Hocam başlangıç demişsin ama biraz göz attım, ikinci günde deadlift olan program nasıl başlangıç oluyor, yanlış görmediysem de ilk günden de boş bar olsa da bench press ile squat yapıyor, hiç başlangıç programı değil bence
Ben de yıllar sonra yeniden başladım 1, 1.5 ay önce , bir hedefim olmadan gidiyorum da yıllar önce başladığım başlangıç programını yapıyorum ben hep ısınırken, aşağıya yazarım, diğer arkadaşlar da zaten ekleme falan yapar. Bir de ilk başladığın için bence ilk zamanlar hareketleri doğru yapmak için mümkün mertebe alet kullanmak daha mantıklı, dumbell ve serbest ağırlıklar ile ilk zamanlar sıkıntı yaşayabilirsin, spora başlamadan önce de aklında olsun, kaldırabiliyorum diye ağırlıklara abanma, ilk bir hafta ya da ilk 3 antrenman falan 5-10 kilo ağırlıklar ile yap çünkü inanılmaz bir et kesiği olacak, yüklenirsen 2. antrenmandan sonra yürümekte bile güçlük çekebilirsin birkaç gün

Başlamadan önce germe-esneme yapmanı tavsiye ederim bir de, ben ısınmak için genelde yürüyüş bandını ilk yapıyorum ama program sonu yapmak daha iyi, germe-esneme atlıyorsan da en azından ilk yapacağın hareketi boş ağırlıkla makinede çalışabilirsin yavaş şekilde ısınmak için.
Chest press-Butterfly-Shoulder press-vertical ya da lateral raise(buralar zor geliyorsa sonra da yapabilirsin ya da çok hafif ağırlıklar ile)-lat pulldown(öne ve arkaya yapılabilir)-biceps curl-triceps pushdown-leg extension-program sonu artık sana kalmış, crunch, mekik ortaya karışık yapabilirsin, set sayıları ve tekrarlar da sende ama başlangıç için 3x12 ya da 3x15 olabilir, sonraları 2x10-2x8 tekrar gibi gibi gidebilir, bilerek isimleri ingiliççe yazdım, yutuba veya gugula yazarsan çıkar zaten nasıl yapılacakları, başarılar şimdiden, spor işi disiplin işi biraz ama alışınca cidden insan kendini iyi hissediyor, kolay gelsin.