Shinnigi bi ara izleyip bu kadar abartılacak değerlere sahip bir film olup olmadığına bakacağım.
Up - Yukarı Bak
Hayatı boyunca yaşamak istediği macera hayalini gerçekleştirmek için evine binlerce balon bağlayıp Güney Amerika'nın vahşi doğasına doğru yolculuğa çıkan 78 yaşındaki baloncu Carl Fredricksen'ın hikayesinin anlatıldığı yeni bir komedi. Ancak Carl, yolculuğa başladıktan sonra en büyük kabusunu da yanında götürmekte olduğunu fark eder: fazlasıyla iyimser, doğa kaşifi 8 yaşındaki Russel'ı.
Klasik Pixar animasyonlarından vakit geçirmek ve eğlenmek için birebir.
Pasific Rim
Filmin yönetmeni Guillermo del Toro izleyicilere eşsiz bir bilim kurgu filmi sunmak için Legendary Pictures ile iş birliğine giriyor; Idris Elba, Charlie Hunnam ve Charlie Day filmin başrollerini paylaşıyor.
İnsanoğlunu yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan şey, ansızın denizin altından gelmeye başlayan Kaiju isimli yaratıklardır. Bu dehşet verici varlıklar dünyanın temel kaynaklarını harap ederken canlı nüfusunu da hızlıca yok etmeye başlarlar. Çaresiz insanlık Jaeger isimli devasa robotlar üreterek felaketi durdurmaya çalışır. Tüm talimatları iki pilottan alan Jaeger'ler beyin gücüyle çalışan donanımlı ve güçlü robotlardır. Ne var ki ortada onların bile çözümleyemeceği katastrofik bir gidişat söz konusudur. Tüm çareler tükenmişken ortaya çıkan eski bir pilot ve stajyeri insanlığın son umudu olmaya çalışacaktır.
Evet sinemaya uzun bir aradan sonra gittiğimde beni hayal kırıklığına uğratan bir film ama diğer bir yandan tatmin etti. Hayal kırıklığı noktası basit klasik bir filmdi. Bomba patlamaz esas olan her şeyi halleder vs. vs. Büyük ihtimal harika bir fragman yaptıklarından ötürü beklentilerimi yüksek tuttum. Filmde Guillermo del Toro'nun Hellboy'undan ötürü kısa bir rol alan Ron Perlman çok iyidi komedi eğlendiğim sahnelerdi onunkiler. Filmin güzel yanı ise Robot & Canavar tasarlamarıydı. Yeni godzilla ! diye gittim ben resmen filme ve Gundam ahanda dedim. Filmde bide çok güzel göndermeler var siyasi yönlerdi. Evrimede göndermesi var. Of ne yazdım ben ya işte orta halli bir filmdi sinema sektörünün efekt olarak ilerlediğini ama konu olarak hala yerinde saydığını gösteren filmlerden. İzleyip izlememek sizlere kalmış. Ha bide yıllarca koruma görevi yapmış Pasific'lerin 5 saniyede harcanması en sinir olduğum noktaydı 1-2 hareket göreydik 10 yıllık korumalar bunlar ilk defa canavarlarla karşılaşmıyorlar ki.