Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ace düz mantık düşünürsek şuan Sabodan(Yani devrimcilerin sağ kolundan) daha güçlü olacaktı yaşasaydı büyük ihtimalle. Aşağı yukarı Marco ile aynı kalibrede belki daha güçlü olacaktı bilemiyorum.
Fakat Luffyde Aceden 2 yaş küçük onla aynı yaşa geldiğinde büyük ihtimalle Yonkou seviyesinde olacak. O yüzden Luffynin potansiyeli Aceden daha fazladır fakat Ace yaşasaydı yaş farkından dolayı daha güçlü olacağı için KK olmaya daha yakındı.

Bu arada Wbnin yeni dünyadaki bahsi Ace ise Shanksin yeni dünyadaki bahsi Luffydir. Ki Shankste Rogerin bahsi denilebilir :D
 
@Alpamis
Mevzu sadece Morgan veya Cracker değil şimdi Luffy'nin sözde 1 vs 1lerine bir göz atalım.
Luffy vs Morgan:Morgan Luffy'i arkadan bölecekken Zoro araya girdi.
Luffy vs Don Krieg:Dövüşün sonunda Luffy denize düştü Sanji kurtarmasa ölüp gidecekti.
Luffy vs Arlong:Arlong Luffy'i suyun altına fırlattıktan sonra delikanlılık edip Kroobi ve Hatchan vslerine karışmadı.Karışsa tüm tayfa ölecekti.
Luffy vs Smoker:Dragon araya girmeseydi Luffy hapishanede çürüyüp gidecekti.
Luffy vs Crocodile:Bunda zaten hem fikirizdir.3 dövüşte de yardım/şans faktörüyle yırttı ölümü.
Luffy vs Enel:Saçmalığın daniskası.Torpilin tavan yaptığı dövüş.
Luffy vs Aokiji:Karşısına çıkan Aokiji değil Kizaru olsaydı tüm tayfa geberip giderdi.Aokiji çıktığı halde görevini yapsaydı yine tüm tayfa güme giderdi.Luffy teke tek dövüşeceğiz dedi diye adam tayfaya dokunmadı dedesine borcundan dolayı da Luffy'i öldürmedi.
Luffy vs Lucci:Luffy'nin en temiz dövüşü bu sebeple de fanların en çok sevdiği dövüş.
Luffy vs Moria:Sadece aldığı gölgeleri söylesem yeterli olur sanırım.
Luffy vs Magellan:Magellan vs all da diyebiliriz buna.
(Marineford'a hiç değinmeyeyim bence.)
Luffy vs Hordy:Dövüşten sonra Jinbe kan vermese ölecekti.
Luffy vs Ceasar:Zaten ilk dövüşte kaybedip Law tarafından kafesten çıkarıldığı için söylenecek birşey yok.
Luffy vs Dofilamingo:Law,Arena savaşçıları.
Luffy vs Cracker:Nami+tüm orman.

Ace de gitsin şansına geleceğin Yonko ve Filo Amiraline karşı dövüşsün.Kid adasında dururken tepeden Kaido düşsün.Sanırım ne demek istediğim anlaşılmıştır.
Bir defa en baştan yanlı bakış açısında olduğunu belirtmişsin.
Luffy vs Alvida'yı atlamışsın.

Morgan'ı arkasında olduğunu bile bile Coby'nin yanındaki Helmeppo'ya saldıran ve Zoro'nun Morgan'ı indirmesini bekleyen Luffy için az kalsın Morgan öldürüyordu demen yanlı bakış açını gösterir.

Bu arada Luffy vs Kuro vardı.

Luffy vs Don Krieg'de bir bakayım Luffy kimler için hayatını ne şekilde tehlikeye atıyor. Sizin anlayamadığnız nokta başkası için dövüşlerinde o duruma düşen adamın yardım aldığında galibiyetine size göre leke düşürmesi. Kimseyi umursamayan yapıda olsa dövüşlerini daha kolay kazanır. Luffy'nin en güzel dövüşlerinden biri olan bu dövüşe bile laf atman çok kötü...

Luffy vs Arlong'ta güç olarak zaten bariz Arlong'ta güçlü adam. Gerisi Mangaka'Nın hikayesi. Ayağını taşa sokacak gücü kendide bulan adamın ayağını taştan çıkaramaması ve denize atılması? Bu mu yani yenilgi? Bu olayın niçin yaşandığı bariz açık değil mi?

Luffyvs Smoker'da yakalanacaktı evet bu noktada karşısına Logia çıkıyor. Babası yardım etmese yakalanırdı. Ama bu güçsüzlüğüyle alakalı değil. Bu noktada o kadar avantaj avantaj diye saydığınız olaylar için Luffy'nin yenilebileceği durumlarda dezavantajından sözedilmemesi de ayrı bir yanlı bakış açısı.

Luffy vs Crocodile Yine bariz bir logia avantajlı adam var karşısında. Ve en güçlü olduğu alan çöldeler. İlk yenilgisi zaten başlı başına kurgu hatası. Adamı Crocodile'ın boynuna sardırıyor. Yarattığı kum fırtınasını güya durdurması için. Öncesinde dövüştüğü adamın yakasına yapıştırması ve o ara kancalanması. Çok tatmin edici bir yenilgi değil. 2. yenilgisi evet kurutulması ve ondan sağ çıkması şanstı. Ama anlayamadığınız nokta fiziksel olarak zaten Crocodile'a yetebilecek güçte olan adamın tecrübeziliğe ile alakalı bu dövüş. Bu konuda MR 3.(Mum adam) bile bir şekilde hayatta kaldıysa kurutulduktan sonra bırakında Luffy'de kalsın. Ben dövüşlerine bakarım. Son dövüşleri güç olarak Luffy'nin Crocodile'ı yenebileceğini gösteriyordu. Adam saf kaya tabanının yerin altından kırarak Crocodile'ı göğe fırlattı.

LuffyvsEnel Hani karşısına öyle bir güç çıkarmasına Mangaka'nın bir şey demiyorsunuzda öyle bir güce karşı lastik avantajı var dediğinizde Luffy'i torpilli yapıyorsunuz. Luffy One Piece evreninin kuralları içerisinde kurgusu içerisinde Enel'e karşı avantajlı olan bir yeteneğe sahip. Yenmesi doğal.. Enel etki bile edemiyor adama.

Luffy vs Aokiji zaten Luffy'nn dövüşü olmayacak bir dövüş. Hangi korsan çaylaklığının daha ilk aylarında Amiral ile karşılaşıyor. Ayrıca Aokiji sadece Garp için değil Luffy'nin yaptığı iyilik yüzünden de Luffy'i öldürmedi. Luffy Smoker'ı kurtarmıştı zaten hatırlarsan Alabasta'da.

Luffy vs Lucci Luffy'nin en güzel dövüşlerinden biridir. Bu konuda zaten bir şey diyemezsiniz. Adam öncesinde Kapı adam ve 5000 kişiye karşı dövüşüyordu. Sonrasında da yine Lucci'ye karşı savaşıyor.

Luffy vs Moria dövüşünde Luffy'nin gücünü salakça çaldırıp Ors'un içine koydurmasına bir şey demiyorsunuz. Luffy'nin gölge alarak yenmesini haksızça buluyorsunuz. Yine Luffy'nin tek başına savaşmasını gerektiren bir dövüş değil. Zira o arc'ında içinde çokça bahsediliyor. Zoro Luffy'e bel bağlayamayız diyor.

LuffyvsMagellan Luffy'nin dövüşü olamayacak kadar farklı bir durum. Eğer dövüş olarak kabul edeceksek bunu Magellan'ın Jinbei, İvankov, Crocodile gibi bir çok kişiyi kaçırtacak güçte olduğunu unutma. Luffy'nin Magellan ile olan dövüşünden önce atlattığı badireleri yaptığı dövüşleri unutma. Aynı Magellan'ın Teach ve ekibine tek attığını unutma.

Luffy vs Hordy bundan bahsetmek saçma. Çünkü o arc içerisinde hatırlıyorsan Balıklar ile İnsanlar arasındaki kan alışverişi yapılmaması gereken bir şeydi. O kadar zorlama bir şekilde Luffy'e kan kaybettirdi ki Mangaka bunun herkes farkına varabilir. Ama ben sana açıklayayım. Luffy'nin g4 gibi bir gücü var onu kulllanmaması bir numaralı eksiklik. Hordy Luffy'i ısırıyor tamam bunu kabullendim diyelim. Ama Luffy Hordy'i yendikten sonra kan kaybetmemişti o kadar. Luffy'nin kan kaybetmesinin sebebi o gemiyi yıkmak için pervasızca Gatling Elephant yapmayaya devam etmesi oluyor. Hordy'i yenmesiyle alakası yok. Gemiye yarıya kadar kırıyor. O sıra diyor ki Shirahoshi yaraların açıldı lütfen bu işi bırak diyor. Anlayacağın kan kaybını da oraya bağlıyor.

LuffyvsCeasar'da yenildi bunu kabulleniyorum. Ama o arc sadece Luffy değil Smoker'In Law'ına herkes aynı duruma düştü. Zoro ve diğerleri bile o arc istese öldürülebilirlerdi. Aynı Zoro kafesede tıkıldı Hordy tarafından. İstese yine öldürülürdü. Bunun farkında olamaman çok acı verici bir şey.
@Densetsu no Samurai

Luffy vs Dof'a yanlı bakıyorsun. Dof hiçbir zaman tek başına savaşmadı. Law'a karşı zaten Fuji ile birlikte savaştı ilkinde. O Law'ın oara pestilini çıkardılar. Sonrasında bir şekilde kaçtı. Ama ordada Sanji ve tayfaya yarıdm etmek için kendini riske sokup Law savaşıyor. O Law'ı da kolayca yeniyor zaten Dof. Sonrasında Luffy'nin bütün gün taşıdığı koruduğu Law'a karşı yine tek savaşmıyor. Kendi ağzıyla söylüyor. Beni yenebileceğini düşünmen geçtim bir de yanımda Trebol varken ikimizi bir yenebileceğini düşünmek. Dof hiç yalnız kalmıyor bu anlamda. Bunu her zaman savundum. Aynı arenada Luffy savaştı hepsine karşı. Dof'un yanına ulaşıncaya kadar bile bir sürü badire atlattı. Bilerek Bellamy'den darbeler aldı felan. Yine zaman sınırı vardı. Adadaki herkesi kurtarmak içni kendini tehlikeye sokarak savaştı. Bunları hiç görmüyorsunuz. Tek taraflı bakıyorsunuz.

Luffyvs Cracker'de ise Luffy tek başına savaşmak zorunda da değil. Zaten Yonkou'nun adasına 4 kişi gelmişler. Sanji'nin psikoloji batmış. Sanji'yi kurtarmak için acele ediyorlar. Her şeyi tek yapmasını istiyorsunuz.

Her şeyi tek yaptığını düşündüğün kim var? Roger mı ? Roger tek başına yapabiliyorsa tayfaya niye ihtiyaç duyuyordu o zaman?



Adam da konuyu atlıyor. Zoro'nun o kadar kan kaybettiğini (Thriller Barc) gösteripte ayakta kalmasını normal karşılayan adamlar 2 yılın ardından o kadar güçlenmiş Luffy'nin öyle bir kan kaybıyla ölebileceğini düşünüyorlar. Zoro'nun her galibiyetini normal karşılıyorlar. Sonrada bize fan diyorlar.

Geleceğin Filo Amirali ile denk dövüşen Aokiji ile Luffy daha çaylaklığının ilk aylarında karşılaşıyor. En azından Ace 3 yıllık tecrübesi varken Akainu ile karşılaşıyor. Ama sen Luffy'nin yenilgisine Aokiji'yi de yazmışsın.

Aynı geleceğin Yonkou'su dediğin Teach'i öldürmiş olacak olan Magellan'a karşı Luffy yenildiğinde bunu yenilgi olarak sayıyorsun? Şimdi taraflı mı tarafsız mı bakıyorsun? Sen söyle.



Moria olayında da bahsetitğim yer burasıdır. Bak bazılarının eleştirdiği durum için fanı olduğu karakterin ağzından neler çıkıyor. Ha serinin genel kısmı içinde durum budur.
 
Son düzenleme:
Ace MFde ölmese başka yerde ölecekti, ölürdü değil bak ölecekti. Yeri geldiğinde geri ćekilmemek en büyük ahmaklık örneğidir. Luffy bile Sabaodyde geri ćekildi lakin Acete bòyle bir kudret yoktu maalesef. :)
 
Ace MFde ölmese başka yerde ölecekti, ölürdü değil bak ölecekti. Yeri geldiğinde geri ćekilmemek en büyük ahmaklık örneğidir. Luffy bile Sabaodyde geri ćekildi lakin Acete bòyle bir kudret yoktu maalesef. :)
Marco bile ağlaya ağlaya geri çekilirken delikanlılık küçük enişte Ace'e kaldı. Sonra da mangal oldu tabii.
 
Ace MFde ölmese başka yerde ölecekti, ölürdü değil bak ölecekti. Yeri geldiğinde geri ćekilmemek en büyük ahmaklık örneğidir. Luffy bile Sabaodyde geri ćekildi lakin Acete bòyle bir kudret yoktu maalesef. :)
Shabondy tek geri çekildiği yer. En son yanında Nami varken bile geri çekilmedi, esir düşmesine rağmen hala artistlik yapıyor. Niye ölmüyor? Zaten ölmeyeceğini biliyoruz.
 
Shabondy tek geri çekildiği yer. En son yanında Nami varken bile geri çekilmedi, esir düşmesine rağmen hala artistlik yapıyor. Niye ölmüyor? Zaten ölmeyeceğini biliyoruz.
Ona bakıyorsan Ace 1000 kere ölmüştü şu ana kadar. Öldürülmeyeceğini bildiği için WB'ye uykusunda bile saldırmıştır. Kotasını zaten doldurmuş Ace?
 
Bir defa en baştan yanlı bakış açısında olduğunu belirtmişsin.
Luffy vs Alvida'yı atlamışsın.

Morgan'ı arkasında olduğunu bile bile Coby'nin yanındaki Helmeppo'ya saldıran ve Zoro'nun Morgan'ı indirmesini bekleyen Luffy için az kalsın Morgan öldürüyordu demen yanlı bakış açını gösterir.

Bu arada Luffy vs Kuro vardı.

Luffy vs Don Krieg'de bir bakayım Luffy kimler için hayatını ne şekilde tehlikeye atıyor. Sizin anlayamadığnız nokta başkası için dövüşlerinde o duruma düşen adamın yardım aldığında galibiyetine size göre leke düşürmesi. Kimseyi umursamayan yapıda olsa dövüşlerini daha kolay kazanır. Luffy'nin en güzel dövüşlerinden biri olan bu dövüşe bile laf atman çok kötü...

Luffy vs Arlong'ta güç olarak zaten bariz Arlong'ta güçlü adam. Gerisi Mangaka'Nın hikayesi. Ayağını taşa sokacak gücü kendide bulan adamın ayağını taştan çıkaramaması ve denize atılması? Bu mu yani yenilgi? Bu olayın niçin yaşandığı bariz açık değil mi?

Luffyvs Smoker'da yakalanacaktı evet bu noktada karşısına Logia çıkıyor. Babası yardım etmese yakalanırdı. Ama bu güçsüzlüğüyle alakalı değil. Bu noktada o kadar avantaj avantaj diye saydığınız olaylar için Luffy'nin yenilebileceği durumlarda dezavantajından sözedilmemesi de ayrı bir yanlı bakış açısı.

Luffy vs Crocodile Yine bariz bir logia avantajlı adam var karşısında. Ve en güçlü olduğu alan çöldeler. İlk yenilgisi zaten başlı başına kurgu hatası. Adamı Crocodile'ın boynuna sardırıyor. Yarattığı kum fırtınasını güya durdurması için. Öncesinde dövüştüğü adamın yakasına yapıştırması ve o ara kancalanması. Çok tatmin edici bir yenilgi değil. 2. yenilgisi evet kurutulması ve ondan sağ çıkması şanstı. Ama anlayamadığınız nokta fiziksel olarak zaten Crocodile'a yetebilecek güçte olan adamın tecrübeziliğe ile alakalı bu dövüş. Bu konuda MR 3.(Mum adam) bile bir şekilde hayatta kaldıysa kurutulduktan sonra bırakında Luffy'de kalsın. Ben dövüşlerine bakarım. Son dövüşleri güç olarak Luffy'nin Crocodile'ı yenebileceğini gösteriyordu. Adam saf kaya tabanının yerin altından kırarak Crocodile'ı göğe fırlattı.

LuffyvsEnel Hani karşısına öyle bir güç çıkarmasına Mangaka'nın bir şey demiyorsunuzda öyle bir güce karşı lastik avantajı var dediğinizde Luffy'i torpilli yapıyorsunuz. Luffy One Piece evreninin kuralları içerisinde kurgusu içerisinde Enel'e karşı avantajlı olan bir yeteneğe sahip. Yenmesi doğal.. Enel etki bile edemiyor adama.

Luffy vs Aokiji zaten Luffy'nn dövüşü olmayacak bir dövüş. Hangi korsan çaylaklığının daha ilk aylarında Amiral ile karşılaşıyor. Ayrıca Aokiji sadece Garp için değil Luffy'nin yaptığı iyilik yüzünden de Luffy'i öldürmedi. Luffy Smoker'ı kurtarmıştı zaten hatırlarsan Alabasta'da.

Luffy vs Lucci Luffy'nin en güzel dövüşlerinden biridir. Bu konuda zaten bir şey diyemezsiniz. Adam öncesinde Kapı adam ve 5000 kişiye karşı dövüşüyordu. Sonrasında da yine Lucci'ye karşı savaşıyor.

Luffy vs Moria dövüşünde Luffy'nin gücünü salakça çaldırıp Ors'un içine koydurmasına bir şey demiyorsunuz. Luffy'nin gölge alarak yenmesini haksızça buluyorsunuz. Yine Luffy'nin tek başına savaşmasını gerektiren bir dövüş değil. Zira o arc'ında içinde çokça bahsediliyor. Zoro Luffy'e bel bağlayamayız diyor.

LuffyvsMagellan Luffy'nin dövüşü olamayacak kadar farklı bir durum. Eğer dövüş olarak kabul edeceksek bunu Magellan'ın Jinbei, İvankov, Crocodile gibi bir çok kişiyi kaçırtacak güçte olduğunu unutma. Luffy'nin Magellan ile olan dövüşünden önce atlattığı badireleri yaptığı dövüşleri unutma. Aynı Magellan'ın Teach ve ekibine tek attığını unutma.

Luffy vs Hordy bundan bahsetmek saçma. Çünkü o arc içerisinde hatırlıyorsan Balıklar ile İnsanlar arasındaki kan alışverişi yapılmaması gereken bir şeydi. O kadar zorlama bir şekilde Luffy'e kan kaybettirdi ki Mangaka bunun herkes farkına varabilir. Ama ben sana açıklayayım. Luffy'nin g4 gibi bir gücü var onu kulllanmaması bir numaralı eksiklik. Hordy Luffy'i ısırıyor tamam bunu kabullendim diyelim. Ama Luffy Hordy'i yendikten sonra kan kaybetmemişti o kadar. Luffy'nin kan kaybetmesinin sebebi o gemiyi yıkmak için pervasızca Gatling Elephant yapmayaya devam etmesi oluyor. Hordy'i yenmesiyle alakası yok. Gemiye yarıya kadar kırıyor. O sıra diyor ki Shirahoshi yaraların açıldı lütfen bu işi bırak diyor. Anlayacağın kan kaybını da oraya bağlıyor.

LuffyvsCeasar'da yenildi bunu kabulleniyorum. Ama o arc sadece Luffy değil Smoker'In Law'ına herkes aynı duruma düştü. Zoro ve diğerleri bile o arc istese öldürülebilirlerdi. Aynı Zoro kafesede tıkıldı Hordy tarafından. İstese yine öldürülürdü. Bunun farkında olamaman çok acı verici bir şey.@Densetsu No Samurai

Luffy vs Dof'a yanlı bakıyorsun. Dof hiçbir zaman tek başına savaşmadı. Law'a karşı zaten Fuji ile birlikte savaştı ilkinde. O Law'ın oara pestilini çıkardılar. Sonrasında bir şekilde kaçtı. Ama ordada Sanji ve tayfaya yarıdm etmek için kendini riske sokup Law savaşıyor. O Law'ı da kolayca yeniyor zaten Dof. Sonrasında Luffy'nin bütün gün taşıdığı koruduğu Law'a karşı yine tek savaşmıyor. Kendi ağzıyla söylüyor. Beni yenebileceğini düşünmen geçtim bir de yanımda Trebol varken ikimizi bir yenebileceğini düşünmek. Dof hiç yalnız kalmıyor bu anlamda. Bunu her zaman savundum. Aynı arenada Luffy savaştı hepsine karşı. Dof'un yanına ulaşıncaya kadar bile bir sürü badire atlattı. Bilerek Bellamy'den darbeler aldı felan. Yine zaman sınırı vardı. Adadaki herkesi kurtarmak içni kendini tehlikeye sokarak savaştı. Bunları hiç görmüyorsunuz. Tek taraflı bakıyorsunuz.

Luffyvs Cracker'de ise Luffy tek başına savaşmak zorunda da değil. Zaten Yonkou'nun adasına 4 kişi gelmişler. Sanji'nin psikoloji batmış. Sanji'yi kurtarmak için acele ediyorlar. Her şeyi tek yapmasını istiyorsunuz.

Her şeyi tek yaptığını düşündüğün kim var? Roger mı ? Roger tek başına yapabiliyorsa tayfaya niye ihtiyaç duyuyordu o zaman?



Adam da konuyu atlıyor. Zoro'nun o kadar kan kaybettiğini (Thriller Barc) gösteripte ayakta kalmasını normal karşılayan adamlar 2 yılın ardından o kadar güçlenmiş Luffy'nin öyle bir kan kaybıyla ölebileceğini düşünüyorlar. Zoro'nun her galibiyetini normal karşılıyorlar. Sonrada bize fan diyorlar.

Geleceğin Filo Amirali ile denk dövüşen Luffy daha çaylaklığının ilk aylarında bu adamlar karşılaşıyor. En azından Ace 3 yıllık tecrübesi varken Akainu ile karşılaşıyor. Ama sen Luffy'nin yenilgisine Aokiji'yi de yazmışsın.

Aynı geleceğin Yonkou'su dediğin Teach'i öldürmiş olacak olan Magellan'a karşı Luffy yenildiğinde bunu yenilgi olarak sayıyorsun? Şimdi taraflı mı tarafsız mı bakıyorsun? Sen söyle.
Luffy vs Moriah
ve Luffy vs Dof
dışındaki dediklerine tamamen katılıyorum.
Fakat Moriahın yeteneği zaten bu adam yeteneğini kullanıyor Luffyye karşı bunu bir tez olarak kullanman yanlış.Luffynin gölge alması bariz torpil o dövüşte.

Luffy vs Dofa gelirsek. Dof çokta olmasada handikaplı başladı. Fakat g4lü Luffy ezdi geçti Dofu direk o yüzden yine dengeler oturdu diyebiliriz.Yani Luffy 1-0 önde başladı fakat karşılaşma 4-1 bitti diye düşün.
 
Ace MFde ölmese başka yerde ölecekti, ölürdü değil bak ölecekti. Yeri geldiğinde geri ćekilmemek en büyük ahmaklık örneğidir. Luffy bile Sabaodyde geri ćekildi lakin Acete bòyle bir kudret yoktu maalesef. :)
Selim de yazmış. Yanında Namı gibi nazik bir bayan olmasına rağmen geri çekilmedi. Ana karakter olmasının verdiği torpili göz ardı ederek Ace'ı yargılamak sana yakışmıyor. Herkes Luffy gibi bal kazanına düşecek, 30 kez kurtarılıp yardım alacak, kucaklarda taşınacak diye birşey yok :gamyon:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık