Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

2023 Eurovision Şarkı Yarışması

Sizce Hangi Ülke ve Şarkısı Birinci Olacak?

• Kullanılan toplam oy
    16
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yarışmanın bu seneki logo ve sloganı belli oldu. Logo şu şekildedir:

Logo, Eurovision izleyici ve yarışmacıların kalp atışlarını temsil etmekteymiş. Bu senenin sloganı ise 'United by Music' olmuştur. Bunların gif hâlini bulunca ilk mesaja yükleyeceğim.

Şu anda Youtube'da yarışmanın kanalında birinci ve ikinci yarı final kuraları çekilecektir. İzlemek isteyen için linki aşağıya bırakıyorum:

Kastığı için silmek zorunda kaldım.

Son düzenleme:
Birinci ve ikinci yarı finalde yarışacaklar açıklandı.

Birinci yarı final:

İkinci yarı final:

Ukrayna ve beş büyük ülkenin oy kullanacağı yarı final:

İspanya'nın ulusal yarışması Benidorm Fest'i izlemek isteyenler için: https://t.co/8ZAQRGHyLK

Son düzenleme:
Çek Cumhuriyeti'nin ulusal yarışması ESCZ birazdan başlayacaktır. Yarışmada beş şarkı arasından seçilecek temsilci uygulama üzerinden oylamayla gerçekleştirilecektir. Ayrıntıları daha sonra vereceğim.
Çek Cumhuriyeti'nde yukarıda alıntıladığım gibi geçen gün performanslar yapılmıştı. Ülkeyi temsil edecek şarkı için beş şarkı arasından birine 6 Şubat'ın sonuna kadar Eurovision uygulaması üzerinden ya da https://escz2023.com/ adresi üzerinden oy verebilirsiniz. Uluslararası bir oy olduğu için her ülkeden e-posta yoluyla oy verilebilir ve ücretsizdir. Temsilci buna göre 7 Şubat'ta açıklanacaktır.

Beş şarkı da şu linkten dinleyebilirsiniz: https://eurovisionworld.com/esc/czech-republic-listen-to-five-songs-competing-at-escz-2023

Son düzenleme:
Ermenistan'ı bu yıl 'Brunetta' temsil edecektir.

Kendisi söz yazarı ve bestecidir. R&B ve soul tarzında Ermenice ve İngilizce şarkıları vardır. Brunetta'nın resmini de aşağıya bırakıyorum:

Youtube'da en çok bilinen ve dinlenen iki şarkısını aşağıda paylaşmak istiyorum:

Youtube veya Spotify'a yazarsınız. Kastığı için silmek zorunda kaldım.

Brunetta'nın şarkısı mart ayında yayınlanacakmış. Şarkısı r&b tarzında imiş.

Son düzenleme:
İspanya'nın ulusal yarışması Benidorm Fest'in ikinci yarı finali birazdan başlayacaktır. İzlemek isteyen için link aşağıdadır:

Bunun dışında yarışmanın bu yıl Liverpool'da düzenlenecek sahnenin tasarım görüntüleri paylaşıldı:

Son düzenleme:
Gürcistan'ın temsilcisi belli oldu. Bu sene O Ses yarışmasıyla temsilcisini belirleyen Gürcistan'ı Iru Khechanovi temsil edecektir.

Kendisinden bahsetmek gerekirse 23 yaşında Tiflis doğumlu söz yazarı ve şarkıcıdır. Iru 2009 yılında Tiflik Olimpiyat müzik yarışmasında en şarkıcı ödülünü kazandı. Daha sonra Iru 2011 yılında Candy grubuyla Junior Eurovision'da Gürcistan'ı temsil etmiş ve 'Candy Music' adlı şarkısıyla ülkesine birincilik getirmiştir. Geçen seneki, yani 2 ayı önceki Junior Eurovision'da da ülkeyi temsil eden Mariam Bigvava'nın 'I Believe' adlı şarkısının sözlerini yazmıştır. Dün akşam Gürcistan'da O Ses yarışmasındaki performanslar sonucunda Ivu ülkesini temsil etmeye hak kazanmıştır. Kendisini de şöyle tanıtalım:

O Ses'teki iki performansını aşağıya bırakıyorum:

Ayrıca çocuk yarışmasındaki grubuyla olan şarkısını da paylaşıyorum:

Şarkı hakkında henüz bilgi verilmedi. İlk bilgiler geldiğinde buraya yazacağım.

Son düzenleme:
İrlanda'nın ulusal yarışması Eurosong başlamıştır. Program bittikten sonra temsilci ve şarkısı belli olacaktır.

Son düzenleme:
Geçen sene Ermenistan'ın yarışmaya gönderdiği şarkı tam Eurovision şarkısıydı. Ukrayna'nın kazanacağını bilsem de İspanya'ydı benim favorim ama Ermenistan'ın yüksek puan almasını bekliyordum. Sahne şovundan olsa gerek herhalde, beklediğimden düşük puan aldılar. Bu sene katılacak olan Brunetta'nın tarzı bana pek hitap etmedi.

İrlanda'ya ise tek bir sözüm var: Elinizde Jedward varken, neden her sene seçim yapıp başka yarışmacılar yolluyorsunuz? İkizleri görmek istiyoruz!!

Son düzenleme:
İrlanda'nın temsilcisi 'We Are One' adlı şarkısıyla Wild Youth olmuştur.

Ülkesini temsil edeceği We Are One şarkısı:

Yeri gelmişken kendilerinden bahsedeyim. Callum McAdam, Ed Porter, David Whelan ve Conor O’Donohoe’dan olmak üzere dört kişilik bir gruptan oluşur. Kendileri şöyledir:

We Are One şarkısı Grammy ödülü İsveçli söz yazarı Jorgen Eloffson tarafından yazılmıştır. Bunun dışında grubun bilinen bir şarkısını da altta paylaşıyorum:

Şarkılar ilk sayfada.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık