%100 korunulduğundan emin olunan bir ensest çiftin ilişkisinin ahlâki olmasını sağlayan kriter, topluma etkisi. Evet.
Eşcinseller ise ne biyolojik açıdan ensestle ilişkilendirilebilir ne de toplumsal açıdan. Cinsel hastalık mevzusu eşcinsellere özel bir şey değil. Korunmayı ve gerekli kontrolleri yaptırmayı herkese teşvik etmeliyiz. Tek argümanın olan cinsel hastalıkların çözümü bu, eşcinselleri dışlamak ve sapkınlıkla suçlamak değil.
İşte ben bunu yine de ahlaksızlık olarak göreceğim. Sen topluma etkisi olmayan ensest bir ilişkiyi makul görebilirsin. Benim midemi bulandıracak, kusura bakma.
Cinsel hastalıklar eşcinselliğe özgü demedim zaten. Ancak daha yüksek oranda eşcinsel ilişki yaşayanlarda görülüyor. Yani harm principle'a uymuyor. Tek argümanım bu da değil. Kantian ahlakı benimseyen biri buna bir başka açıdan eleştiri getirebilir.
Sağlıklı toplum, geleneksel aile yapısıyla mümkündür. Onlarca sosyolojik veri var. Geniş ailelerin sağlıklı birey yetiştirmedeki etkisi kanıtlanmış. Yani bunlarla taban tabana zıt eşcinselliği ve bunun toplumdakini yerini sağlıksız buluyorum.
Üstelik üremeye katkıyı da düşürür eşcinsellik. Evrimsel açıdan bakarsak da zararı daha fazla. Hayvanlarda da görülüyor olması bir şeyi değiştirmez. Sonuç olarak istenen bir durum değildir.