Abi one piece'nin en güzel taraflarından biri o aslında . Nasıl ? diye sorarsan ;Arkadaşlar siz nasıl düşünüyorsunuz bilmem ama ben şu yendiği adama 2-3 arc sonra denk olma meselesini acayip saçma buluyorum.Yani yenmiş lan işte denk olmayı bırak hatta daha güçlü bile .Demek istediğim mesela Luff Crocodile'ı yendi ama taa enies loby arcındamı ona eşit oldu..Biliyorum şuan bu konuda sayfada tartışılan konu bu değil ama acayip yazasım geldi.
One piecede bir kişiyi öldürmek kolaydır önemli olan o kişinin hayallerini öldürmektir yani crocodile vb. düşmanlar yenildikten sonra uğruna çalıştıkları ve inandıkları tüm dünyaları paramparça olmuştur ve yeni bir amaç gaye uğruna çalışmaya başlamışlardır ki bu uğurda çalışırlarken bir şekilde eski dünyalarını yıkan adamla ( Moneky D. Luffy ) tekrar karşı karşıya gelip bu sefer onun karşısında değilde yanında savaşmaya başlamışlardır . Bahsettiğimde mihavk'ın deyişiyle denizlerdeki en güçlü yetenektir Güç konusuna gelirsekte luffy'nin bir kere yendiği adam bir daha asla ona eşit olamaz çünkü bu küçük canavar sürekli üstüne koyarak ilerliyor . Tekrar karşılaşma mevzusunuda yukarda açıkladım .