Diğer konuda olduğu gibi burada da bir habere daha yer vereceğim.
"Çevrimiçi müzik dinleme platformu Spotfiy her sene olduğu gibi bu senede yaz aylarında en çok dinlenen şarkıları açıkladı. Türkiye'de yaz ayı boyunca en çok dinlenen şarkı Semincek ve Doğu Swag'in 'Pişman Değilim' şarkısı oldu. Türkiye'de arabesk şarkıların pop ve rap gibi türlerde oluşturduğu füzyon tarzın çok dinlendiği görüldü.
29 Mayıs ile 14 Ağustos tarihleri arasındaki dinlenmelere göre derlenen listeye göre tüm dünyada yaz aylarında en çok dinlenen şarkı, 390 milyonun üzerinde dinlenmeyle Eslabon Armado ve Peso Pluma’ya ait 'Ella Baila Sola' oldu. Listenin zirvesini WHERE SHE GOES ile Bad Bunny takip ederken, üçüncü sırada ise Seven (feat. Latto) şarkısı ile Jung Kook ve Latto yer aldı.
2023 yazında Türkiye’de en çok dinlenen şarkıların tam listesi ise şöyle:
Müzik haberlerinde bu veriler ne kadar doğru, ne kadar objektif tartışılabilir. Çünkü sanatçılar arasında da tıklanma ya da sahte veriler diye lanse edilebiliyor. Bunlar tartışılabilir. Liste bir taraftan bana göre -ne kadar doğru veya yanlış olursa olsun- müzikte zevklerin değişiminin ciddi göstergesi. Dinleyici kitlesinin baskınlığı da burada etkendir. Benim bu konuda son haberim bu kadardır.
"Çevrimiçi müzik dinleme platformu Spotfiy her sene olduğu gibi bu senede yaz aylarında en çok dinlenen şarkıları açıkladı. Türkiye'de yaz ayı boyunca en çok dinlenen şarkı Semincek ve Doğu Swag'in 'Pişman Değilim' şarkısı oldu. Türkiye'de arabesk şarkıların pop ve rap gibi türlerde oluşturduğu füzyon tarzın çok dinlendiği görüldü.
29 Mayıs ile 14 Ağustos tarihleri arasındaki dinlenmelere göre derlenen listeye göre tüm dünyada yaz aylarında en çok dinlenen şarkı, 390 milyonun üzerinde dinlenmeyle Eslabon Armado ve Peso Pluma’ya ait 'Ella Baila Sola' oldu. Listenin zirvesini WHERE SHE GOES ile Bad Bunny takip ederken, üçüncü sırada ise Seven (feat. Latto) şarkısı ile Jung Kook ve Latto yer aldı.
2023 yazında Türkiye’de en çok dinlenen şarkıların tam listesi ise şöyle:
- Pişman Değilim - Semicenk, Doğu Swag
- Caney - UZI
- Aman Güzel Yavaş Yürü - Halodayı, Azer Bülbül
- 24/7 - ALIZADE, BEGE
- Canın Sağ Olsun - Semicenk, Rast
- Geri Dönemedim - Semicenk
- Ali Cabbar - Emir Can İğrek
- Yana Yana - Semicenk, Reynmen
- Aşkın Olayım - Simge
- Aşk Olsun - cakal
- ARABA - Sefo
- BAYBAY - BLOK3
- Sevecek Sandım - Semicenk
- N’aptığını bilmesem de - BLOK3
- AFFETMEM - BLOK3
- Celladına Aşık - Kubilay Karça
- Aynen - Heijan, Muti
- DEFOL - Lil Zey
- NKBİ X YAPAMAM - Remix - Lvbel C5, Güneş
- Yaz Gülü - İrem Derici
- Ella Baila Sola - Eslabon Armado, Peso Pluma
- WHERE SHE GOES - Bad Bunny
- Seven (feat. Latto) (Explicit Ver.) - Jung Kook, Latto
- Cruel Summer - Taylor Swift
- La Bebe - Remix - Yng Lvcas, Peso Pluma
- un x100to - Grupo Frontera, Bad Bunny
- Flowers - Miley Cyrus
- Daylight - David Kushner
- Sprinter - Dave, Central Cee
- As It Was - Harry Styles
- Cupid - Twin Ver. - FIFTY FIFTY
- LALA - Myke Towers
- Kill Bill - SZA
- Peso Pluma: Bzrp Music Sessions, Vol. 55 - Bizarrap, Peso Pluma
- vampire - Olivia Rodrigo
- Dance The Night (From Barbie The Album) - Dua Lipa
- Classy 101 - Feid, Young Miko
- TQM - Fuerza Regida
- I Wanna Be Yours - Arctic Monkeys
- Calm Down (with Selena Gomez) - Rema, Selena Gomez"
Müzik haberlerinde bu veriler ne kadar doğru, ne kadar objektif tartışılabilir. Çünkü sanatçılar arasında da tıklanma ya da sahte veriler diye lanse edilebiliyor. Bunlar tartışılabilir. Liste bir taraftan bana göre -ne kadar doğru veya yanlış olursa olsun- müzikte zevklerin değişiminin ciddi göstergesi. Dinleyici kitlesinin baskınlığı da burada etkendir. Benim bu konuda son haberim bu kadardır.