Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 758: Aldırma ve İlerle

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu arc Oda'nın tabiri ile dönüm noktası olarak görülüyor. Luffy için dönüm noktasıda busoshoku haki patlaması olacaktır yüksek ihtimalle. En uygun rakip bana göre Dof. Mesela;

Yonkoular; 100
Amiraller; 92-93
Dof; 88
Luffy; 85

gibi bir puanlama yapabilirim kendi mantığıma göre. Ve kendisinin üst lvlde olan rakibinin meyveside çok acayip derecede ters Luffy'e. O yüzden Dof şuan en uygun rakip. Dof hariç yenebileceği başka rakip yok şuan çünkü diğerleri imba karakterler.
Sadece Luffy için değil bütün tayfa için bir dönüm noktası. En az iki kişide daha haki çıkacaktır. Büyük ihtimal Zoro h.haki Robin de K.Haki (B.Haki çıkması şu an mümkün değil bence. Hatta hiç çıkmayabilir.) Çünkü meyvesine işleyip logiaların hatta Akainu'nun bile rakibi olabilir. Bu kadar büyük power up alamaz bence. Luffy de ya H.Haki ya da B.Haki konusunda birkaç level atlayacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca Happo'nun tekniğini öğrenmesini istiyorum. Niye derseniz önce de belirttiğim gibi mini gura gura deniyor. Geliştirip tam olmasa da BB'nin gura gurası ile kapışabilmeli.

@sword way

Luffy 3 tipte de yardıracak çünkü haki potansiyeli en yüksek olan o.K.hakiye yatkın olan Sanji olmasına rağmen Caribou'yu sezen tek kişi o idi.Zoro da b.hakiye yatkın olmasına rağmen büyük ihtimal Luffy kadar b.hakisi yoktur.

Sonra kendini çok kaptırma Zoro'nun h.hakisine.Bölüm 758 buna dair ibare yok.Sonra çıkmazsa üzülürsün hacı.Bana şimdi şurada burada var deme onların alayı çıkarım.Luffy'nin bizonu durdurması,kurtları bayıltması gibi bariz kanıtlar yok ortada.Ha ben çıkacağını düşünüyorum gene de ama çok kaptırma kendini derim.
Takım adalarda bir şey olmuştu diye hatırlıyorum ama

Yok ben genel anlamda değil bu arc hangi haki türünde yardıracak diye yazmıştım. Yoksa her haki türünde kalbur üstü bir seviyede olacaktır zaten.

Burda ibr arkadaş yazmıştı. Ne kadar güzel bir benzetme yapmıştı. Şöyle sınıflandırmıştı tayfadakilerin haki olayını :

Luffy : Eşit ağırlık.

Sanji : Sözel.

Zoro : Sayısal.

Buna ek olarak kendi fikrimce de

Luffy : Houshoku haki

Sanji : Kenbunshoku haki

Zoro : Boushoku haki diyorum. Zoro'nun h.haki konusuna gelince özele geliyorum birazdan :)
Hacı mangaka onaylı Luffy h.hakiye yatkın.H.haki Zoro'da da çıksa Sanji'de de çıksa en tepede o olacak h.hakide.İtiraz eden olmaz sanırım.

K.hakiyi üstte söyledim en iyi o görünen.

Sanji k.hakide Zoro'dan iyi olabilir ama Luffy'den değil.Zoro b.hakide Sanji'den iyi olabilir ama büyük ihtimal Luffy'den değil.Luffy eşit ağırlık falan değil,direk zirve.Hani beklentisi olan varsa Zoro b.hakide onu geçebilir diye bence yanılıyor.Adam haki potansiyeli olarak zirvede.Ayrıca bunların kaptanı.Hepsinden güçlü tayfada.Üç türde de tayfanın en iyisi olmasının garipsenecek bir tarafı yok.

@Sword Way

Houshoku ile diğer 2 tür bağlantılı bence. Yani houshoku ne kadar gelişirse busoshoku ve kenbunshoku da o kadar gelişecektir. Dof'u yenmesi için houshoku patlaması yapması gerekecek ve bu patlamada diğer iki türüde çok üst seviyelere çekecektir büyük ihtimalle.

Neden houshoku patlaması yapacaktır diye soracak olursan eğer Chinjao'nun arenadaki konuşması buna kanıt diyebilirim. "Bu denizde yüzlerce houshoku sahibi var, hepsinin üstüne çıkman gerek" buna benzer bir şey demişti tam cümle aklımda değil ama kesinlikle bu vs için bir ip ucu olarak görüyorum bunu.

Örneğin Chinjao ve Luffy busoshoku'lu yumrukları çarpıştırdığında houshoku çarpışması dedi Oda Diamante'nin ağzından. Demekki Houshoku direkt olarak diğer haki türlerini bire bir etkiliyor. Houshoku patlaması yaptığında diğer 2 hakisi nirvanaya ulaşacaktır ki buda Dof'un yenilmesinde ana etken olacak.

Kenbunshoku haki konusunda; Luffy Caribu'ya canavar diyor, hissediyor tamam. Ama bir de gözyaşını bile hissedebilen Sanji var onu ne yapıcaz :) Ayrıca Mingo'nun klonunu gerçek Mingo sanan bir Luffy de var. Onu napıcaz:)

Aynı şekilde, b.haki konusunda... Hordy'den ısırık yedikten sonra b. hakim yetersiz diyen bir Luffy var. Ama aynı zamanda b.hakiyi kullanmayı öğrenmekle kalmamış, aynı zamanda kılıcına aktarabilen, hatta kılıcına aktarmakla da kalmayıp slashlarına ekleyen bir Zoro örneği de var. Bu örnekler varken ben ne k.haki konusunda Luffy'i Sanji'den üstün görebilirim ne de b.haki konusunda Zoro'dan..

Sanji k.hakide Zoro'dan kesinlikle iyi zaten. Mangaka onaylamasa bile, biz onaylamasak bile, 10 yaşındaki takipçiler bile onaylar bunu :)

Luffy'nin zirvede olduğu nokta h.haki. Hepsinde Zoro ve Sanji'den iyi olacaksa bu adamlar ne yapıyor tayfada ? Bir de monster trio denmiş üstelik bu adamlara.

H.hakinin ne olduğu tam manasıyla açıklandığında tayfada kimin hangi haki türünde daha iyi olduğu konusunda tartışmalar eskisi ve şimdiki kadar çok yapılmayacak eminim. Çünkü h.haki denilen şey muazzam bir şey. Bu arcta h.hakiyle ilgili birkaç bilgiye vakıf olucaz gibi duruyor. Bakıcaz durumlara :)
Luffy'nin sezemeyeceğini bilemezsin ki göz yaşını.Adam Law'ın yaşadığını seziyor misal.Zoro sezemedi ama göz yaşını buradan Sanji'nin daha iyi olduğu anlaşılıyor.

Klonu Kyros'ta anlamıyor hacı.Law da anlamıyor.Sanji'nin anlayabileceğinin garantisi de yok ki muhtemelen de anlayamaz.Üçünün de aynı ortamda olduğu (Luffy,Zoro,Sanji) ve kıyas yapabileceğimiz tek sahne var o da saraydaki sahne.Kim seziyor Luffy.Diğerleri de diyorlar ki sen söyleyince farkettik.

Bu tarz saldırılara karşı zayıf olduğunu söylüyor.Zoro'yu ısırsa dişleri mi dökülecekti sence Hordy'nin? Hiç sanmam.Ona da işlerdi.1254151 tane hap yutmuş Hordy'den bahsediyoruz. Zaten ben Luffy'nin b.hakisi muazzam,kusursuz demiyorum Zoro'dan iyidir diyorum.Luffy'nin eğitim amacı haki temelli.Zoro ise diyor ki bana kılıcı öğret.Yanına hakiyi de öğrenmiş olabilir ama yüzde ile anlatmak gerekirse %70 haki %30 teknik çalışmak var %30 haki %70 teknik çalışmak var.Ee bir de potansiyel farkı var.Haki potansiyelinde Luffy bırak Zoro'yu serideki belki en tepedeki adam.

Boo'da baltasına aktarıyor? B.hakisi Luffy'den iyi mi? Luffy aktaramaz diye bir olay mı var ayrıca? Bu marifet sayılabilecek bir şey değil ki.Sen bana Zoro koka yaptı mı onu söyle.Hayır.Ama Luffy yaptı.

Tayfanın iş yapması için Luffy'den herhangi bir türde daha iyi haki kullanmaları gerekmez.Shanks'ı getir aklına adam haki master.Bu adamın Beckman'dan Yasopp'tan daha az k.hakisi veya b.hakisi olabilir mi? Hani Luffy daha oralara gelmedi diyebilirsin de Shanks bundan 10 sene evvel Beckman'dan,Yasopp'tan,Roo'dan daha mı az haki sahibiydi sonradan mı geçti? Muhtemelen hayır diyeceksin.Luffy muhtemelen Shanks'tan bile potansiyelli haki konusunda.Zoro Luffy'e yakın b.haki Sanji Luffy'e yakın k.haki kullansa yeter çünkü o bile muhteşem bir seviyedir.Şaşılacak,abes karşılanacak bir durum yok ortada hacı.Monster trio dense de asıl canavar Luffy.En büyük kozumuz diye boşuna demiyor Robin.Aralarında fark var ve en üstte olan Luffy.İster haki ister total güç.

Luffy, Hody'nin saldırısında yeterince iyi değilim diyor, Oda Zoro'nun b.hakiye yatkın olduğunu söylüyor, Luffy senin de yazdığın gibi ağırlıklı olarak haki eğitimi alsa da 2 yıl aradan sonra ayakları en sağlam yere basan adam Zoro gibi gözüküyor vs. Ben bunları birleştirdiğimde Luffy'nin b.hakisi daha iyi diyemiyorum. Ya şöyle bir şey de var.. Luffy'nin b.hakisinin daha iyi olduğu bariz bir şekilde ortada olsa zaten kiminki daha iyi acaba diye tartışmayız burda :)

Shansk'ın h.hakisi mi iyi, yoksa Luffy ile Chinjao'nunki mi diye tartışma konusu döner mi bu forumda ?

Luffy kk olacak adam falan felan tamam, iyi, güzel, hoş... Ama kk olacak adam, hakinin babasından eğitim alan adam, potansiyel potansiyel diye konuştuğumuz adam bu açığı veriyorsa bize demek ki Luffy göründüğü kadar da iyi değil tayfa içinde. Ha ilerde olur ona bir şey diyemem tabi. Ama göründüğü kadarıyla, Luffy şu konularda tayfa içinde şu kişiden iyi, bu kişiden iyi diyemiyorum ben. Çünkü o güveni vermiyor bana. Luffy şunun karşısına çıktı, dur bakıyım.... Tamam Luffy bunu harcar her türlü diyemiyorum. Luffy kk olacak ama bana güven vermiyor arkadaş :/

Kılıcına b.haki aktarma normal kullanımdan daha zahmetli ve zor bir şey olarak düşündüğüm için kılıcına aktarma olayını örnek verdim. Baltasına haki aktaran Boo ile Luffy'i karşılaştırırsan tabi ki de Luffy üstün gelir. Shanks'la Crocodile' ı karşılaştırmak gibi bir şey bu :)

Luffy'nin ağırlıklı olarak haki konusunda eğitim aldığını ve dolayısıyla bu konuda daha iyi olduğunu düşünüyorsak, aynı şekilde kılıç konusunda eğitim alan insanları da bu şekilde değerlendirmek gerekir. Yani Luffy herhangi bir nesneye haki yüklemek istiyorsa bunun için çalışmalı. Kılıcı, sopayı eline aldığı gibi haki aktarmak kullandığı aletlere haki aktaran insanlara haksızlık olurdu.
Zoro haki şov mu yaptı ? Hayır.Luffy'nin yenemeyeceği bir rakip mi yendi? Hayır.Luffy Zoro'dan görmediğimiz kokayı yaptı mı evet.K.hakisi ondan iyi mi evet.Zoro daha sağlam basıyor diye bir şey yok yani.Zoro Pica öncesi sağlam rakiple karşılaşmadı daha.Ama Luffy df kullanıcısı olmasına rağmen su altında zilyon tane hap yutmuş Hordy'i yeniyor.CC'yi yeniyor PH'de.Ki çok güçlü bir meyvesi olan bir adam CC.

Hakim zayıf demiyor,bu saldırılara karşı hala zayıf diyor 1.İkincisi sen ne iddia ediyorsun onu söyle.Hordy Zoro'yu ısırsa Zoro aa sinek ısırdı mı diyecekti? Geç abi bunları.Anket açsam Zoro da hasar alır mıydı o ısırıktan diye evet alırdı diyenler ezer geçer.Zaten hayır diyenler 1-2 istisna dışında Zoro fanları olur.

Shanks örneğinde böyle bir cevap verme diye 10 yıl önce Shanks daha mı geridedir bunlardan dedim cevap vermemekle kalmamışsın üstüne farklı yere çekmişsin olayı.

Luffy tayfa içinde en iyisi yahu.Açık vermesi de iyi seri açısından.Ne olacaktı 2 yılda haki master mı? Sen hakinin babasından eğitim alan,potansiyeli en yüksek olan,eğitiminin temeli haki üstüne olmasına rağmen Luffy'de bu kadarsa haki Zoro'da daha azdır diyeceğine bu açıkları fırsat bilip demek ki Luffy çok iyi değil Zoro'nun b.hakisi ondan daha iyidir diyorsun.Ben şu an Luffy kusursuz demiyorum zaten,kimse de istemez üstte de söylediğim gibi şu an kusursuz olmasını haki konusunda.Benim söylediğim Zoro'dan iyi olduğu.Zoro sanki full beden koka yaptı da Luffy'den iyi diyorsun ha bunu yapsa bile Luffy'nin de yapıp yapamayacağı kesin değil zaten.Bunu geç koka bile görmedik Zoro'dan.

Abi ne diyorsun? Şaka mı bu? Baltaya ekleyen adam kılıca mı ekleyemeyecek? Normal kullanım zaten bu.Biri kılıcına ekler,biri bambusuna,biri okuna,biri baltasına.Shanks-Croco ne alaka.Çok alakasız örnek veriyorsun daha iyi olduğunu kanıtlamak adına.

Luffy'de yükleyebilir eline madde verirsen.Hayır kujadaki dötü boklu karıların yapabildiği materyale yükleme olayını diyelim ki Luffy yapamasın.Yapamasa ne yav adam materyal kullanmıyor ki,koluna,bacağına,kafasına kısacası vücuduna yüklese yeter hakiyi çünkü adamın dövüş silahı bizzat vücudu.Bunu da yapıyor mu yapıyor.Bunun haki seviyesi ile alakası yok ki.Yükleyemezse Boo,Tashigi>Luffy mi diyeceğiz b.haki konusunda?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık