Şu sondaki ölüme dair yorumlamam;
Bu arkadaş şovalye, öyle bir şovalye ki en üst mertebeye, yani kral şovalyelerinin en üst basamağına kadar yükselmiş. Kralın varisini koruyacak bir mertebede. Belki de krallığın geleceğini kendi elleriyle muhafaza eden, büyük ve asil bir mertebeye ulaşmış. Kendi hayallerindeki mertebede yani. Bu kadar onurlu bir mertebeye ulaşmış yani.
Malum bu onurlu vazifeyi, malum olayla birlikte kirletmiş oldu. Bunun pişmanlığını yaşıyor. Kendisi diğer soylular gibi onursuz, gurursuz, şerefsiz yaşmaya alışık değil. Gerektiğinde hadım edilmeye, hatta öldürülmeye dahi hazırlıklı. Onun için onuru, her şeyden öte.
Kral Muhafızı ne demek; Kral ve Ailesinin onurunu, canını, malını, namusunu canı pahasına muhafaza eden asil şovalyeler demek. Bu bilgileri cebe atalım.
Bunlar Cole'un içinde bulunduğu durumlar.
Peki düğünde neler oluyor?
Düğünde; geleceğin kraliçesi, Cole tarafından kirletimiş. Amcasıyla bir ilişkisi olabilir dedikoduları dönüyor. Müstakbel kral da eşcinsel çıkıyor. Mevcut kral ölüm hastalığına yakalanmış. İnsanlar yozlaşmış, kralın kardeşi bile kendi karısını, kendi menfaatleri uğruna öldürüyor. Böyle bir ortamda adamın kulağına, elin eşcinseli "sen de kazanacan, ben de" diyor. Kral bende, kraliçe sende diyor. Bu ne demek? Asli vazifesi, kral ve krallığı muhafaza etmek olan bir Kral Muhafızına, kral ve krallığı fütursuzca kirletelim demek.
Buraya kadar her şeyi toparlayacak olursak; Adam bu onursuzluğun içinden çıkmak için, olayın faillerini, yani malum ölen kişi ve kendisini, öldürmek istiyor. Böylece bir nebze de olsa kral ve krallığa hizmet etmiş, en azından kendi suçunu affettirmiş olacaktır.
Kısacası Cole'un yapmış olduğu davranış; erkeklik gururundan öte, şövalyelik vazifesi. Krallık daha fazla kirlensin istemiyor. Benim yorumlamam böyle.