özgür kalıp karışıklık kaos ortamı yaratması. Burada aklımda tek kalan nokta ise kitabe olayının nasıl işleneceği ki oda bir kaç bölüme aydınlanır.

Tekrardan diyorum yonkouları çok ama çok küçümseyenler var. Bu kadar basit olaydı önüne gelen big momu indirirdi. Hele ki luffyin gücünün sınırını aşağı yukarı görmüşken (şu ana kadar gördüklerimizi diyorum power up falan gelir ayrı) Hayvan gibi güçlü olduğu her bakımdan belli olan bıg moma pek şansı olmayacaktır ve ağırlığı yok vesare demek haksızlıktır..Ona bakarsanız karasakalda hep katakulli çeviriyor ama kurnazca hareket edip etmemek ayrı güçlü olup olmamak ayrı şeyler bunları karıştırmamak gerek. Ayrıca dipnot olarak kaido 3 supernovaya tabiri caizse tek atmışken big mom luffyi alamayacaksa nerede kaldı güç dengesi yani.

Judge hakkında da rolü ne olur diye düşünürken bence bir vesile ile bizi vegapunka bağlar veya onun hakkında daha çok şey öğrenmemizi sağlar. Şu an başka bişey gelmiyor açıkçası.

Bölüm ve arc için düşüncelerim bu.Bu ara Pedro adamdır. gerisi yalandır. Luffy'i dememe bile gerek yok. Ben luffy'i ona tek atacak bunu ezecek diye sevmedim. Adamlığına, yiğitliğine, fedekarlığına luffyi sevdim....


EDİT: Sanji doftan tek yediğinden beri ilk kez bu kadar ters köşe oldum. Puddingin temiz olduğunu savunanlardandım. Yanılmışım. Sanji vs Dof'da da ne tartışmıştım. Anılarım canlandı.(Başka forumda)
 
Son düzenleme:
Hangi yonkouyu kim indirecek?
Kaido - Luffy ve müttefikleri
Shanks - BB
BB - Luffy
Big Mom?

En sona Luffy, BB ve Marine kalacak.

Marine de bir şeyler yapmalı. Luffy'lerin çıkardığı kargaşada zayıflayan Mom'u indirmeye amiral ya da amiraller gelecek. Akainu denizci karargahını süs olsun diye yeni dünyaya taşımadı herhalde. Mom'un zayıflama miktarına göre kurgusal olarak ya Ryokugyu (yeni amiral) tek gelecek ya da Kizaru ile ikisi birlikte gelecekler. Ryokugyu'yu tanıtmak için iyi bir fırsat bence. Her zaman marine gelince bizimkiler topuklamıştır. Marine de hep iş biterken gelir. Bizimkiler alacağını almış kaçarlarken denizciler olaya dahil olur.

Neden BB gelmez?
Çünkü BB olay akışına göre 1-2 gün önce devrimci karargahını yıkıyordu. Hop orda hop burda olmaz diye düşünüyorum. Yoksa daha önce de dediğim gibi bu seride zayıflayan yonkoulara son vuruş yapmak BB'nin işidir :)

Mom neden inmeli?
-Adada ömür çalma gibi bir zulüm var
-50 yıl ömrü çalınan Pedro var
-Çarkı çevirip ne kaybettiği belli olmayan Jimbe var
-Luffyler alacağını alıp kaçsa bile aşçılar ve okamalar tehlikede olacak
-Germa'yı yok etmek istiyor Reiju gibi iyi bir karakter varken ve Luffy'nin hayatını kurtardığı gerçeği varken buna da müsaade edilemez
-CC zorla çalıştırılıyor ve BM ona çok kısa bir süre verdi
-Kitapların içinde esir tutulan canlılar
-Lola'nın babası gibi kurtarılması gereken garibanlar
-Pekoms'un Mom tarafından affedilmez işler yapmış olması
-Eninde sonunda Luffy'nin Sanji'nin tehdit edildiğini öğrenecek olması
tüm bu nedenler Mom'un sistemini yok edecek bir dövüşler silsilesine neden olacak, sistemi yerle bir olmuş, tayfası dağılmış, kendisi zayıflamış olsa bile BM'yi indirmek zor olacağından burda da denizciler yarım kalan işi tamamlayacaktır.

Sanji'den H.haki çıkmasına gelince bence Sanji'nin böyle bir şeye ihtiyacı yok. Çok büyük hedefleri ve bu konuda hırsları olan bir karakter değil.

Puding mevzusu halen biraz karışık. Lola ile olan flashback olayı bozuyor. Onun haricinde yaptıkları anlaşılabilir.
 
Anladım.

Carrot mink terbiyesi almış , Pedro ise bu terbiyeyi veren tabakada! Bu yüzden Pedro!
Pedro iyidir de Carrot daha yüksek ihtimal. Gözcü falan olur muhtemelen. Jinbei de dümenci. Zaten o işi iyi yaptığı biliniyor. Tayfadaki tüm pozisyonlar doluyor sanırım böyle olursa. Ama belki 1-2 tane daha eklenir. Law da Luffy'nin gizli forveti olacaktır. :)
 
H.haki patlatan bence Luffy ve Haki sayesinde ek olarak Chopper ve Carrot yardımıylada hapishaneden kaçacak Namiyle.Sonrası kimin kime gücü yeterse olacak.İşte Oda burda Sanji'nin savaş zekasını ön plana sokacak.Luffy ve Germa Sanji sayesinde kazanacak.
(Not:Sanji bence yine Puddinge vurmuyacak onu Nami halledecek.)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık