Melih doğru diyosunda o ezilmelerin sebebi, adamların ellerinde tutsak var, biz burda eşit şartlarda bir savaşı konuşuyoruz neden ellerine tutsak verelim denizcilerin ?
+ Neden savaş Marineford kalesinde olsun ?
Bu şekilde değerlendirirsen herhangi bir ezilme göremiyorum.
Ek olarak ben tek yonko yeneceğini iddia etmedim zaten, shichibukailar olaya dahil olunca dediğin gibi Luffy-Croco-Jinbe-Ivankov yardımı gerekli oldu yani bahsedilen denge aslında doğru shichibukailar bu sayede etkili oldular, Luffy'ler gelincede savaş onca dezavantaja rağmen Ace'in mallık yapıp yapmamasına baktı.
Krallık mevzusuna gelince güçlü bir krallık şuana kadar görmedik, Pell dediğin adamı Robin yendi tek başına, davul adası, alabasta vesaire bir shichibukai'ın tek başına ele geçirebileceği ülkeler, Lucci çocuk haliyle bir ülkenin tüm ordusunu katletti.
Elbaf ve Wano'dan umudum var onlarda hükümete bağlı değil en azından Wano değil Elbafı görücez.
2 yonko'yu kağıt üzerinde, dez avantajsız eşleştirirsen, Sengoku ve Garp bile kurtaramaz bence. Ki o denizciler muhtemelen en güçlü jenerasyondu bence şuanda Aokiji'nin bile olmadığını düşünürsek, hükümeti abartmaya gerek yok, öyle yada böyle yıkılacak olan bir organizasyon çünkü, devrimciler yeterli olacak bunlara.
zaten organizasyonları önemli degil yıkılacakta,sadece sahip oldukları imkanlar cok büyük,bir adam ne kadar güclü olursa olsun sayı üstünlügü karsısında elbet caresiz kalır bir yerde.askerler zayıf bile olsa adam gögsünü gere gere söyler bizim 170 ülkede milyonlarca baglı askerimiz var hepsi cöp bile olsa.sonuc olarak milyon tane askerleri vardır.denizcilerin bile bak diyorum en az bir yüz bin daha arkada bırakılmıs vardır.yoksa düzeni koruyamazlar.ben heleki g-5 ten hiç asker cagırıldıgını sanmıyorum.cünkü önemli karakolları bosaltırsan,diger korsanlarında saldırılarına acık kalırsın.ve wgnin elbet yeni dünyadada müttefikleri vardır yoksa,antik krallıgı alasagı edemezlerdi.farkettiysen güc raftele gittikce artıyor.o yüzden wg gidipte wapoldan medet umucak degil herhalde sadece
sonra tarafsız bir alanda 2 yonkuo tayfasıyla denizciler basedemiyorsa bence ölsünler.garp ve sengoku,wb ve shankse en kötü denktir.geriye kalanlar marco,jozu,beckman,roo 3 amirali alsa bileki bence alamazlar.kalan shicbukailerle eslesicek adamlarda direk dezavantaja düsüyorlar.sayı üstünlügünde dezavantaja düsüyorlar.bence denizcilerde en kötü 2 yonkouya denktir.tabi 2 yıl önce.garpın sözü bence herseyi acıklıyor,dediki;
Etrafta yıldızlar kadar çok korsan varken...Beyazsakal gibi o da dört büyük korsandan biri!
Grand Line'ın diğer yarısına imparatormuş
gibi hükmeden o korsanlara...Yonkou diyoruz!
O dört adamı devirmek için, Denizci
Karargâhı ve Shichibukailer toplandı.
Bu üç büyük güç, tüm dünyadaki huzurun bozulmasını
engelleyen kırılgan bir denge oluşturuyor.
wg zaten dünyadaki en büyük güc,garp diyorki bizzat rogerla savasmıs biri olarak,4 yonkuoyu devirmek için hükümete baglı denizciler ve shicbukailer toplandık.ki bunuda söyleten e.oda.