Yahu gölgelendirme onlar ne parlak çizilmesi?
Parlak çizilme budur.
Katakuri'nin de çok fazla parlak çizilen haki sayfası var fakat burada parlak falan çizilmemiş kusura bakma. Gölgelendirmelere de parlak diyeceksen artık diyecek bir şey yok. Tartışmak istediğim yok ayrıca, ben yorumu belirttim. Adamın bir önce ki sahnesinde elinde eldiven falan yok. Sonrasında ise siyah bir şekilde çiziliyor eğer eldivenli çizmiyorsa iki farklı sayfada mangaka hakidir dedim.
Ortada ki ve en alt panelden bahsediyorum oraya cidden şurada ki çizimler gibi parlak çizilmiş diyebiliyor musun?
Bi dk bi dk bi dk. Orta ve alt derken :S nereyi kast esiyordun. Ben komple nerden ne anladım yazayım.
Pembe ve kırmızı arasındaki fark, birinde gördüğün gibi sertleşme yani kokayı göstermek için her zaman çizdiği kontur çizgileri var diğerinde yok. Ayrıca aksiyon çizgilerini de gösteriyor.
Mavi kısımda kontur çizgileri var, sertleşme de belirtilmiş tek tek her şey için
Yeşil kısım ise bir çarpışma efekti, kontrast oluşturulmuş. Normalde parlak çizilen konturlar burda neden grinin sebebi bu. Saldırı ve uzay arasında bi kontrast, keza görüyorsun Luffy'nin de rengi gri. Saldırana beyaz eklemezsin çünkü kontrastı kaybedersin, zıtlığı zayıflatırsın.
Mesela Luffy'nin Bellamy'den yediği yumruğa bakalım. Oluşturulan kontrastı, ton farkını gözlemleyebiliyoruz. Önce Bellamy'nin yumruğu gri renkte, Luffy'nin karnı ise siyah. Sonra Luffy'nin karnı gri renkte, Bellamy'nin yumruğu ise siyah.
Mesela bir de şu var. Luffy yumruk yiyor orta sağ kare, yine alan derinliği yani uzay ve saldırı arasında bir kontrast var. Keza sol alt kare, savunan Luffy siyah ve beyaz ve saldıran kare mochiler ise gri tonlanmış.
Elimde örnek bol. Mat çizim ile parlak yüzeyin farkını açıklatma bana. Açıklayınca da sen çok biliyorsun falan deniyor sonra.