Cevabın için çok teşekkür ederim.Fırtınaya artık bağımlı oldum sanırım. Çok çok iyi bir seri gibi duruyor. Birde ilk kitabına zayıf diyorlardı. Sadece büyü sistemi çeşitliliği hakkında soru işaretlerim var. Sadece Shard sword olayları mi var diye düşünüyorum ama daha 350de falanim. Alodin ve Kaladinin hikayeleri çok güzel ilerliyor bağlandım sanırım ilk ona gomulecegim.Ağır sıkletleri biraz ertelemek daha iyi. O yuzde. Malazan ve Fırtına ışığı serilerini ötele bence.
Farseer okumadım ama okuyup da öven çok var, özellikle r/fantasy subredditinde.
Sissoylu ve Kadim Kanunların hangisini istersen okuyabilirsin. Kadim Kanunlar biraz Asoiaf tarzı karakter odaklı bir seri. Sissoylu büyü sistemi odaklı. İkisi de sağlam seriler.
Sissoylu ve Fırtınaışığı Kozmer serileri. Kozmer ile alakalı konuyu açmıştım burada.
Kozmer (Cosmere) Evreni
Kozmer, Brandon Sanderson'ın romanlarının çoğunun yer aldığı kurgusal evrendir. Kozmer içerisinde farklı gezegenlerde geçer yazarın kitapları. Her bir gezegende kendine özgü bir büyü sistemi bulunur. Hikayeler çoğunlukla bağımsızdır, yani ayrı serileri okumak için illaki diğer kitapları okumak...www.korsanfan.com
Malazan sanırım ağır fantazi. Öyle bir seriye çok hasretim Zaman çarkı baya iyi gelmişti her ne kadar şimdilik yarım kalmış olsada. Eğer öyleyse derin bir kitap ise onu sona atabilirim.
Sanırım sisyoluna başlamayı düşünüyorum tavsiyen için çok teşekkürler tekrardan. Sonuçta ortak bir evreni var