@William cutting @Baryshx Malesef katılamıyorum.Evreni geniş ve detaylı olabilir ama farklı bir dünyaya girdiğini hissetmen gerekiyor.One piecede her adaya gidildiğinde bunu hissediyoruz burası masalsı yada gerçekçi kendi karakteristik özelliklerine sahip bir yer.Oradaki karakterler de öyle hikayedeki yerleri de öyle vs liste uzar gider.Ben Hunter serisinden böyle birşey hatırlamıyorum.Kara kıta mükemmel diyorsunuz da daha gösterilmeyen bir yer için farazi konuşmak olmuyor.Jojo’da mesela Mısır’a İtalya’ya Amerika’ya farklı yerlere yolculuk edip görüyorsun ve anlıyorsun ki gerçek dünyada geçiyor hikaye her yere sıçrayabilir.Olaya macera açısından bakarsak arc ile mekanın ve karakterlerin özdeşleşmesi gerekiyor.Ben Hunter yetersiz demiyorum sadece bu açıdan özel bir tarafını göremediğimi söylüyorum.One piece için Oda karakterlerden çok buna önem vermiş mesela gidip şimdi Elbaf çizecek.Evren konusunda çok iyi olan seri sayısı zaten çok sınırlıdır belki de one piece farkının bir kısmını da buradan yarattı.Rafteli grand line yeni dünyası falan olmasa hikayeyi sürdüremezdi evren bir nevi kap işlevi gördü.O bakımdan Hunter serisinin bu açıdan bir one piece olduğunu düşünmüyorum olsaydı zaten one piece kadar adı duyulmuş olurdu böyle kaliteli bir serinin.Şimdi serilerde adı anılmaya değer karakter sayılarından da karşılaştırma yapabiliriz o açıdan baktığımızda Hunter’da figüran olmayan karakter sayısı bu kadar çok fazla mıydı mesela ben çok fazla hatırlamıyorum one piece geç naruto,bleach,Jojo kıyasladığımda bile.