Eşcinsellik hastalık mıdır? Diye bir konu açılması lazımdı bence önce.
Edit: Biri açsın ya fikirleri merak ettim.
Eşcinsellik tarih içinde gözlenebilir, Translık ise 20.yy ın homofobik transhümanizmi
Ben o kısımla ilgilenmiyorum. Kantian bir ahlak da tanımlasan, harm principle'ı da benimsesen etik değildir. Ben bunu batının ahlaki yaklaşımına göre söylüyorum, kendi fikrim zaten bambaşka bir yerde. Ayrıca consent'e dayalı bir etiğinde çıkmazları olduğunu öne sürüp karşı argüman üretebilirim. Ki zaten harm principle ve consent bir çatı altında sunuluyor şu an.
Bu bir seçim değil. İnsanlar doğuştan böyle. Saygı gösterelim tabi o ayrı
Tranar için de eşcinseller için de kesin değil
Dünyanın her yerinde birbiriyle alakası olmayan insanların kültürlerin arasından eşcinsel insanlar çıkıyor. Çevre etkisiyle bilinçsizce yapılmış bir tercih olduğunu sanmıyorum.
İki yetişkin erkeğin ya da kadının birbirinine karşı bir şeyler hissetmesiyle, ilgi duymasıyla ensestti pedoydu boktu püsürdüyü vs aynı kefeye koyup yorum yapmamak lazım. Bu acımasızca bir yaklaşım
Aynı şey suçlar için de geçerli. Bütün kültürlerde hırsızlık var, bütün kültürlerde ensest ayıplı. Hani eşcinselliğin her kültürde ortaya çıkmasının her kültürde ortaya çıkan diğer şeylere benzememesi ile savunuyorsun.
ABD de bir dava vardı aklıma o geldi. Kadınlar için bir salon malum yerdeki kılları alıyorlar. Sonra transın biri geliyor diyor ki benden de kıl alın. Salonda çalışanlar reddediyor ve adam mahkemeye götürüyor olayı falan. O da güzel shitfestti.
Kanada idi, Jessica Yaniv idi.
Ensest, engelli doğum ihtimalini çok yükseltiyor. Spesifik bir çift çocuk düşünmüyor olsa bile bunu normalize etmek ensest yüzünden engelli doğmuş çocuk sayısını arttırır. Başkasına zarar veriyor yani.
Ensest yapıldı, tek gecelik yapıldı, korunarak yapıldı, bir daha yapılmayacak, kimse bilmiyor, kimse konuşmuyor. Bu gene ahlaksızlıktır çünkü ortada süper ego yoktur. Ağaç devrildiğinde kimse duymuyorsa o ağaç devrilmiş midir sorusu gibidir, bilemememizin ötesinde bir gerçekliği var durumun. En temelinde Ahlak mekanik şeylerden ortaya çıksa dahi süper ego ile desteklenir. Ben yapmamalıyım çünkü yapmamalıyım demektir bu. Kötü sonuçların ötesinde prensipsel yönü de var.
Toplumda enseste eğilimi olanlara birleşme fırsatı verme ihtimali var. Yukarıda da söyledim. Medeniyetten uzak bir mağarada yaşayan iki akrabanın korunarak sevişmesinde bir sakınca yok. Topluma zararı yok, doğacak çocuğa zararı yok, karşılıklı rızaları da var.
Kendilerine zararları var çünkü aile ile bağdaştırdıkları biri ile bu ilişkiye girmek onları oluşturan kavramlar zarar üstünden kendine zarar vermek.
Rıza yaşı bu kadar kolay kestirip atılabilecek bir mevzu değil. Sen ülkende 18 olduğu için buna alışmış ve norm olarak benimsemiş olabilirsin fakat hukuk dinamik bir yapıya sahip. Toplumun, ailelerin yeterince bilinçli olduğu; eğitsel altyapının yeterince sağlam olduğu düşünülürse rıza yaşı 16 da olabilir.
Hukuk ile psikolojinin alakası? Hukuk'un meşrutiyeti net değildir, kaldı ki kötü uygulanabilir, politik olabilir. 1900lere kadar neredeyse evrensel idi 21 yaşın reşit sayılması. Psikologlar için de 21 önemli bir eşik, istisnası olabilir demek farklı bir şey, durum biyolojik bir süreç aynı zamanda, salt topluma indirgenemez, geçen de bunu yapmıştın. Hukuk'un bu konudaki bağlayıcılığı kendinden gelmiyorsa ki kendinden gelmez, o zaman ne bağlıyor?
Midenin bulanması, ahlâksızlık olduğu anlamına gelmiyor. Şahsi hislerindir.
Eşcinselliğin evrimsel açıdan bir dezavantajı yok. Neden avantajlı olduğu ve seçilim sürecinde elenmediği konusunda birçok hipotez var. Aklına yatanları kabul edersin. Hâlâ araştırılan bir konu. Hatta bazıları senin geleneksel aile yapısı argümanının aksine kabilenin seçilim sürecinde hayatta kalma ihtimalini arttırdığı, üstelik bunu diğer çiftlerin çocuğuna bakarak yaptığını öne sürüyor.
Eşcinselliğin evrimsel açıdan dezavantajı olmaması nedir? Sanıyorum ki bu adamlar isteseler gen havuzuna aktarım yapabiliyorlar ama bunun ötesinde dezavantajı olmamasını açarsan sevinirim. Gen ve cinsellik analizleri güçlü değil.