Kaido ve Adolf Hitler benzerliği olabilir belki tarihi kişilikler olarak.
Kaido'nun fiziksel olarak göründüğü ilk bölüm
1 Mayıs'ta yayınlanmıştır,
bu gün aynı zamanda Kaido'nun doğum günüdür.
Hitler; işgal altındaki Berlin’de, eşi Eva Hitler (Eva Braun) ile yer altı sığınağında
30 Nisan 1945
günü intihar etti. (Nisan 30 çektiği için ertesi gün Mayıs'ın 1'i olur. Oda tarafından biraz nükte amacıyla yapılmış olarak görüyorum bunu.)
Denizciler ve Yonko, onu tam
40 kere idam etmeye çalışmıştır.
Hitler'e
42 kez suikast girişiminde bulunulmuştur.
Şüphesiz Kaido'nun
en ilginç özelliği, ölümsüz olmasıdır.
Ölümsüzlük hissi Hitler'in başka bir saplantısıdır. Bu fikre, ondan önce doğan kardeşlerinin ölmüş olması yüzünden kapılmış olabilir. Diğerleri ölürken kendisinin hayatta kalması özel olduğu hissini uyandırmıştır.
Punk Hazard bölümünde Gaz odalarında deneyler yapılıp bu deneylerde bir çok kişi ölmüştür. Ayrıca bu gaz odaları insanları öldürmek için de kullanılmıştır.
Hitler dönemindeki yahudilere yönelik yapılan gaz odalarındaki soykırımlar.
Kaido'nun fiziksel görünüşünden dikkat çekici olanlardan biri oldukça uzun olan bıyıklarıdır.
Hitler'in ise bıyıkları kısadır. (Burada Oda'dan güzel bir ters mantık görmüş olabiliriz ya da ben fazla zorluyorum
Bilemedim.)
Kaido şu an Wano Krallığıyla iş birliği içerisinde. Wano Krallığı birçoğumuz için bir nevi Japonya'yı akla getiriyor.
Hitler Almanya'sı Mihver Devletleri olarak İtalya ve Japonya ile iş birliği içerisindedir.
Kaido Zoan meyve kullanıcılarından oluşan bir ordu kurma hedefinde. (Zoan dışından başka meyve türü kullanmamasını, Zoan meyve türünü daha üstün olarak düşündüğü şeklinde yorumladım. Bu kısım biraz zorlama oldu, kabul.)
Hitler'in üstün ırk düşüncesi.
Daha fazla şey yazmak istiyorum mesela Germa 66 ile Waffen-SS arasında ilişki olduğunu bir yerde okumuştum ve bu teori aklıma yatmıştı. Waffen-ss, Hitler zamanında kurulan ordudaki kara, hava ve deniz orduları dışında dördüncü ve özel bir ordu olarak geçtiğini okumuştum. Gerisi sizlere emanet. Biraz uzun oldu, devam etmek istesem de edemiyorum çünkü acayip ve tatlı bir şekilde uyku bastırdı. İyi geceler herkese.