Bir sürü tanıdığım ortaokul öğrencisi var C1+ seviyesinde İngilizce bilen. Kardeşim de onlardan biri. B2 adam akıllı İngilizce eğitimi alan herkes için 2 sene içinde ulaşılabilir, gerçekçi bir seviye. O yüzden 8 sene İngilizce eğitimi alan öğrencilerin EN AZ bu seviyede olması gerekiyor benim gözümde, bunu başaramıyorsak eğitim sistemimizde büyük bir sıkıntı var demektir ki olduğu bariz zaten de. Doğrusal denklemleri yapamayan öğrenci çok oluyor diye bu konuyu müfredattan kaldırmıyorlar ama İngilizceyi her çocuk öğrenemiyor diye müfredatı en düşük seviyede tutuyorlar, bu da bana saçma geliyor.o seviyede olmamaları bir yana ingilizcenin de muazzam bir katkısı yok lgsye muhtemelen ingilizcede 5d falan yapıp matematikten 2-3 doğru daha yapsa daha etkili olur onun puanına, bu arada bilmediğimden soruyorum ortaokul seviyesindeki öğrenciler için b2 gerçekçi bir düzey mi?
Yeni emojili yorumlar editlenebiliyor mu artik
Deneme
Edit: düzelmiş
Reis bu arada unutmadan bunu bırakayımBak bu iyiydi
EvetYeni emojili yorumlar editlenebiliyor mu artik
Bu tünelin ucu iyi yerlere çıkmıyor reis ben seni arkadaş olarak görüyorum bil istedimReis bu arada unutmadan bunu bırakayım
Yaptığım caps de haydo diyor ya muazzez ersoy şarkılarını çalsana ben çok seviyom diye ona gönderme olarak attım yanlış anlama.Bu tünelin ucu iyi yerlere çıkmıyor reis ben seni arkadaş olarak görüyorum bil istedim
Onu anladım da atacağını da beklemiyordumYaptığım caps de haydo diyor ya muazzez ersoy şarkılarını çalsana ben çok seviyom diye ona gönderme olarak attım yanlış anlama.