Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Trans Kadınların Kadın Sporlarında Olması Hakkında

Trans Kadınların Kadın Takımlarında/Müsabakalarında Olması Doğru mu ?

  • Doğrudur, Kadın Takımlarında/Müsabakalarında Olmaları Adil Rekabeti Bozmuyor.

    Kullanılan: 13 6.6%
  • Yanlıştır, Kadın Takımlarında/Müsabakalarında Olmaları Adil Rekabeti Bozuyor.

    Kullanılan: 167 84.8%
  • Kararsız

    Kullanılan: 17 8.6%

  • Kullanılan toplam oy
    197
Şimdi bu çocuk zihinsel gelişimini tamamlama muhabbetleri de çok üstün körü geçiliyor. Mesela 5 yaşındaki çocukla 10 yaşındaki çocuk bir olmadığı gibi 10 yaşındakiyle 15 yaşındaki de bir değil. Burada özellikle 16 ve 18 yaş arasındakileri de artık çocuk olarak görmek tamamen sosyal ve kültürel bir durum. Zihinsel gelişim anlamında 18'den hemen 1 gün önce ile 1 gün sonra arasında nasıl bir fark var? Bu konular da somut olarak veriler sunulan bir alan değil.

O yüzden rıza muhabbetinde çocuk konusu açıldığında bunu sadece kaçabilmek için kullanıldığını düşünüyorum. (Diğer taraftan batı dünyasında azıtmış bazı gruplar için zaten çocuk olmasının da bir önemi yok) Aslında içten içe sizden toplumsal ahlakın sosyal ahlakın kültürel ahlakın etkisinde kalarak tamamen çocuklar üzerinden bu konuyu savunuyorsunuz ama farkında değilsiniz. Zihinsel anlamda 17 ile 21 yaş arasındaki farkı somut bir şekilde gösteren bir çalışma varsa bana gösterin bilgilenelim.
 
İşte ben bunu yine de ahlaksızlık olarak göreceğim. Sen topluma etkisi olmayan ensest bir ilişkiyi makul görebilirsin. Benim midemi bulandıracak, kusura bakma.

Cinsel hastalıklar eşcinselliğe özgü demedim zaten. Ancak daha yüksek oranda eşcinsel ilişki yaşayanlarda görülüyor. Yani harm principle'a uymuyor. Tek argümanım bu da değil. Kantian ahlakı benimseyen biri buna bir başka açıdan eleştiri getirebilir.
Sağlıklı toplum, geleneksel aile yapısıyla mümkündür. Onlarca sosyolojik veri var. Geniş ailelerin sağlıklı birey yetiştirmedeki etkisi kanıtlanmış. Yani bunlarla taban tabana zıt eşcinselliği ve bunun toplumdakini yerini sağlıksız buluyorum.
Üstelik üremeye katkıyı da düşürür eşcinsellik. Evrimsel açıdan bakarsak da zararı daha fazla. Hayvanlarda da görülüyor olması bir şeyi değiştirmez. Sonuç olarak istenen bir durum değildir.
Hocam sıkıntı şu escinsellik yasaklansa mesela eşcinsellik oranları düşmeyecek çünkü var olan bir olgu bu. Bu provakasyon ile artan ceza ile azalan birşey değil. Eşcinselliği yok sayarak yada bastirarak olusturabilecegin 3 şey var toplumda:
1. Gizli eşcinseller
2. Zorunlu ve sorunlu evlilikler
3. Cinselliğini bastirdigi için psikolojisi mahvolmuş insanlar.

Yani normallik denilen şey ise çok tartışmaya açık bir mevzu. Mesela beyaz olmak mı normal, Türk olmak mı normal, topluma göre normal olan mı normal.
Zarar ve fayda açısından bakmak önemli illa aile olarak dusunmenede gerek yok. İki erkek veya kadın aynı evde yaşayabilir mesela. Aile çok farklı kavram. Anneliğin çok kritik bir yere sahip olduğu çok net birşey bu noktada hemfikiriz fakat hani bunun bozulmasının tek sebebi eşcinsellikte değil.
 
Eşcinsellik hastalık mıdır? Diye bir konu açılması lazımdı bence önce.
Edit: Biri açsın ya fikirleri merak ettim. :)
Eşcinsellik tarih içinde gözlenebilir, Translık ise 20.yy ın homofobik transhümanizmi
Ben o kısımla ilgilenmiyorum. Kantian bir ahlak da tanımlasan, harm principle'ı da benimsesen etik değildir. Ben bunu batının ahlaki yaklaşımına göre söylüyorum, kendi fikrim zaten bambaşka bir yerde. Ayrıca consent'e dayalı bir etiğinde çıkmazları olduğunu öne sürüp karşı argüman üretebilirim. Ki zaten harm principle ve consent bir çatı altında sunuluyor şu an.
Bu bir seçim değil. İnsanlar doğuştan böyle. Saygı gösterelim tabi o ayrı
Tranar için de eşcinseller için de kesin değil
Dünyanın her yerinde birbiriyle alakası olmayan insanların kültürlerin arasından eşcinsel insanlar çıkıyor. Çevre etkisiyle bilinçsizce yapılmış bir tercih olduğunu sanmıyorum.

İki yetişkin erkeğin ya da kadının birbirinine karşı bir şeyler hissetmesiyle, ilgi duymasıyla ensestti pedoydu boktu püsürdüyü vs aynı kefeye koyup yorum yapmamak lazım. Bu acımasızca bir yaklaşım
Aynı şey suçlar için de geçerli. Bütün kültürlerde hırsızlık var, bütün kültürlerde ensest ayıplı. Hani eşcinselliğin her kültürde ortaya çıkmasının her kültürde ortaya çıkan diğer şeylere benzememesi ile savunuyorsun.
ABD de bir dava vardı aklıma o geldi. Kadınlar için bir salon malum yerdeki kılları alıyorlar. Sonra transın biri geliyor diyor ki benden de kıl alın. Salonda çalışanlar reddediyor ve adam mahkemeye götürüyor olayı falan. O da güzel shitfestti.
Kanada idi, Jessica Yaniv idi.
Ensest, engelli doğum ihtimalini çok yükseltiyor. Spesifik bir çift çocuk düşünmüyor olsa bile bunu normalize etmek ensest yüzünden engelli doğmuş çocuk sayısını arttırır. Başkasına zarar veriyor yani.
Ensest yapıldı, tek gecelik yapıldı, korunarak yapıldı, bir daha yapılmayacak, kimse bilmiyor, kimse konuşmuyor. Bu gene ahlaksızlıktır çünkü ortada süper ego yoktur. Ağaç devrildiğinde kimse duymuyorsa o ağaç devrilmiş midir sorusu gibidir, bilemememizin ötesinde bir gerçekliği var durumun. En temelinde Ahlak mekanik şeylerden ortaya çıksa dahi süper ego ile desteklenir. Ben yapmamalıyım çünkü yapmamalıyım demektir bu. Kötü sonuçların ötesinde prensipsel yönü de var.
Toplumda enseste eğilimi olanlara birleşme fırsatı verme ihtimali var. Yukarıda da söyledim. Medeniyetten uzak bir mağarada yaşayan iki akrabanın korunarak sevişmesinde bir sakınca yok. Topluma zararı yok, doğacak çocuğa zararı yok, karşılıklı rızaları da var.
Kendilerine zararları var çünkü aile ile bağdaştırdıkları biri ile bu ilişkiye girmek onları oluşturan kavramlar zarar üstünden kendine zarar vermek.
Rıza yaşı bu kadar kolay kestirip atılabilecek bir mevzu değil. Sen ülkende 18 olduğu için buna alışmış ve norm olarak benimsemiş olabilirsin fakat hukuk dinamik bir yapıya sahip. Toplumun, ailelerin yeterince bilinçli olduğu; eğitsel altyapının yeterince sağlam olduğu düşünülürse rıza yaşı 16 da olabilir.
Hukuk ile psikolojinin alakası? Hukuk'un meşrutiyeti net değildir, kaldı ki kötü uygulanabilir, politik olabilir. 1900lere kadar neredeyse evrensel idi 21 yaşın reşit sayılması. Psikologlar için de 21 önemli bir eşik, istisnası olabilir demek farklı bir şey, durum biyolojik bir süreç aynı zamanda, salt topluma indirgenemez, geçen de bunu yapmıştın. Hukuk'un bu konudaki bağlayıcılığı kendinden gelmiyorsa ki kendinden gelmez, o zaman ne bağlıyor?
Midenin bulanması, ahlâksızlık olduğu anlamına gelmiyor. Şahsi hislerindir.

Eşcinselliğin evrimsel açıdan bir dezavantajı yok. Neden avantajlı olduğu ve seçilim sürecinde elenmediği konusunda birçok hipotez var. Aklına yatanları kabul edersin. Hâlâ araştırılan bir konu. Hatta bazıları senin geleneksel aile yapısı argümanının aksine kabilenin seçilim sürecinde hayatta kalma ihtimalini arttırdığı, üstelik bunu diğer çiftlerin çocuğuna bakarak yaptığını öne sürüyor.
Eşcinselliğin evrimsel açıdan dezavantajı olmaması nedir? Sanıyorum ki bu adamlar isteseler gen havuzuna aktarım yapabiliyorlar ama bunun ötesinde dezavantajı olmamasını açarsan sevinirim. Gen ve cinsellik analizleri güçlü değil.
 
Genetik zemini olduğuna dair bir sürü çalışma var. Genetik, hormonal, toplumsal sebeplerden ortaya çıkıyor.
13 senedir alzheimer üstüne yapılan çalışmaların ilaç firmasının oynadığı çalışmalar üstüne olduğu ortaya çıkmıştı hatırlatırım. Metod veriden daha önemli. Veri önemsiz demiyorum ama kinik olmak gerek.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 28)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık