@Dragon
Bayrak olayı yüzlerce yıldır var olan bir gelenek muhtemelen. Roger ile başladığını düşünmüyorum, aksi halde Yonko olgusu 20 yıllık geçmişe sahip bir mevki olurdu. Muhtemelen yüzlerce yıldır Yonko ve Shichibukai mevkileri var ve bir denge halindeler. Güçlenen karakterler bir BB'de olduğu gibi bir Yonko devirip topraklarına yerleşiyorlar ve bu böylece süregeliyor ve bu nedenle asırlardır Marine teşkilatı NW'e giremiyor diye düşünüyorum. Tabi bunlar için eski devre ait daha çok korsanın tanıtılması ve bu yolla daha çok fb verilmesi lazım ama özellikle Çinjao'yu dinledikten sonra bunun böyle olduğunu emin oldum diyebilirim. Yani Roger döneminde de Shichiler ve Yonkolar vardı, Roger hepsini döve döve rahat rahat yoluna bakıyordu, bu durum da halk arasında onu en şöhretli ve en güçlü babında KK yaptı diye düşünüyorum.
Diğer hususta, Luffy'nin yeteneği ile 2,5 yılda edinilen müttefiklere bakalım, Arabasta Krallığı, Skypiea, Water 7, Amazon Lily, BAA, Happou Donanması, Kalp korsanları, WB korsanları ve müttefikleri, Bartoclub korsanları, Rayleigh vs. Yani bunlar Dragon'dan bağımsız olarak salt Luffy'nin yeteneğine yakalanan kişiler. Ki Kuma ve Ivankov da bu yeteneğe yakalanıyor, sadece ardında Dragon var diye daha da bağlanıyorlar. Bu yüzden Kamabakka Krallığını da dahil edebiliriz aslında
Şimdi düşün Luffy 2,5 yılda arkasına bu kadar adam almış, KK olduğunda bunun 2-3 katı daha eklenecek ve bu Dragondan ve devrim ordusundan bağımsız, salt Luffy'nin yeteneği ile olacak. Roger'da böyle bir yetenek olsa ayrıca Devrim Ordusunu beklemez aklını alırdı GW'nin bence.
Demem o ki, Roger önünden geçtiği herkesi bir şekilde etkilemiş eyvallah ama onun dışında karşılaştığı herkese de nefret tohumları da saçmış. Squardo mesela. Luffy'den dayak yeyip ona kin güden bir karakter gördün mü hiç sen. Bir şekilde dayak yeseler bile bağlanıyorlar adama. Squardo'yu Luffy dövse müttefiki yapmıştı şimdiye.
O yüzden ben Devrim Ordusunun yetersizliğini Luffy'nin yeteneğinin dolduracağını düşünüyorum. Çünkü Luffy'nin amacı denizlerin en özgür adamı olmak WG'yi yıkmak değil. Roger'dan ayrıldığı noktalardan birisi de bu. WG'i yıkmak Dragon'un amacı. Luffy de bu amaca giden yolda Dragon'u sırtlayacak.