Şekil bakış duruş demedim ayrıca anlattığım kelimelerin bağlama göre anlamlarının değiştiği idi. Zoro için acısını en fazla saklayan durumunu belli etmeyen zorlu biri imajı veren bir tip dedim. Zoro'nun yapısı böyle. Sanji'ye hiçbir şey olmadı demesindeki gibi. Chopper , Zoro'yu böyle ilk defa görüyorum diyor. Yani Zoro azıcık bile iyi olsa orada öyle uzunmaz. Ama adam ölü gibi bir kere bile gözünü açmadı. Bu yaşadığı olayın ona ne kadar ağır geldiğinin göstergesi. Diğer taraftan genelde etraftaki en zorlu tip o olur diyor. Buna tam uyacak bir türkçe kelime aklıma bir türlü gelmiyor ama ne demek istediğini anlatıyorum sana. Tabi sen yine en dayanıklı olarak algıla. Ben bu örneği bağlama göre tough'un anlamının ne kadar değişebildiğini göstermek için attım buraya.Niye öyle olmasın ?
Şekil duruş, şekil bakış anlamına geliyor diyen sendin haliyle kafanı sıkmışsın bunu atarak, En şekil bakışlısı benim kardeşim mi diyor yani burada
Kimse bana sıkamaz ben kendime sıkarım
Alpamis
Ace'in Luffy için orada söyleyişi ise bence en belalıları en baş belası olacak en çok sorun yaratacak kişi o olacak anlamına geliyor bence. Massive diyor Luffy için. Yani denize açıldığı sıra fırtına gibi estirecek dağıtacak anlamında diyor.