Şogunluk Kinemonun hakkıdır.Babadan oğula geçen sistemde Öden gibi andavallar ortaya çıktığı için kurultay toplanıp Kinemonu yeni şogun seçmeliler.Gerçi apttalarla dolu bir ülkeye Aptal Lord şart ama neyse.
Kin'emonda o kadar akıl varmı bilemem.Kinemon zeki biri değil ama akıllı olduğuna şüphe yok.Daha soğukkanlı olursa başarılı olabilirŞogunluk Kinemonun hakkıdır.Babadan oğula geçen sistemde Öden gibi andavallar ortaya çıktığı için kurultay toplanıp Kinemonu yeni şogun seçmeliler.Gerçi apttalarla dolu bir ülkeye Aptal Lord şart ama neyse.
Denjiro'ya daha çok yakışır. 20 senede fetö'den beter yapılanma yapmış adam, daha ne olsun?Şogunluk Kinemonun hakkıdır.Babadan oğula geçen sistemde Öden gibi andavallar ortaya çıktığı için kurultay toplanıp Kinemonu yeni şogun seçmeliler.Gerçi apttalarla dolu bir ülkeye Aptal Lord şart ama neyse.
Kanjuro kartı sadece yola çıkmadan önce verebilirdi. O zaman gemi kazası yapacaklarını ve Raizo'nun oraya gideceğini bilmesi mümkün değildi. Yine de biz Raizo'nun kartını verdi diyelim, öyle bir durumda da Jack'ın hiç Raizo'nun yerini sormasına gerek yoktu. Kartı izleyerek eliyle koymuş gibi bulurdu. Bu durumdan ötürü elindeki (eğer varsa) kartın Raizo'ya ait olmadığı kesinleşiyor.Doğrudan file ait bir kart Jack'in eline nasıl geçti? Jack'e teslim edecek kişinin Zou ile bağlantılı biri olması gerekiyor. Samuray grubunda böyle bir kart olmuş olsa ve Kanjuro verirdi ki onu vereceğine Raizo'nun kartı verirdi en basitinden. Belki Kozuki Hanesi en baştan beri böyle bir karta sahipti de Orochi Shogunluğu eline geçirince kartı da ele geçirdi(?). Ama koca flashbackte hiç buna göre bir diyalog geçmedi.
Aslında genpei savaşından esinlenmesi daha olası. Onda da çıkartma ve bir deniz savaşı var. Oda zaten söylemişti galiba deniz savaşı yapmak istediğini.Zamanım olmadığı için yazamadim ama Waterloo Savaşı ile bu Wano'daki olacak savaş birbirine çok benziyor cidden. Sonunda Napolyon yeniliyor tabii.
Zamanı olan güzel bir yazı hazırlayabilir , iyice araştırıp.
Eli titremedi herifin ya. Ona okey oldum zaten. Kavradı, kararı verdi, uyguladı. Tek başına yargıç ve cellat oldu herif.Kinemon'u ilk başlarda pek sevmemiştim. Gittikçe ısındım karaktere. Tereddüt bile etmeden Kanjuro'nun işini bitirmeye çalışması muazzamdı.
Jack olsa çizerdi gibime geliyor ama belli de olmaz. Jackin gemisi de değildir. Bütün gemilerde vardır Kaidonun amblemi.Gemiler Jack'in gemileri değil mi?
Ben şu tabloya bakıp deniz üstünde komutanlarla ve ekiplerle adaya varınca da iki yonkou ve Orochi kapışması olacak gibi geldi. Seride adam akıllı bir deniz savaşı görsek mükemmel olurdu.
Baskı altında da böyle doğru ve net kararlar alınıyormuş diyebilir miyiz? xdEli titremedi herifin ya. Ona okey oldum zaten. Kavradı, kararı verdi, uyguladı. Tek başına yargıç ve cellat oldu herif.
Evet , dediğin gibi Genpei daha olası gibi.Aslında genpei savaşından esinlenmesi daha olası. Onda da çıkartma ve bir deniz savaşı var. Oda zaten söylemişti galiba deniz savaşı yapmak istediğini.