Luffy, Hody'nin saldırısında yeterince iyi değilim diyor, Oda Zoro'nun b.hakiye yatkın olduğunu söylüyor, Luffy senin de yazdığın gibi ağırlıklı olarak haki eğitimi alsa da 2 yıl aradan sonra ayakları en sağlam yere basan adam Zoro gibi gözüküyor vs. Ben bunları birleştirdiğimde Luffy'nin b.hakisi daha iyi diyemiyorum. Ya şöyle bir şey de var.. Luffy'nin b.hakisinin daha iyi olduğu bariz bir şekilde ortada olsa zaten kiminki daha iyi acaba diye tartışmayız burda
Shansk'ın h.hakisi mi iyi, yoksa Luffy ile Chinjao'nunki mi diye tartışma konusu döner mi bu forumda ?
Luffy kk olacak adam falan felan tamam, iyi, güzel, hoş... Ama kk olacak adam, hakinin babasından eğitim alan adam, potansiyel potansiyel diye konuştuğumuz adam bu açığı veriyorsa bize demek ki Luffy göründüğü kadar da iyi değil tayfa içinde. Ha ilerde olur ona bir şey diyemem tabi. Ama göründüğü kadarıyla, Luffy şu konularda tayfa içinde şu kişiden iyi, bu kişiden iyi diyemiyorum ben. Çünkü o güveni vermiyor bana. Luffy şunun karşısına çıktı, dur bakıyım.... Tamam Luffy bunu harcar her türlü diyemiyorum. Luffy kk olacak ama bana güven vermiyor arkadaş :/
Kılıcına b.haki aktarma normal kullanımdan daha zahmetli ve zor bir şey olarak düşündüğüm için kılıcına aktarma olayını örnek verdim. Baltasına haki aktaran Boo ile Luffy'i karşılaştırırsan tabi ki de Luffy üstün gelir. Shanks'la Crocodile' ı karşılaştırmak gibi bir şey bu
Luffy'nin ağırlıklı olarak haki konusunda eğitim aldığını ve dolayısıyla bu konuda daha iyi olduğunu düşünüyorsak, aynı şekilde kılıç konusunda eğitim alan insanları da bu şekilde değerlendirmek gerekir. Yani Luffy herhangi bir nesneye haki yüklemek istiyorsa bunun için çalışmalı. Kılıcı, sopayı eline aldığı gibi haki aktarmak kullandığı aletlere haki aktaran insanlara haksızlık olurdu.