Ciddi ciddi Mangaka'nın özellikle Kata'yı ayırmak istemiş olabileceğini düşünüyorum. Arc'ın başında Katakuri için yenilgisiz lafı geçmişti sırtı hiç yere değmemiş sözleri felan. Klasik abartı diye düşünmüştüm ama sonrasında adamın g4'ten bir sürü atak yediği halde bile sırtının yere gelmediğini görünce harbi öyle olacağı ortaya çıktı. Sonrasında ne gördük? Rayleigh'nin ağzından dünyanın en güçlüleri arasında bile çok az kişi biraz da olsa geleceği görebiliyor diyor Rayleigh. Burda ki tanımdan Katakuri'nin en güçlüler arasında bile kendisini ayıracak tarzda bir yeteneğe sahip olduğu ortaya çıkıyor. Adamı her bir sonraki bölümde daha da özel bir yere koydu. Sonrasında h.haki de çıktı Katakuri'de.
Bu anlamda bence herkesin Oda'nın Katakuri belki de farklı bir noktaya koymak istediğine dair bir çıkarım da bulunması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kendisi hakkında söylenen hiçbir şeyin altı boş çıkmadı. Genellikle aksi olurdu altı boş çıkardı karakterler hakkında söylenenlerin ama bu adamın sırtını savaş içinde bile yere getirmedi. Sırtı ancak yenilince yere geldi. Yani yenilenene kadar bile sırtı yere gelmeyen bir adam var. Katakuri hakkında oluşturduğu hiç bir şeyi bozmadı savaşın sonunda bile.
Öncesinde anasının ardında olduğu için kendi kadar güçlü kendine yakın güçte adamlar ile dövüşmemistir diyordum. Ama gördük kendisini yenen Luffy ancak yenerek sırtını yere getirdi. Yani o son atakta Luffy atağı kaçırıp da Katakuri vursaydi ve Luffy'nin dayanıklılık daha az olsaydı bu adam neredeyse kendine denk bir adamı hiç sırtı yere gelmeden yenmiş olacaktı.
Gelmek istediğim nokta harbi harbi başka Yonkou Komutanları ile savaşmış olup tarafından sırtı yere gelmeden onları yenmiş olma ihtimali var.
Ne ayırması arkadaş bir başka sağ kol çıksa benim suratım yerleri hiç öpmedi yüzü üstü düşmedim diyip bunun olmaması için kassa bu adamda mı özel olacak.Eleman takıntılı işte.Dayağı yedikten sonra yüzüstü düşse ne olur sırt üstü düşse ne farkeder.Buna kafayı takan ilk karakter.Yoksa her yumruk yiyen boss amuda kalkmayı tek ayak üstünde durmayı da deneyebilirdi denese yapardı da.Bunun olması için uğraşmak önemli uğraşmıyorsan akışına bırakırsın.Bunlar kişiyi güçlü kılmaz takıntı sadece.