Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Dizi Sohbet, Soru, Haber ve Tartışma

@ch3rl0b11n ,Serinin başında doloresin babasının bulduğu gerçek dünyadan olan resim bu bölüm williamın cebine koyuldu ufaktan gösterildi sanırım ona dayanarak söylüyorlar.

William kara giysili arkadaşımız olmasına dair tek somut kanıt o olabilir başka bir şey geçmedi kanımca. Gerisi önsezidir.Bu bölüm doloresin kilise de kapının arkasındakine william dedikten sonra kara giysili arkadaşın çıkması ve imali imalı bakması da teoriyi destekleyici olabilir.Her türlü saçma bir durum olacak çıksa da.

Birde kimsenin bernardı tanımaması da olabilecek bir durum. Belli bir zaman aralığı var arnoldun ölümünden sonra bernardı yapmasında. O aralıkta çalışan herkesi öldürme potansiyeli yüksek Ford reyisin. Zaten çalışanların alayı da genç arnoldu görme olasılıkları çok düşük.
O fotoğraf sakallı elemanın kız kardeşine ait ve daha önce defalarca parka geldiğini söylüyor. Önceki gelişlerinden birinde düşürmüş olabilir.
William'ın o olması şimdilik saçma geliyor. Belki de gençliğinin kopyası bir robottur da Robert tarafından işleri tuhaflaştırmak için dışarı salınmıştır. Şimdilik her şey çok sisli. Daha Dolores'in esas olayı ne, siyahlı eleman tam olarak neyin peşinde belli değil. Yönetim kurulunun amacı ne belli değil. Robert'ın hikayesi niye bu kadar önemli belirsiz. Arnold'un rolü muallak vesaire.

Arnold'u görmemiş olsalar bile yönetim kurulundan bazıları en azından biliyordur adamı, ya da fotoğrafını görmüştür. En azından o kadın. Belli ki epey yetkili biri ve yönetim tarafından görevlendirilmiş. Bernard'ı öyle bir oyunla atacağına robot olduğunu anlayıp arada çıkarabilirdi öyle veya böyle. Yani bu Arnold'a benzeme olayı da biraz havada hala.

mmmikrofon demiş resim olayı var. Yüzde 99 biraz abartılı demişim ama :)
http://www.sanatatak.com/view/robotlarin-aski-buyuk-olur
Yazı kısa benim aklıma gayet yattı. Ayrıca son bölüm William'ın artık Nasıl oynamam gerektiğini öğrendim demesi Siyahlı Adamın o olduğuna dair işaret gibi geldi.

Bernard-Arnold ilişkisi için teori söylenmişti bölümden önce.Arnold Weber, Bernard Lowe. Aynı harfler kullanılarak başka isimden yapmış Ford.

Maeve konusunda haklısın şuanda dizide tek gördüğüm açık bu konu.

Wyatt açıklaman için sağol hocam bu arada.
O olsa bile neden o olduğuna bir anlam yükleyemiyorum ben hala. Hadi Bernard'ın Arnold olmasını, Robert'ın eski arkadaşına bir atfı, saygısı, özlemi sayarız da William siyahlı eleman çıkarsa ne olacak? Nihayetinde bu siyahlı eleman kendi iç karmaşası için bu yolculuğa çıkmış biri, öyle büyük bir amacı ve planı da yok gördüğüm kadarıyla. Sadece kendini bulmak ve oyunu çözmek istiyor gibi. Bölümde gördüğümüz üzere şirketin politik oyunlarına da pek aldırış etmeyen ve müdahil olmayan biri yönetimde olmasına rağmen.

William'ın onu demesi, artık şaşkınlığını üstünden atmasını ve kendine hakim olarak oyuna girmesine işaret bence. Bana sorarsanız o bu parka gelmeden önce bile duygusal karmaşalar yaşayan ama parka gelip de kendini bulan ve amaç edinen sıradan biri. Zamanla kendini daha büyük olayların içinde bulacaktır tabi. Dizinin temel kurgusu gibi görünen bilinçlenmeye ve özgürleşmeye çalışan robotların hikayesinde de robotların tarafında yer alacak ilk insanlardan biridir. Arnold'un arzusunu onun ilk eserlerinden birinin yanıbaşında gerçeğe dönüştürecek gibi görünüyor.


Bu arada Dolores de Arnold'u Robert'ın hacklemesiyle öldürmüştür muhtemelen. Robert ona robotların bilinçlenip özgürleşince insanlar gibi tehlikeli olabileceğini göstermeye çalışmıştır belki de. Ya da daha basitleştirirsek, robotları insan olamayacak kadar değersiz görüyordur ki bu pek olası değil.
Ama şimdilik uçuk bir teori olarak belki de insanlığın karşısına uğraşabileceği yeni bir rakip, galip geleceği yeni bir düşman çıkarmak istiyor da olabilir. Bölümde insanların herkesten üstünleştiğinden ve neandertallerden boş yere bahsetmedi herhalde. Dediğim gibi, şimdilik çok sisli. İlerleyen sezonlarda bu iş gerçek dünyaya muhakkak taşınacak.



Her şey bir yana da Hopkins üstadı bir kez daha oynarken görmek kadar güzeli yok. Zevkle izliyorum her sahnesini.
 
@ch3rl0b11n, Basit değil mi William Dolores'e aşık oldu ve onu oradan çıkarmak için hala bu oyunda ve labirentin sonunda bütün robotları özgür kılıp Dolores'i oradan çıkarabileceğini düşünüyor. 30 sene bir insanın oraya gelip iz sürmesinin şuanlık tek makul açıklaması bu olabilir bence.
 
@ch3rl0b11n , Bana da saçma geliyor somut olabilecek tek kanıt o yani. Parka daha önce uğramış olabileceğinin kanıtı olarak. Belki de ford kara giysili arkadaşın ilk gelişlerinde karakterinin değişimini vesaire gözledi aynı karaktere sahip genç willamı yaptı aynı yol üzerinde aynı olayları yaşattı hangi sonuca varacak diye vesaire vesaire. Seride geniş bir konu ve evren var her şeyin olma olasılığı var.

Dışarıda ki dünyanın gramını bilmiyoruz hangi teknolojiye sahipler vesaire. Tutma olasılığı olan bir tahmin olarak bakabiliriz william ve kara giysili abimiz arasında ki sırrı.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık