William teorisi zaten yüzde 99 gibi birşey. Daha önce görmüştük gençliğini baya benziyor biraz düşük pikselde izlediğim için tam ayırt edemedim bölümde ama Ford o.
William'ın o olduğunu neye dayandırarak söylüyorsunuz? Sanırım bir ben kaçırmışım o kısmını, herkes aynı şeyi diyor. Will sadece olaylardan etkilenen sıradan bir ziyaretçi değil mi? Eğer onla aynı kişiyse yanındaki eleman kimin nesi ve siyah giyenle farklı farklı yerlerde nasıl bulundular? Eğer ikisi de robotsa en başta niye trenle geldiler parka?
Robert yine döktürdü gitti bölümde. Ama Arnold'un tipini hiç mi kimse bilmiyor koca şirkette, neden kimse tuhaf karşılamadı bugüne dek Bernard'ı? Arnold'un o çıkacağını baştan beri tahmin ediyordum, ama kimsenin onu tanımıyor olması beni bu fikirden uzaklaştırıyordu.
Meave yine saçma sapan ilerliyor. Eğer onun bu konuma geliş temelini bir şeye dayandırmazlarsa cidden ayıp etmiş olurlar. Bu kadar basit olamaz. İki salak teknisyen zorunda olmamalarına rağmen ne dediyse yaptı ve özgürleşti hatun. Böyle akla oynayan bir senaryoda bu kadar basit bir gelişme olmamalı.
Robert'ın ondan da haberi vardır muhakkak. İstediği senaryoya onu da kanalize edecektir.
Wyatt, Robert'ın insan görüsünün bir yansıması olabilir. Arnold'un fikrine yönelen herkese kendi fikrinin kanıtını sunmak adına yapıyor olabilir bunu. Özgürleşmiş bilinçlerin, robot bile olsa tercih haklarıyla insandan farklı olamayacağını ve kötüye yöneleceğini vurgulamak adına. Wyatt ile ilgili tüm karakterler bugüne dek farklı bir çizgide göründü ve hepsi bilinç sahibi gibi davrandı. Ziyaretçilere zarar verebildiler, görevliyi ele geçirdiler ve bir şeylerin farkındaymış gibi davrandılar.
Robert kontrol altında bir dünya istiyor ve en azından kendi yarattıklarının insanlar gibi olmasına engel olmaya çalışıyor gibi. Son bölümde işler biraz daha netleşecektir. Ama dizinin genel sonu şimdiden belli gibi. En azından Dolores gerçek dünyaya adım atacak, bilinçlenmiş robotlar kısmen özgürleşecek ve Robert mağlup olacak sanırım.