Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

2023 Eurovision Şarkı Yarışması

Sizce Hangi Ülke ve Şarkısı Birinci Olacak?


  • Kullanılan toplam oy
    16
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu akşam ve gece beş tane farklı ülkenin ulusal müzik yarışması yapılacaktır. Tek tek paylaşmak istiyorum:

Norveç'in ulusal yarışması Melodi Grand Prix'in finali başlamıştır. Gece temsilcisi, şarkısıyla belli olacaktır.

Litvanya'nın ulusal yarışması Pabandom Iš Naujo'nun birinci yarı finali birazdan başlayacaktır.

İsveç'in ulusal yarışması Melodifestivalen'in ilk turu birazdan başlayacaktır.

Letonya'nın ulusal yarışması Supernova'nın da yarı finali birazdan başlayacaktır.

Sonraki saate gerek kalmadan şimdiden ekleyeyim. İspanya'nın ulusal yarışması Benidorm Fest 00:30'da başlayacaktır. Final olduğu için temsilci ve şarkısı belli olacaktır.
 
Son düzenleme:
Slovenya'nın temsilcisi Joker Out'un Carpe Diem şarkısı az önce yayınlandı:

Şarkılar ilk sayfada.
 
Son düzenleme:
Son zamanlarda çıkan haberler bayağı birikti. Bunları parça parça yayınlayacağım. İlk olarak burada temsilciler hakkında bilgi verip sonraki mesajlarda yayınlananlar arasındaki şarkıları paylaşacağım.

1. Danimarka

Danimarka, ulusal yarışması Denmark Melodi Grand Prix aracılığıyla temsilcisini seçti. Bu yıl ‘Breaking My Heart’ adlı şarkısıyla Reiley temsil edecektir.

Reiley, 25 yaşında Faroe Adalı bir şarkıcı ve aynı zamanda Tiktok yıldızıdır. Kendisi de budur:


2. Hırvatistan

Hırvatistan’ı ulusal yarışması Dora aracılığıyla bu sene ‘Mama ŠČ’ adlı şarkısıyla Let 3 temsil edecektir.

Let 3, Hırvatistan’da 1987’de kurulmuş modern bir rock grubudur. Zoran Prodanovic, Damir Martinovic vokaller başta olmak üzere toplam beş üyeye sahip olan grup ülkesinde müstehcen performansları, şarkılarında cinselliği öne çıkarmaları, kışkırtıcı kaba sözleriyle tanınırlar. Kendileri hakkında ilginç olan bir bilgiyi belirteyim. 1997 yılına ait ve içerisinde hiç kayıt bulunmayan ‘Nečuveno’ adı verilen albümü piyasaya sürüp 350 kopya satmışlardır. Kendileri de şöyle fotoğraf bırakayım:


3. Romanya

Romanya’yı ulusal yarışması Selecția Națională ile bu yıl ‘D.G.T (Off and On)’ adlı şarkısıyla Theodor Andrei temsil edecektir.

19 yaşında Rumen bir şarkıcı, söz yazarı ve aktör olan Andrei ülkesinin ‘O Ses Çocuklar’ ve ‘X Factor’ adlı yarışmalarıyla tanınmaktadır. Kendisi de şöyledir:


4. Malta

Malta’yı ulusal yarışması MESC ile bu yıl ‘Dance (Our Own Party)’ adlı şarkısıyla The Busker temsil edecektir.

2012 yılında Malta’da kurulan grup ‘David Jr. Meilak’ vokal olmak üzere toplam üç kişiden oluşan grup 1960’lı yılların pop ve rock müziğini folk tarzıyla harmanlama fikriyle grup kurmuşlardır. Kendilerini de şöyle tanıtayım:


5. Letonya

Letonya’yı da ulusal yarışması ‘Supernova’ yoluyla bu yıl temsil edecek ‘Aijā’ adlı şarkısıyla Sudden Lights olmuştur.

2012 yılında kurulan ve Andrejs Reinis Zitmanis, Mārtiņš Matīss Zemītis, Kārlis Matīss Zitmanis, Kārlis Vārtiņš olmak üzere dört kişiden oluşan gruptur. Kendileri daha önce ülkesini temsil etmek için 2018 yılında Supernova’ya katılmış ancak hedefini gerçekleştirememiştir. Kendilerini de şöyledir:


6. İsviçre

İsviçre’yi iç seçimle belirlenerek bu yıl Remo Forrer temsil edecektir. 21 yaşındaki şarkıcı 2020 yılındaki ‘O Ses İsviçre’ birincisidir. Şarkısı hakkında henüz bilgi vermemiştir, sadece şarkının 7 Mart’ta yayınlanacağı onaylanmıştır. Kendisi de şöyledir:


7. Estonya

Estonya, ulusal yarışması ‘Eesti Laul’ ile temsilcisini seçti ve bu yıl ‘Bridges’ adlı şarkısıyla Alika temsil edecektir.

20 yaşında olan şarkıcı ülkesinde birçok yarışmaya katıldı ve ‘American Idol’ yarışmasının birincisi olarak tanınmaya başlandı. Temsil edeceği şarkı Hollanda’ya 2019’da birincilik getiren ‘Arcade’ şarkısının yazarlarından Wouter Hardy ile yazılmıştır. Kendisinin şu fotoğrafını aşağıya bırakıyorum:


8. Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti, geçen ay yaptığı ESCZ ulusal finalde yarışmacılar performanslarını gösterdikten sonra bir hafta süren online uluslararası bir oylama başlatmıştı. Sonucunda ‘My Sister’s Crown’ adlı şarkısıyla Vesna ülkeyi temsil edecektir.

Vesna Çek, Slovakya, Rus, Ukrayna ve Bulgar kökenli olmak üzere (Patricie Fuxová, Bára Šůstková, Olesya Ochepovská, Markéta Vedralová, Tereza Čepková, Tanita Yankovová) altı kişilik gruptan oluşan Prag’lı bir gruptur. Modern pop ve folk kültürünü bir arada kullandıkları müzik tarzları ile Vesna 2016’dan günümüze kadar iki albümü bulunmaktadır. Kendileri de şöyledir:


Şarkıları My Sister’s Crown’ın ilginç yanına da not ekleyeyim. Şarkı Çekçe, İngilizce, Ukraynaca ve Bulgarca olmak üzere dört dilden oluşmaktadır. Şarkı kız kardeşlik, kadın gücü, iş birliğini anlatmaktadır.

9. Norveç

Norveç de son paylaşımımda ulusal yarışması Melodi Grand Prix ile temsilcisini seçti. Bu yıl ‘Queen of Kings’ adlı şarkısıyla Alessandra temsil edecektir.

Alessandra 20 yaşında İtalyan ve Norveçli bir şarkıcıdır. Alessandra, Norveç’te ilk olarak 2022 yılında ülkenin O Ses yarışmasına katılarak tanındı. Kendisi de şudur:


10. İspanya

İspanya, Benidorm Fest ile temsilcisini seçti ve bu yıl ‘Eaea’ adlı şarkısıyla Blanca Paloma temsil edecektir.

34 yaşında İspanyol şarkıcı Blanca Paloma aslında sahne tasarımcısıdır ancak şarkı söyleme isteğiyle müzikle ilgili çalışmalara başlamıştır. 2021 yılında İspanya devlet kanalı RTVE ile iş birliği yaparak bir belgeselin müziklerine katkıda bulunmuştur. Daha sonra 2022 yılında ülkesini yarışmada temsil etmek için Benidorm Fest’e katılmış ancak üçüncü olarak bu hakkı kazanamamış, bu yıl tekrar katılarak ülkesini temsil etmeye hak kazanmıştır. Kendisinin de şöyle bir görüntüsünü koyarak tanıtayım:


11. Avustralya

Avustralya, bu sene iç seçimle temsilcisini belirlemiş ve buna göre ‘Promise’ adlı şarkısıyla Voyager grubu temsil edecektir.

Voyager, 1999 yılında kurulan ve şu anda Danny Estrin vokal olmak üzere (Simone Dow, Scott Kay, Alex Canion, Ashley Doodkorte) beş üyeden oluşan Avustralyalı progresif metal grubudur. Geçen sene grup ‘Dreamer’ adlı şarkısıyla ülkenin ulusal yarışması Australia Decides’a katılmış ancak Sheldon Riley’e karşı ülkesini yarışmada temsil etme hakkını kaybetmiştir. Kendileri de şöyledir:

 
  • Danimarka
Reiley - Breaking My Heart:

Şarkılar ilk sayfada.

  • Romanya
Theodor Andrei - D.G.T (Off and On):

Şarkılar ilk sayfada.

  • Malta
The Busker - Dance (Our Own Party):

Şarkılar ilk sayfada.

  • Letonya
Sudden Lights - Aijā:

Şarkılar ilk sayfada.
 
Son düzenleme:
  • Hırvatistan
Let 3 - Mama ŠČ:

Şarkılar ilk sayfada.

  • Estonya
Alika - Bridges:

Şarkılar ilk sayfada.

  • Avustralya
Voyager - Promise:

Şarkılar ilk sayfada.
 
Son düzenleme:
  • Çek Cumhuriyeti
Vesna - My Sister’s Clown:

Şarkılar ilk sayfada.

  • Norveç
Alessandra - Queen of Kings:

Şarkılar ilk sayfada.

Bu şarkının Melodi Grand Prix’teki performansını da aşağıya bırakıyorum. Şarkının orijinalinden farklı olarak şarkının başlangıcında İtalyanca sözler bulunmaktadır:

Youtube veya Spotify'a yazarsınız. Kastığı için silmek zorunda kaldım.

  • İspanya
Blanca Paloma - Eaea:

Şarkılar ilk sayfada.

Blanca’nın Benidorm Fest’teki performansını aşağıya bırakıyorum:

Youtube veya Spotify'a yazarsınız. Kastığı için silmek zorunda kaldım.



Konuyu takip edip şarkıları dinleyen arkadaşlar şu ana kadar ki şarkıları değerlendirebilir, memnun olurum. Yorumları okuyup yeri gelince kendim de değerlendiririm.
 
Son düzenleme:
Finlandiya'nın ulusal yarışması UMK başlamıştır. Bu akşam temsilci ve şarkı seçilecektir.

İsveç'in ulusal yarışması Melodifestivalen'in dördüncü ayağı başlamıştır. Bu durakta 2012 birincisi Loreen 'Tattoo' şarkısıyla tekrar katılmaktadır. Önceki duraklarda olduğu gibi bu durakta da elde edilecek kazanç Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere bağışlanmaya devam edecekmiş.
 
Son düzenleme:
San Marino'nun ulusal yarışması Una Voce Per San Marino başlamıştır. Gece temsilci ve şarkı seçilecektir. İzlemek isteyen için link aşağıdadır:

Videolar kastığı için silindi.

Portekiz'in de ulusal yarışması Festival Da Canção'nun ilk yarı finali 00:00'da başlayacaktır. İzlemek isteyen için link aşağıdadır:

Videolar kastığı için silindi.

İzlanda'nın ulusal yarışması Söngvakeppnin'in ikinci yarı finali başlamıştır. İzlemek isteyen için link şöyle bırakıyorum:

Videolar kastığı için silindi.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık