Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Malazan: Book of the Fallen

Ağır sıkletleri biraz ertelemek daha iyi. O yuzde. Malazan ve Fırtına ışığı serilerini ötele bence.

Farseer okumadım ama okuyup da öven çok var, özellikle r/fantasy subredditinde.

Sissoylu ve Kadim Kanunların hangisini istersen okuyabilirsin. Kadim Kanunlar biraz Asoiaf tarzı karakter odaklı bir seri. Sissoylu büyü sistemi odaklı. İkisi de sağlam seriler.

Sissoylu ve Fırtınaışığı Kozmer serileri. Kozmer ile alakalı konuyu açmıştım burada.
Cevabın için çok teşekkür ederim.Fırtınaya artık bağımlı oldum sanırım. Çok çok iyi bir seri gibi duruyor. Birde ilk kitabına zayıf diyorlardı. Sadece büyü sistemi çeşitliliği hakkında soru işaretlerim var. Sadece Shard sword olayları mi var diye düşünüyorum ama daha 350de falanim. Alodin ve Kaladinin hikayeleri çok güzel ilerliyor bağlandım sanırım ilk ona gomulecegim.
Malazan sanırım ağır fantazi. Öyle bir seriye çok hasretim Zaman çarkı baya iyi gelmişti her ne kadar şimdilik yarım kalmış olsada. Eğer öyleyse derin bir kitap ise onu sona atabilirim.

Sanırım sisyoluna başlamayı düşünüyorum tavsiyen için çok teşekkürler tekrardan. Sonuçta ortak bir evreni var

3. kitap 1000 küsür sayfa başlayamadım bir türlü, bende de sanki devam etmicek diye bir algı oluştu. Sanki fazla satmadı 2 ve 3. kitaplar.

İlk kitabı biraz inceleme fırsatı bulmuştum. Çok karakterlilik ve olayların birkaç kitap sonra anca anlaşılabilmesi bana göre değil sanırım. Çünkü fazla geçiş ve kısa kısa anlatı var. Şimdi kim bilir hangi kitapta bunlar bağlanacak diye düşünürken pek zevk alamadım. Epik fantezide Zaman çarkı ve Kral katili güncesi ayarında zevk aldığım bir kitap olmadı. Fırtına ışığı arşivi de Malazan ile benzer bir hissiyat yaşatmıştı nedense.

Okul yoğunluğundan ilk kitabı yarıda bıraktım, bir ara devam edeceğim.

Bu arada 2. kitap Deadhouse Gates genel olarak en beğenilen kitaplardandır, fanlar arasında favori olarak gösterenler çoktur. İlk kitaptan yeterli tatmini alamayan varsa 2. kitabı serinin kendine uygunluğu açısından ölçüt kitap olarak alabilir.
Erteleye erteleye bir hal olmuştu, sonunda Ay Bahçelerini bitirdim. Ölühane Kapılarını da neredeyse yarıladım. Yavaştan Buzun Anılarını sipariş versem mi diyorum da çok pahalı be.

Ben de ilk üç kitabı aldım ama henüz okuma fırsatım olmadı. Başlamak için 4. kitabı bekleme sebebin ne?
Birinci kitap doğrudan ikinci ve üçüncü kitapla bağlantılı.

İkinci ve üçüncü kitap doğrudan dördüncü kitapla bağlantılı.

Üçüncü ve dördüncü kitap doğrudan beşinci kitapla bağlantılı.

Beşinci kitap ve altıncı kitap arasında hiçbir bağlantı yok. Bu ikisi doğrudan yedinci kitapla bağlantılı.

Yedinci kitap ve dokuzuncu kitap doğrudan sekizinci kitapla bağlantılı.

Son kitap olan onuncu kitapla da sadece sekizinci kitabın doğrudan bağlantısı var.

Kısacası sekizinci ve onuncu kitap hariç kalan kitapları karışık okusanız dahi hikayeyi anlarsınız.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık