The Big Lebowski
Her şey Los Angeles'lı işsiz güçsüz, kaygısız ve miskin, bowling hastası "The Dude" lakaplı Jeffrey Lebowski'nin, kendisiyle aynı adı taşıyan bir milyonerle karıştırılmasıyla başlar. Tekerlekli sandalyeye mahkûm milyonerin genç karısı şehirdeki bir çok kişiye borçlanmış ve borcunu ödememiştir. Dude Lebowski'nin evine gelen iki ganster onu tartaklayıp çok kıymetli halısına işeyince o da halısının parasını istemek için soluğu adaşının malikanesinde alır ve hiç ummadığı bir maceranın içine girmiş olur.
Eğlenceli bir filmdi. Özellikle Vietnam gazisi olan eleman cidden çok iyi oturtulmuş. Ayrıca Dude'un hareketleri cidden harika. O rolü oynayan Jeff Bridges'ın limuzindeki sorgu sahnesinde yaptığı oyunculuğun doğallığına hayran kaldım. Ayrıca halı muhabbeti de çok iyiydi. Eğlenceli bir 2 saat geçirmek için izleyebilirsiniz.
Bu filmi birde The Fountaini arkadaşlarla izlerken kapatmamaya ikna edemedim, ısrarla izlemediler.Halı muhabbetini çok saçma ve absürd buldular başka filme geçtik.Daha sonra kendim izledim çok eğlendim.Baya bir fan kitlesi var bu filmin.The Fountain'de ise arkadaşım baya şiveli konuşur,adam ağaçla konuşuyo kapat la şunu demesiyle halat koptu.Ağaçla konuşuyo muhabbeti her aklıma geldiğinde gülerim henüz filmi izleyemedim.