Gintama'yı ben de severim. Ama HxH bambaşka bir seri. Kıyaslamak da doğru değil. İkisi de shounen olsa da çok farklılar.O kadar iyi diyosunuz yani ben başlamadım bile daha doğrusu birinci bölümde bıraktım
Ben uzun süre başlamamıştım HxH'ye. Bunun sebebi de ana karakterlerin çok küçük olması. 1. bölüm de bende çok fazla etkilenmedim.
Ama 2. ve 3. bölümden sonra seride en azından gizem ve akıl oyunları unsurlarının olacağını hissediyorsun. O andan itibaren ben devam etmeye karar vermiştim ama o bölümlerde de tam olarak beğenmemiş olanlar olabilir çünkü HxH'nin kalitesi çok doğrusal bir çizgide artıyor bu bir kaç arc boyunca devam edebiliyor.
Son arc'ın ilk başlarını bazıları ağır bulur ama aynı durum orada da söz konusu ilmek ilmek işlenecek bir konu var ve heyecan çok doğrusal bir şekilde artarak ilerliyor vs.
İlk bölümde karar vermek çoğu uzun seri için doğru değilir ama bu durum HxH için daha fazla önem taşıyor. Yani beğenmemen o kadar şaşılacak bir durum değil.
Tabii belki sana göre değildir bitirdikten sonra bile beğenmeye bilirsin. Sana hitap etmeyebilir. Ama "ya ne izlesem" diye düşündüğünde kesinlikle 2011 animesine şans vermeni tavsiye ederim.
Ben One Piece'e birkaç kez başlayıp bıraktım mesela. Hiç 4. bölüme gelemedim 4. bölümde manganın 1. bölümüne denk gelen olaylar sebebiyle seride ışık görüp devam ettim vs.
HxH de böyle bir şansı hak ediyor. Eğer duygusallığı bir kenara bırakırsam (ki bu anlamda sadece OP değil Gintama'nın da yeri de ayrıdır bende) en iyi shounen seri HxH bence de.
Son düzenleme: