Kara Kıta'ya gerek yok diyorum sana kaçtır, hala bana sizin dediğiniz kara kıta diyorsun. Ben sana şimdiye kadar kara kıtadan hiçbir örnek vermedim, mevcut dünaysından örnekler veriyorum. Adam internetin halka inmesinden ve iletişim şahlanamsıyla birlikte evrenin nasıl değiştiğine kadar detayları işliyor. Sen de Oda kolezyumu eklemiş diyorsun. Cidden kolezyumu eklemek çok zor ya, hiçbir seri öyle arena falan eklemedi.Dediğim gibi ben bu şekilde düşünüyorum.Hatırladığımı yazdım koca seriyi didik didik edecek vaktim yok şu anda.Hunter örümcekleri,karıncaları ,turnuva heyecanını,Zoldyck ailesini nen muhabbettini kusursuz verdi fakat bunlar her shonende olan standart öğeler ben evren olarak çok ekstra birşry göremedim.Sizin dediğiniz kara kıta gelirse göreceğiz ama gelmeden konuşmak yanlış olur.İnsanlar Hunter’ın anime kalitesini abartabilir bende katılıyorum abartılacak kadar var.Ama animeyi kenara koyarsak serinin derinliği dışında alt metninde yatan ustalık dışında fanların abarttığı kadar ekstra şeyler yok.Olay yaratıcılıksa mesela her gün Jojo serisine methiye düzmemiz lazım ama o bile bu konuda abartılmıyor yorumlarda.
Senin o saydığın standartları oluşturan zaten Togashi ve Toriyama. Bugün Naruto, Bleach, Jjk ve Mha gibi birçok seri bunları Togashi'den aldı. İnsanlar evren konusunda HxH'yi abartmıyor, kimse Togashi için bir Tolkien demiyor, ama Op fanları Tolkien'le bir tutuyor Oda'yı... Sen kendin hatırladığım kadarıyla yazıyorum diyorusn,aklına hiçbir şey kalmamış Hxh ile ilgili, o yüzden abartıyoruz gibi geliyor sana.