Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

2023 Eurovision Şarkı Yarışması

Sizce Hangi Ülke ve Şarkısı Birinci Olacak?


  • Kullanılan toplam oy
    16
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Herkese merhabalar.


Eurovision'u takip eden birisi olarak ve yarışma üzerine konuşmak isteyenler için bu konuyu açmak istedim. Bu yıl açılan konu '2022' olduğu konuyu gerek ayrı yıl olarak gerekse bunun üzerine yakın gelişmelerden bahsederek konuyu ayrı açıyorum.

Bu sene kazanan ülke Kalush Orchestra ile Ukrayna idi. Ev sahipliği ise Ukrayna savaşta olduğu için yarışmanın ikincisi olan Space Man ile Birleşik Krallık yapacaktır. Yarışma yine Ukrayna temalarıyla sunulacak, sadece fark Birleşik Krallık'ta gerçekleşecek olmasıdır.


Ülke yarışmanın gerçekleşmesi için yer olarak çeşitli değerlendirmeler sonucunda Liverpool'u seçmiştir. Liverpool'da M&S Bank Arena'da yapılacaktı. Sunucular; Graham Norton, Hannah Waddingham, Julia Sanuna ve Alesha Dixon'dur.

Liverpool sahnesi bu şekildedir:


Logosu ve "United by Music" sloganı:

2023'te toplam 37 ülke katılacaktır. Bunlar alfabetik sırasıyla; Almanya, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Birleşik Krallık, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Ermenistan, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, İspanya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Malta, Moldova, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, San Marino, Sırbistan, Slovenya, Ukrayna, Yunanistan.

Yarışmanın;
  • Birinci Yarı Finali: 9 Mayıs 2023
  • İkinci Yarı Finali: 11 Mayıs 2023
  • Final: 13 Mayıs 2023
saat 21.00'da (Türkiye saatiyle 22.00'da) yapılacaktır.


Mayıs'taki yarışmada katılmayan ülkeler de ileride belirlenecek, güvenilir çevrim içi platform üzerinden oy kullanabileceğiz. Ücretli olacak oy kullanmak bizden de, yani Türkiye'den de hem yarı final hem de büyük finalde atılacak şekilde mümkün olacaktır.

Ülkelerde temsilci seçilmesi için gerçekleşen ulusal finaller, şimdiye kadar belli olan ve sonrası belli olacak temsilciler üzerine tanıtıcı bilgiler, yarışma üzerine organizasyonlar hakkında yer yer bilgi vermeye çalışacağım. Ayrıca bu konuyu sadece yarışmanın özelinde yazmıyorum, ülkelerin ulusal yarışmalarında temsilci olmaya hak kazanamayan güzel şarkıları veya temsilci olan şarkıcıların başka şarkılarını paylaşarak olabilecek güzel seçenekler sunmak istiyorum.

Bu yüzden özellikle konuyu açarken sadece Eurovision temelinde açmadım. Şarkıları değerlendirmek, değerlendirmelerinizi görmek, verdiğim listedikilerden kendinize uygun şarkıları bulmak, şarkı temelli sohbetler yapmak için de açtım.


Oylama Sistemi:

Bu yılın diğer yıllardan farklı olarak yarı finallerde jüri oyu olmayacağı, %100 halk oylamasıyla finale kalanlar belirleneceği açıklanmıştı.

1. Yarı final için:

Yarı finallerde finalistler 100% halk oylamasıyla belirlenecek. Eurovision’a katılmayan ülkelerin izleyicileri ‘Dünyanın geri kalanı’ (Rest of the World) olarak adlandırılacak ve güvenli bir çevrim ici platform olan www.esc.vote üzerinden kredi kartıyla oy kullanabilecekler. Oylama tüm performanslar sona erdikten sonra başlayacak.

Dünyanın geri kalanından gelecek oylar oy veren bir ülke ağırlığına sahip olacak. (1,8,10,12).

2. Büyük final için:

Sistem yarı finaldeki gibi olup www.esc.vote üzerinden kredi kartıyla oy kullanılabilecektir.

Dünyanın geri kalanından gelecek oylar oy veren bir ülke ağırlığına sahip olacak. (1,8,10,12).

Oylama tüm performanslar sona erdikten sonra başlayacak. ‘Dünyanın geri kalanı’ puanları halk oylamasında diğer ülkelerle birlikte toplu bir şekilde açıklanacak. ‘Dünyanın geri kalanı’ puanları yarışma sona erdikten sonra Eurovision’un resmî sitesinde yayınlanacak.



Şarkıların hepsi yayınlandığı için liste aşağıdadır. Ancak finale kalanlar belli olduğu için finaldekileri burada göstereceğim:

Finaldekiler:

1. Almanya




2. Arnavutluk


Rewamp:



3. Avustralya




4. Avusturya




5. Belçika




6. Birleşik Krallık




7. Çek Cumhuriyeti




8. Ermenistan




9. Estonya




10. Finlandiya




11. Fransa




12. Hırvatistan




13. İsrail




14. İspanya




15. İsveç




16. İsviçre




17. İtalya


Rewamp:



18. Kıbrıs (Rum Kesimi)




19. Litvanya




20. Moldova




21. Norveç




22. Polonya


Dance Break Rewamp:



23. Portekiz




24. Sırbistan




25. Slovenya




26. Ukrayna


Rewamp:



Elenenler:

1. Azerbaycan




2. Danimarka




3. Gürcistan




4. Hollanda




5. İrlanda




6. İzlanda





7. Letonya




8. Malta


Rewamp:



9. Romanya


Rewamp:



10. San Marino


Rewamp:



11. Yunanistan


Görmeyenler ve kaçıranlar olmuştur. Geçenlerde burada "Birinci Yarı Finalde Hangi 10 Ülke Finale Kalacak?" ve "İkinci Yarı Finalde Yarışan Hangi 10 Ülke Finale Kalacak?" olmak üzere iki anket yapmıştık.

  • Birinci yarı final için sonuçlar:


KorsanFan'a göre Norveç, Sırbistan, Portekiz, İsviçre, İsrail, Moldova, İsveç, Çek ve Finlandiya olmak üzere dokuz ülke finale kalacak; onuncu ülke de ya Malta ya da Hırvatistan olacaktır.

SONUÇ: 10/9.5 tuttu. Tebrikler.

  • İkinci yarı final için sonuçlar:


Foruma göre on ülke Ermenistan, Belçika, Kıbrıs, Estonya, Polonya, Slovenya, Gürcistan, Avusturya, Litvanya ve Avustralya olacaktır.


SONUÇ: 10/9 tuttu. Tebrikler.


İkinci provalar sonucu temsilcilerin performanslarının kamera açılarından 30 saniyelik yansıması (Büyük Beşli ve Ukrayna hariç) Eurovision Youtube kanalından yayınlandı.

Birinci yarı finaldeki ülkelerin performanslarının yansıması:


İkinci yarı finalde Danimarka, Ermenistan, Romanya, Estonya ve Belçika'nın performanslarının yansıması:


İkinci yarı finalde yukarıdaki ülkeler haricinde kalanların performanslarının yansıması:
Büyük Beşli ve Ukrayna'nın performanslarının yansıması:

Youtube'da dinlemek sorun yaşayanlar için birinci, ikinci yarı final ve Büyük Beşli ve ev sahibi grupların Spotify listesinden dinleyebilirsiniz.




BİRİNCİ YARI FİNALİ İZLEMEK İÇİN:

İKİNCİ YARI FİNALİ İZLEMEK İÇİN:

BÜYÜK FİNALİ CANLI İZLEMEK İÇİN:


SONUÇLAR:

1. Birinci Yarı Final:



2. İkinci Yarı Final:


3. Büyük Final:
İsveç 583 puanla birinci, Finlandiya 526 puanla ikinci, İsrail 362 puanla üçüncü, İtalya 350 puanla dördüncü ve Norveç 268 puanla beşinci olarak ilk beşe girmiştir. Böylece 2024'te yarışma İsveç'te yapılacaktır. Loreen Euphoria'dan 11 yıl sonra Tattoo ile ikinci zaferi elde eden iki temsilciden biridir. Loreen'i ve İsveç'i tebrik ediyoruz.

Kazanan temsilci ve şarkı: Loreen - Tattoo


Performansı:




KorsanFan Jüri Üyeleri


KorsanFan ekibiyle yapılan değerlendirme sonucunda kazanan ise Noa Kirel - Unicorn olmuştur.


Performansı:


Forumun ilk 10'u şöyledir:

1. Unicorn (İsrail) : 119
2. Tattoo (İsveç) : 98
3. Queen of Kings (Norveç) : 73
4. Cha Cha Cha (Finlandiya) : 70
5. Évidemment (Fransa) : 33
6. Bridges (Estonya) : 30
7. Promise (Avustralya) : 30
8. Ai Coração (Portekiz) : 28
9. My Sister's Crown (Çekya) : 28
10. Soarele și Luna (Moldova) : 27

Forumun puanlama tablosu şöyledir:

Jüriler: @UranyumX, @Sabo, @BlackMask, @Bisküvi, @Dattebayo..!, @Kuromi, @Caesar XVII. İlletyus, @JeanTannen, @Bogard, @sensey, @FallAsleep, @Yasopp'un oğlu Usopp, @Jiraiya ve @Sodex.

 
Son düzenleme:
Bu ayın şarkı seçimi için yapılacak ulusal finallerin takvimi şöyledir:

Eurovision için açıklanacak ilk şarkı bu akşam Ukrayna'da yapılacak Vidbir yarışmasıyla gelecektir.

Vidbir'de yarışacak şarkıları dinlemek için linki şuraya bırakıyorum:
Youtube veya Spotify'a yazarsınız. Kastığı için silmek zorunda kaldım.
 
Son düzenleme:
İlk açıklanan temsilcisi İsrail'dendi. İsrail'i Noa Kirel temsil edecektir.

21 yaşında olan İsrailli şarkıcımız budur:

2017 ve 2020 MTV Avrupa Müzik Ödülleri'ne sahip olan Noa Kirel'in şarkıları Spotify, Youtube gibi platformlarda da çok dinlemektedir. Türkiye'de şu şarkısıyla ünlüdür:

Diğer dinlenen şarkıları:



Ülkesini temsil edeceği şarkı için 2018'de ülkesine birincilik getiren Netta'nın ekibiyle çalışmaktadır. Şarkı Ocak-Şubat arası yayınlanacaktır.
 
Son düzenleme:
İlk açıklanan temsilcisi İsrail'dendi. İsrail'i Noa Kirel temsil edecektir.

21 yaşında olan İsrailli şarkıcımız budur:

2017 ve 2020 MTV Avrupa Müzik Ödülleri'ne sahip olan Noa Kirel'in şarkıları Spotify, Youtube gibi platformlarda da çok dinlemektedir. Türkiye'de şu şarkısıyla ünlüdür:

Diğer dinlenen şarkıları:



Ülkesini temsil edeceği şarkı için 2018'de ülkesine birincilik getiren Netta'nın ekibiyle çalışmaktadır. Şarkı Ocak-Şubat arası yayımlanacaktır.
Benim oyumu kazandı bile
 
Bizim katıldığımız zamanlar heyecanla takip ederdim. Türkiye'ye kaç puan verecekler falan diye merakla izlerdim. Ama oylar hep politik veriliyordu o zamanlar, hala öyle mi bilmiyorum. Mesela İsrail Ermenistan'a, Ermenistan da İsrail'e 10 puanı dayamıştı son izlediğimde sanırım.
 
Bizim katıldığımız zamanlar heyecanla takip ederdim. Türkiye'ye kaç puan verecekler falan diye merakla izlerdim. Ama oylar hep politik veriliyordu o zamanlar, hala öyle mi bilmiyorum. Mesela İsrail Ermenistan'a, Ermenistan da İsrail'e 10 puanı dayamıştı son izlediğimde sanırım.
2021 için diyemem ama 2022 için derim. Çünkü Ukrayna'nın birinciliği bir kesime göre savaş kaynaklı verildiği görülüyor. Gerçi jüriden almadı ama halktan (Televote) çok yüksek puan aldı.

Bunun dışında belli ülkelerin 12 puanı değişmiyor. Yunanistan ve Kıbrıs her sene -ikisi de finaldelerse- birbirlerine 12 puanı veriyor. Gerçi biz de katılsak 12 puanı Azerbaycan'a verirdik, Azerbaycan da Türkiye'ye verirdi. Belki halk oylaması değişir.
 
Bu arada ilk mesaja da sabitleyeceğim bir konu var. O da 2023'te yarışmaya eklenen yeni oylama formatı.

Mayıstaki yarışmada katılmayan ülkeler de ileride belirlenecek, güvenilir çevrim içi platform üzerinden oy kullanabileceğiz. Ücretli olacak oy kullanmak bizden de, yani Türkiye'den de hem yarı final hem de büyük finalde atılacak şekilde mümkün olacaktır.

Bu puanlar katılımcı bir ülkeyle aynı ağırlığa sahip puanlara dönüştürülecektir.
 
Son düzenleme:
Yarışmanın ilk şarkısı yayınlanmıştır. Bu akşam Ukrayna'da gerçekleşen Vidbir'de kazanan ve yarışmayı temsil edecek "Heart of Steel" adlı şarkısıyla Tvorchi olmuştur.

Heart of Steel şarkısı:
Şarkılar ilk mesajda.

Şarkının Vidbir'deki performası:
Youtube veya Spotify'a yazarsınız. Kastığı için silmek zorunda kaldım.


Yarışmacıdan da kısaca bahsedeyim. Vokalist Jeffery Augustus ve ses üreticisi Andrew Hutsuliak'tan oluşan ve ağırlıklı elektronik müzik üzerinde parçalar yapan bir gruptur. Hem Ukraynaca hem İngilizce parçalar yapan grubun en bilindik, diğer bir deyişle en çok dinlenen şarkısı "Believe"dir. O da şu parçadır:
Youtube veya Spotify'a yazarsınız. Kastığı için silmek zorunda kaldım.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık