Teach Seraphim Mihawk'tan bile tırsıyordu ya. Teach'e bakıp genelleme yapacaksak işimiz zor.Kaido, Shanks gibi karakterlere karşı Akainu dışında herhangi bir amiralin şansı olacağını düşünmüyorum ben de. Ama her karakter için Yonko > Amiral denemez bence yine de. Teach Kuzan ile karşılaştığında tırsan tırsan taraf kendi gibiydi. Rayleigh'i görünce geri çekilmesi de mesela aslında Aramaki olayından bile daha beter bir durum. Rayleigh onun liginde olan biri değil çünkü. Kizaru mesela Rayleigh'e karşı gayet rahattı. Sadece bu sahneleri gören biri Kizaru > Teach diye düşünür yani. O yüzden tek bir Aramaki sahnesiyle kesinleştiğini düşünmüyorum. Shanks > Aramaki kesinleşti daha çok o sahnede. Bu da zaten beklenen bir şeydi.
yonkolar arasında nasıl fark varsa amiraller arasındada fark var bu adamların hepsi amiral olunca birbirlerine denk güçte olmuyorlarTeach Seraphim Mihawk'tan bile tırsıyordu ya. Teach'e bakıp genelleme yapacaksak işimiz zor.
Argümanımın ana dayanağı şuradan geliyor: Amiraller ve yonkolar arasında kendi içlerinde az çok bir güç dengesi var. Filo amirali ve Roger-Beyazsakal bu denklemin dışında tabii. Kaido ve Big Mom dövüşseler Kaido kazansa bile yüksek zorlukta kazanır. Kizaru ile Aramaki için de aynısı geçerli.
Bu durumda Shanks en güçlü yonko ve Aramaki en güçsüz amiral olsa bile bu denge gereği yonko>amiral kesinleşmiş oluyor. Belki Shanks kadar güç gösterisi yaparak olmaz ama hiçbir yonko hiçbir amirale yenilmez bu durumda.
Ya Kaido savaşında bile iki güm güm'e kalkan Luffy, Kizaru savaşında darbe bile almamasına rağmen kalkamadı. Ama Gorosei dövüşünde ne hikmetse hiç sorun olmadı. Yersen! Plot armor'dan başka bir şey değil, geçiyorum.yonkolar arasında nasıl fark varsa amiraller arasındada fark var bu adamların hepsi amiral olunca birbirlerine denk güçte olmuyorlar
kizaru luffye yemek vermek yerine öldürebilirdi bu pozisyona gelmesi bile luffynin egheadde herşeyi açıklıyor.
Kuzan desen zaten karasakal ve ekibine karşı olmasına rağmen kurduğu üstünlük belli savaşta mental önemlidir karasakalın mental durumunu ele alınca kuzana karşı gözüken haliyle 1v1 kazanma şansı yok.shanks uzaktan tüm hakisini salarak aramakinin meyvesini kapamış ama direk saf dışı bırakmıyor savaşsalar ne zorlukta yeneceği belli değil shanksın. Akainuyu buraya yazmıyorum kendisi güncelde yaşayan en güçlü karakter çıkma ihtimaline sahip yonkolar akainuya denk değil şahsi fikrimce shanks dışı.
Ya Kaido savaşında bile iki güm güm'e kalkan Luffy, Kizaru savaşında darbe bile almamasına rağmen kalkamadı. Ama Gorosei dövüşünde ne hikmetse hiç sorun olmadı. Yersen! Plot armor'dan başka bir şey değil, geçiyorum.
Teach için yukarıda yazdım. Bu herifin korkup korkmaması bir şey ifade etmiyor. Yonko tayfasını madara etmek de marifet değil. Hancock bile yapıyor aynısını.
Kral hakiden korkup kaçan adam dövüşmeye çalışsa iki yiyip otururdu kenara yav, ne dövüşü.
Akainu için bir şey demeyim. MF'de yarı ölü Beyazsakal'a karşı çok kötü savaştı. Hiçbir yonko o duruma düşmezdi. Power-up aldıysa bir şeyler yapabilir belki.
Gerçekten Beyazsakalın mangada gördüğümüz ilk ve son savaşında o duruma düşüremeyeceği bir adam olduğuna inanıyor musun. Adamın Sakazuki'ye attığı yumruk bütün adayı ikiye böldü. Bundan daha büyük bir yıkım getirmiş gördüğümüz tek saldırı antik silahın ada yok etmesi. Sakazuki buna rağmen bilincini bile kaybetmedi ve 1 manga bölümü sonra yerin dibinden çıkıp kalan tayfasıyla dövüşmeye devam etti. Şu saldırıyı Kaido'nun yada Bigmom'ın yedikten sonra gülüp geçeceğine mi inanıyorsunuz aga ben anlamadım.Akainu için bir şey demeyim. MF'de yarı ölü Beyazsakal'a karşı çok kötü savaştı. Hiçbir yonko o duruma düşmezdi. Power-up aldıysa bir şeyler yapabilir belki.
Villain plot armoru o sahne. Düzgün çizemediği arcta yaptığı en büyük kurgu hatalarından biri Oda'nın.Gerçekten Beyazsakalın mangada gördüğümüz ilk ve son savaşında o duruma düşüremeyeceği bir adam olduğuna inanıyor musun. Adamın Sakazuki'ye attığı yumruk bütün adayı ikiye böldü. Bundan daha büyük bir yıkım getirmiş gördüğümüz tek saldırı antik silahın ada yok etmesi. Sakazuki buna rağmen bilincini bile kaybetmedi ve 1 manga bölümü sonra yerin dibinden çıkıp kalan tayfasıyla dövüşmeye devam etti. Şu saldırıyı Kaido'nun yada Bigmom'ın yedikten sonra gülüp geçeceğine mi inanıyorsunuz aga ben anlamadım.
Sen de Aramaki'ye bakarak genelleme yapıyorsun ama. Adamın abartılı tepkiler verdiği belli bir şey zaten. Onun dışında hiçbir amiral orada olsa öyle bir sahne yaşanmayacaktı. O yüzden tek bir karaktere bakıp genelleme yapmak çok doğru değil diyorum. Shanks her zaman parlatılan bir karakter bir de onunda etkisi var. O tarz bir sahneyi başka bir Yonko için çizmezdi Oda kolay kolay.Teach Seraphim Mihawk'tan bile tırsıyordu ya. Teach'e bakıp genelleme yapacaksak işimiz zor.
Argümanımın ana dayanağı şuradan geliyor: Amiraller ve yonkolar arasında kendi içlerinde az çok bir güç dengesi var. Filo amirali ve Roger-Beyazsakal bu denklemin dışında tabii. Kaido ve Big Mom dövüşseler Kaido kazansa bile yüksek zorlukta kazanır. Kizaru ile Aramaki için de aynısı geçerli.
Bu durumda Shanks en güçlü yonko ve Aramaki en güçsüz amiral olsa bile bu denge gereği yonko>amiral kesinleşmiş oluyor. Belki Shanks kadar güç gösterisi yaparak olmaz ama hiçbir yonko hiçbir amirale yenilmez bu durumda.