Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
7 yaşındaki çocuğun Korsan olmak istemesi bile başlı başına bir cesaret örneği. Ki 7 yaşımndaki çocukla 20 yaşında Ace'i kıyaslamaya kalkışman bile hatadır.

Ace'in kendi lafı var ortada. Daha neyinden bahsediyorsunuz? Aynısını Zoro'da söylüyor. Adamın kendi lafları ortadayken onda da başka tür yorumlar yapıyorsunuz.

WB'ye bile sergilediği kısa sürelik bir performansla kendisinin o sorumluluğu yüklenecek kişi olduğunu gösteriyor. WB niçin Luffy'e sen de ona sahipsen göster bana D.nin iradesini diye? Göstermedi mi? WB sonda neden Luffy'i işaret ederek öyle konuştu? Öncesinde Ace'in sözleri? Her şey ortadayken Ace KK olurdu demek, tamam siz onu kendi KK'nız yapın.:D
7 yaşında söyledikleri ile şimdi söyledikleri arasında ne fark var ?
Shanks Luffy'nin 7 yaşında söylediklerine tav olup şapkayı vermiyor mu ?
Luffy korsan tayfasına katılabilmek için kendi gözünü deşmiyor mu ?
7 yaşında ki Luffy'nin hedefi ile şimdi gördüğümüz Luffy'nin hedefi arasında ne fark var ?
Ben sana söyliyeyim potansiyel meselesini...
Yeni dünyada ömür tüketmiş 70 yaşındaki kafası yamuk adam diyor, en büyük potansiyel Ace, iyi oldu öldürdükleri!!
Yeni dünyada ömür tüketmiş Hq'nün başı diyor, Sen KK olurdun buna izin veremeyiz !!
Garp diyor, Roger'in yaptığını yaptı !
Shanks Ace'yi anlatırken söylüyor, Roger'in kaçmasını isterdim vesaire vesaire, Ace ile aynı şeyi yaptığından bahsediyor.
Ace'nin KK olmak isteyip istememesini tartışmıyoruz.
Burda potansiyelden bahsediyoruz, ve potansiyel olarak Ace herkesten üstün gösterildi Oda tarafından o yüzden bişeyler söyleyeceksen ona söyle, Luffy bile şuan Ace'nin iradesini miras alan kişi olarak gösterildi yani bizim yaptığımız bişey yok Manga bunu söylüyor :bilmem:
 
Roger'ın reenkarnasyonu felan değil Luffy. Benzer kişilikleri var sadece. Bu noktada bu olabilecek bir şey. Aktarılan irade olayının bahsi çok geçiyor. Bu noktada Roger'ın iradesinide almış olabilir. Luffy Roger'ı aşacak biri zaten. Roger'ın 52 yaşında yaptığını yapacak belki de 20 küsür yaşlarında yapacak biri. Roger'ı da aşacak yani.

Roger önüne gelen çatır çutur yendi de. Neden 52 yaşında KK oldu?
Şimdi burada adam haklı.Luffy ilk indirdiği Morgan'dan son indirdiği Cracker'a kadar her rakibinde birilerinden yardım aldı.Roger için böyle birşey görmedik.Hee luffy güçlü mü ? Sonuna kadar.Ama hep yardım hep şansla her defasında yırtmış biri.O yüzden Roger'ın KK olmasıyla Luffy'nin KK olması bir değil.
 
Şimdi burada adam haklı.Luffy ilk indirdiği Morgan'dan son indirdiği Cracker'a kadar her rakibinde birilerinden yardım aldı.Roger için böyle birşey görmedik.Hee luffy güçlü mü ? Sonuna kadar.Ama hep yardım hep şansla her defasında yırtmış biri.O yüzden Roger'ın KK olmasıyla Luffy'nin KK olması bir değil.
Abi siz Luffy'nin ettiği yardımları ne yüzünden o durumlara düştüğünü görmezden geliyorsunuz.

Cracker konusu farklı. Evet onda bariz yardım aldı. Ama Cracker'i tek başına indirmesi gerekmiyor. Bunu anlayamıyorsunuz. Herkesi tek başına indirmesi gerekmiyor. Hele ki amaçları Sanji'ye ulaşmak ise ve bunun içinde zamanın önemli bir rolü varsa bunda Nami yardım edebiliyorsa etmelidir.

Roger'ın nesini gördünde bu kadar emin olabiliyorsun arkadaşlarından yardım almadan ilerlediğine? O zaman tayfaya sahip olmasının anlamı ne?

Seri içinde olaya baktığınız zamanda Luffy için söylenecek söz sizin dediğiniz gibi olmayacak. Onun için de önüne geçeni yıktı diyecekler ki harbiden öyle. Kim çıktıysa karşısına hepsini indirdi.

Morgan kim de Luffy yardımla indirecek yahu onu?

@RedTeroR

Bir defa Luffy 7 yaşında Shanks'in tayfasına girmek istiyordu, macera yaşayabilmek için. Adamların anlattığı hikayelerden etkilenip macera yaşayabilmek için onlara katılmak istiyordu. Bu noktada cesaretli ve korkmadığını gösterebilmek için gözünün altını çiziyor.

Sonrasında ise girdiği tehlike ve Shanks'in kolunu kaybetmesinden dolayı daha yola çıkmak için erken olduğunu ve Shanks'in neden onu gemiye almadığını anlıyor. Hem bunlar oluyor hem de kendi amacını buluyor. Luffy Shanks'e saygı duyuyor. Ve kendi tayfasını toplayıp ondan daha iyisini yapacağına KK olacağına bahse giriyorlar.

Sen Shanks'e yalvarması dedin. Ben de sana 7 yaşında dedim. Aralarındaki fark 7 yaşında Shanks'in tayfasına girmek isteyen çocuk bu anlattığım olaydan sonra Shanks'i geçebilecke yolu izlemeye başladı diyorum.



Kafa dedeye şimdi sorsan KK olacak potansiyel kişi olarak Luffy'i söyler. Karşısında Ace'in kardeşi dediği Luffy var. Ve bir savaştalar. Luffy'e zaten psikoljik olarka üstünlük kurmak için Ace konusunu açıyor. Yetmiyor Karasakal'dan bahsediyor. Luffy'e korsan olmayı bırak felan diyor. Şimdi sorsan Luffy der.

WB Roger'a benzemiyorsun diyor kendi ağzıyla Ace'e.

Ace kendisi diyor tek pişmanlığım hayalini gerçekleştirecek olmanı göremeyecek olmam diyor.

Ha şu da var adamın oğludur. Huyu da geçer hepten benzemeyecek diye bir şey de yok. Diğer taraftan aktarılan irade olayı felan da var. Bu benzerlikler önemli ama ben her karakteri bireysel olarak değerlendiriyorum. Luffy zaten Roger'ın yapamadığını yaparak farkını gösterecek biri olacak.
 
Son düzenleme:
Baş karakter olduğu için önüne geçeni indirmiş olmasın? Shounen serilerinde görülen klasik bir durum bu zaten. Bu fanboylar çok eylenceli.. :utangac:

 
Diğer karakterler kendileri harbiden hakettikleri için mi oradalar yani? Luffy'nin başarası Baş karakter olduğu için de diğerlerinin başarısı harbiden gerçek dünyada yaşayan karakterler oldukları gerçekten hakettikleri için mi? Yani Oda'nın kalemi değil mi? Bazen neyin kafasını yaşadığınızı merak etmiyor değilim. Bana da verin ben de yaşayayım o kafayı.
 
@Alpamis
Mevzu sadece Morgan veya Cracker değil şimdi Luffy'nin sözde 1 vs 1lerine bir göz atalım.
Luffy vs Morgan:Morgan Luffy'i arkadan bölecekken Zoro araya girdi.
Luffy vs Don Krieg: Dövüşün sonunda Luffy denize düştü Sanji kurtarmasa ölüp gidecekti.
Luffy vs Arlong:Arlong Luffy'i suyun altına fırlattıktan sonra delikanlılık edip Kroobi ve Hatchan vslerine karışmadı.Karışsa tüm tayfa ölecekti.
Luffy vs Smoker: Dragon araya girmeseydi Luffy hapishanede çürüyüp gidecekti.
Luffy vs Crocodile:Bunda zaten hem fikirizdir.3 dövüşte de yardım/şans faktörüyle yırttı ölümü.
Luffy vs Enel:Saçmalığın daniskası.Torpilin tavan yaptığı dövüş.
Luffy vs Aokiji:Karşısına çıkan Aokiji değil Kizaru olsaydı tüm tayfa geberip giderdi.Aokiji çıktığı halde görevini yapsaydı yine tüm tayfa güme giderdi.Luffy teke tek dövüşeceğiz dedi diye adam tayfaya dokunmadı dedesine borcundan dolayı da Luffy'i öldürmedi.
Luffy vs Lucci:Luffy'nin en temiz dövüşü bu sebeple de fanların en çok sevdiği dövüş.
Luffy vs Moria:Sadece aldığı gölgeleri söylesem yeterli olur sanırım.
Luffy vs Magellan:Magellan vs all da diyebiliriz buna.
(Marineford'a hiç değinmeyeyim bence.)
Luffy vs Hordy: Dövüşten sonra Jinbe kan vermese ölecekti.
Luffy vs Ceasar:Zaten ilk dövüşte kaybedip Law tarafından kafesten çıkarıldığı için söylenecek birşey yok.
Luffy vs Dofilamingo:Law,Arena savaşçıları.
Luffy vs Cracker:Nami+tüm orman.

Ace de gitsin şansına geleceğin Yonko ve Filo Amiraline karşı dövüşsün.Kid adasında dururken tepeden Kaido düşsün.Sanırım ne demek istediğim anlaşılmıştır.
 
Son düzenleme:
Diğer karakterler kendileri harbiden hakettikleri için mi oradalar yani? Luffy'nin başarası Baş karakter olduğu için de diğerlerinin başarısı harbiden gerçek dünyada yaşayan karakterler oldukları gerçekten hakettikleri için mi? Yani Oda'nın kalemi değil mi? Bazen neyin kafasını yaşadığınızı merak etmiyor değilim. Bana da verin ben de yaşayayım o kafayı.
Ana karakteri istese 3 hakili, Garp'dan eğitim almış ve amirale yakın seviyede başlatırdı ama o zaman seri böyle olmazdı. Luffy'nin karşısına çıkacak adamlar ona denk veya daha aşağıda çizebilirdi. Araya da hep 6 ay 1 sene zaman atlatıp daha güçlü de yapabilirdi ama seri Op olmazdı o zaman.

Senle diğerleri ayrılıyor sen orayı anlamıyorsun. Bak, Ace geriydi, gider kendini öldürtürdü ondan bir halt olmazdı vb.. diyen hater çok. Normalde bunları benim gibilerin demesi lazım ve Luffy tarafının savunma yapması lazım ama tam tersi Luffy sevenler bunu diyor. Ee demezler mi o zaman Luffy yardım aldı, esir düştü ölmüyor diye Ace'den önde görülüyor, burası saçma değil mi? Ace kaçmazdı, aynı Roger gibi deniyor ama bak geriydi, gitti öldü. Luffy bile Kizaru karşısında kaçın dedi. Başka yerde Luffy Roger benziyor diye övülüyor. Luffy bir yerde kaçın dedi diye yaptığı bütün hatalar görmezden mi gelinecek yani? Bunları sen yapmıyorsun ama yapıyorlar.

Luffy küçük yaşta korsan olacağım falan demiş ama, ondan önce denize açılmak için plan yapan Sabo ve Ace değil mi? Hemde bu adamlar Shanks falan da görmeden kendi kafalarına göre hayal kurmuşlar.

Ace ölmeseydi de K.k olamazdı, çok zor değil. 3 yonkou birleşir Wb'ye dalardı, bin tane senaryo yazılır. Ama k.k olmaya en yakın kişi açık ara Ace idi. Potansiyeli Luffy'den fazla değil aynı olsun bir önemi yok. Koca çınar Wb Ace'Yi 3-0 önde başlatıyor.
 
@Gannicus

Gerçekleri özetlediğin için teşekkürler.

Luffy gerçeğini öğrenmek isteyen bu mesajı okusun. Yok öyle değil diyeni de kendi haline bırakın. Aksini iddia edip gözümüzle gördüğümüz şeyleri yok sayanlar iflah olmaz zaten daha :bilmem:
 
Şimdi de Luffy Roger in reenkarnasyonu mevzuu çikti.Roger onune geleni çatir çutur dovup geberten biri.Luffy gibi zibilyon tane yardimla bir seyler yapmis adam degil.Roger in reenkarnasyonu Kid dir.
O mevzu da çok ilginç. Roger çok genç yaşta başlıyor ilk macerasına, yanına Rayi de alıyor ve Ray diyor ki biz hiç yakalanmadık. Bence ilk macera buna dahil değil, KKlık için yaptıkları 2. maceradan bahsediyor belli ki. Velhasıl Roger da ilk macerasında illaki sopa yemiştir, yakalanmıştır, çok zor durumlara ďüşmüştür, aksi acayip mantıksiz olur açıkçası.
 
Çok ilginç herkes sevdiği karakterler olunca sonuna kadar yanlı ama fanı yada haterı olmadığı karakterler olunca mantıklı konuşuyor. Fanlik yada haterlikböyle birşey demekki.

Ace konusuna gelince potansiyeli Luffy ile aynıdır. Ama yaşca büyük olması ve kk oğlu olması onu mf için daha tehlikeli yapıyordu.
Zaten bunu sengoku açık açık belirtiyor, ( yani E. Oda söylüyor) Wb'nin onu kk yapacağını. Yani yeni cağ uzerine bahsi Ace'ti. Ace Luffy gibi ana karakter olmadığı için şanslı da degil. Misal Kuma olayı(dragonun adami çıkıyor) veya kizaru öldürecekken hepsini Rayleigh ve Kuma yardımı. Yada Bb peslerindeyken yakalamamasi skypia öncesi yada Bb Luffynin peşindeyken Ace'in devreye girmesi. Yada Mf'de beyazsakal korsanlarının veya jinbei'nin Ace'i koruyamamasi ama Luffynin hem ace hem wb korsanlari hem jinbe tarafından korunmasi. Luffy bunlari yaşıyor çünkü hikaye onun zaten. Ona göre olaylar şekilleniyor. Ace hala yaşasaydı Luffy yine kk olabilirdi. Ama Ace'teb güçlü olabilecegini sanmıyorum. En kötü denk olurdu Luffy'e. Herkes kk olmak isteyecek diye bir kaide de yok zaten en güzel örneği Wb'dir bu durumun. Onun özel durumundan yani Roger'in oğlu olmasından çünkü nefret ediyor babasindan mirasını devralmak istemeyecek olmasi normal karsilanabilir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 16)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık