WB'nin gücü hakkındaki genel görüşümle başlayayım:Bence Akainu'nun atığı yumruk biraz abartılıyor çünkü eğer objektif bakacaksak WB'nin vücudu zaten kötü durumdaydı Marine erleri rahat rahat deliyorlardı onlardan da kaçmıyordu haliyle neden o yumruktan da kaçmadı demek çok anlamlı gelmiyor. Eğer Akainu'nun yumruğu attığı sahneye bakarsan yumruğu atacağı da çok net belli öyle Counter falan da değil yani.
Edit:
Bana göre Oda şöyle portreledi. Kılıcı yedikten sonra bir süre Aka'yla başa baş dövüştü. O hali bile Aka'yla eşitti. Yani WB'nin yaşlı ve göğsüne kılıç yemiş hali = Akainu.
Kalbi teklediği andan itibaren de artık yokuş aşağı bir yoldaydı bence. Açık vereceği için yenilirdi. Nitekim öyle de oldu. Aka göğsünü deldi.
Kılıç yemeseydi başta, yine oradaki en güçlü kişiydi. O da kalbi tekleyene, hastalığı nüksedene kadar.
Yine de dünyanın en güçlüsü değildi MF'de. Kaido, BM ve Shanks'a yenilirdi. Çünkü hasta ve yaşlıydı.
Alıntıladığın kısma gelelim. Ben onu Tombe'nin yüzünü kendi verdi lafına cevaben söylemiştim. Sonuçta kaçabilse kaçardı. Yoksa o haldeyken kaçabilmesini bekliyor değilim.
Evet çok hasar almıştı ama ilk etapta Squardo'dan o darbeyi almasından belli zaten. Bir şeyler yolunda değil. Marco da buna dikkat çekiyor.
Aka'ya normal şartlarda öyle bir darbeyi hemen vuramazdı. Bunu diğer amirallerle olan karşılaşmasında anlıyoruz. Dövüşün biraz uzun sürmesi ve rakibe açık verdirmesi gerekiyor. Gözlem hakisi bu kadar zayıfken hasar verebilmesi çok zor. Karşısındaki amiral sonuçta. Peki dövüş uzadıkça hastalığının nüksetmesi, kalbinin teklemesi ihtimali artmıyor mu? Artıyor. Öyleyse başka bir Yonkou karşısında sıkıntı çekerdi. O sebeple en güçlü değildi MF'de.