Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1025: İkiz Ejderhalar

  • Konbuyu başlatan Silinmiş Üye
  • Başlangıç tarihi

Bölüm nasıldı ?

  • İyi

    Kullanılan: 171 65.3%
  • Orta

    Kullanılan: 61 23.3%
  • Kötü

    Kullanılan: 30 11.5%

  • Kullanılan toplam oy
    262
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yamato, ikinci bir Robin vakası olur mu diye düşünenler var. Normalde olmamalı bence. Oda'nın canavar üçlü oluşumunu bozmak istememesi nedeniyle böyle bir karakterin gücünü kısması ayıp olacağı kadar yakışık almayan bir hareket olurdu. Şimdi Yamato tayfaya geldi diye vasıfsız Sanji'den ve Zoro'dan neden güçsüz olsun kardeşim ? Bu kız iyi-kotu Kaido'yla dövüşürken Sanji Kaido'nun astı Queen'i yırtına yırtına ve çapı olmamasına rağmen almışken hem de.

Yamato'nun tayfaya gelişinin sorun yaratmaması şu durumda izah edilir ancak. Hasır Şapkalar tümen komutanı sistemini güçten bağımsız yorumlarsın. Bu kız tayfaya gelsin direkt 2 numaradır tayfada. Tartışmasız yani. Bunu canavar 3'lü temasıyla değerlendirmek akıl işi olmaz. Tamam C. 3'lü yine olsun ama işin güç boyutu farklı.
Haklı bir yorum :sapkali:
 
Kaidonun kopyası çıktığına göre denizciler luffyi durdurmak için lastik meyvesini de kopyalamasın sakın. Luffynin güçlerine sahip bir kılıç ustası. Zoronun lastik meyvesi yediği bir çizimi var odanın. Kesin foreshadow yapıyor.
 
Haki mekaniği konusunda kendi düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

Öncelikle hakinin (kelime anlamı direkt olarak irade) temelinde kişilerin iradelerini kullanarak belli yetenekler edinmeleri olduğunu bilelim. Her kişinin iradesinin farklı olduğu gibi haki bağlamında farklı yatkınlıkları vardır. (Aisa, Momo, Coby, Katakuri gibi karakterlerin gözleme yatkınlığı vardır mesela)

Bu eğilimleri iki genel başlık altında toplayabiliriz: İrade nüfuzu ve irade sezimi

İrade nüfuzu: silahlanma

İrade sezimi: gözlem

Konuda silahlanma/kral haki ilişkisi tartışıldığı için irade nüfuzu olarak adlandırdığım olguyu ve kullanımlarını açıklayacağım.

Silahlanmayı gözden geçirerek başlıyorum.

Şu ana kadar temel bir hiyerarşiye yerleştirirsek 3 çeşit silahlanma görüyoruz, kendi içlerinde çeşitlilik gösteriyorlar.

0) Bilinçsiz kullanım: Silahlanmayı kullanmayı bilmeyen kişilerin yaydığı irade.

1) Klasik silahlanma: Kullanıcı, iradesini vücuduna veya kullandığı alete nüfuz ettirebilir, çoğu kullanıcı iradesini tamamen kontrol edemez ve iradeyi çevresine nüfuz eder. Tüm vücudu haki ile kaplamak da iradeyi kontrol etmesi zor olduğundan dolayı nadir görülür.

Alt dalları: Silahı kaplama, vücudu kaplama, basitçe tüm diğer kullanımlar

2) Muhafaza etme: Kullanıcı bilinçsiz olarak havaya nüfuz eden iradesinin farkındalığını kazanır. Yaydığı iradei çevresinde muhafaza etmeyi öğrenir. Temelde yeni bir moddan ziyade klasik silahlanmayı çok iyi kontrol etme işidir. Bu kontrol kullanıcıya bir saldırı menzili ve savunma bariyeri sağlıyor, ayrıca kullanıcının çevresinde yoğunlaşan irade daha güçlü saldırılara imkân sağlıyor.

3) Nüfuz etme: Kullanıcı, artık silahlanma kontrolünde o kadar iyidir ki havadan daha yoğun maddelerde de nüfuz eden iradesini manipüle edebilir.

Alt dalları: Silaha irade yükleme (belirli durumlarda silah karartma)

Bu alt başlığı biraz daha açacağım:
Kullanıcını iradesi belirli bir alete artık o kadar nüfuz etmiştir ki iradesi o nesnenin içinde kişiden bağımsız olarak barınabilir (Örnek: Kaido'nun Enma'dan Oden'in iradesini hissetmesi).

Bu alt başlık için kısa bir açıklama: Kral haki iradesi baskın kişilerin, iradeleriyle başkalarına üstünlük kurmasına olanak sağlar. Silahlanma ise kullanılan nesnenin yapısını geçici olarak değiştirir. Bu sebepten dolayı Hazan Suyu'nda Ryuma'nın iradesi hissedilmiyor. Bir silaha kalıcı olarak nüfuz eden irade, silahlanma şeklinde yapılmış ise bu kılıç karartma dediğimiz şey oluyor.

Varacağım nokta şurası: Bana göre kılıç kararmış gözükmese de aynı işlemi görmüş kılıçlar var, bunlara nüfuz eden irade ise kral haki. Kaido-Enma (hatta Big Mom) örneğini yineliyorum. Şöyle bir dipnot da düşmek istiyorum, Enma'nın pasif olarak kullanıcının hakisini tüketme sebebi içindeki Oden'in iradesinin kullanıcı ile çatışması. Hazan Suyu'nda olmama sebebi onun sadece kaplama şeklinde olması.

Şimdi konusu açılmışken kral hakiyi düzgünce ele alalım.

Kral hakinin kullanımı konusunda şöyle bir noktaya değinmek istiyorum, kral haki silahlanmaya dâhil bir konfigürasyondur. İrade nüfuzuna, sadece sayılı kişinin sahip olduğu, aşırı eğilim gösterme yeteneğidir. Nispeten kalıtsaldır.

Dolayısıyla, ben bu haki türünün silahlanma olmadan kullanılabileceğini düşünmüyorum. Şimdi neden böyle düşündüğümü kategorileri görünce daha iyi anlayacaksınız.

Yine kontrol seviyesine göre bir hiyerarşiye oturtuyorum.

0) Bilinçsiz kullanım: Kullanıcının bilinçsiz olarak yaydığı irade menzilinde (Bkz; Silahlanma: 0. alt başlık), orada bulunan canlılara baskınlık kurma isteğinin somutlaşmasıdır.

Bunun kanıtı olan durumlar:

• Ace nasıl uyandırdı: Kardeşini kurtarmak amacıyla karşı tarafa baskınlık kurma güdüsü somutlaşıyor.

• Luffy'nin Marineford'da bilinçsiz kullanımı: Savaş meydanına hâkimiyet kurmak, Ace'i idam etmek üzere olan erlere baskın gelerek onları durdurmak (ki bunu dile de getiriyor) ihtiyacı somutlaşıyor.

• Zoro nasıl uyandırdı: İrade nüfuzunda (silahlanma) kendini çok zorladı, Kaido'ya baskın gelmek istedi. Law'a "ya Kaido'yu bitiririm ya da ölürüm" diyerek baskın gelme istediğini dillendirmişti.

1) Klasik kral haki: Kullanıcı artık seyrek ortamlarda (hava) nüfuzundaki kral hakiyi kontrol edebilir. Saldırı yaparken basit düzeyde kral haki kullanarak karşıya üstünlük kurmaya çalışabilir.

Örnek: Don Chinjao vs Luffy, Doflamingo vs Luffy

2) Muhafaza etme: Kullanıcı bilinçsiz olarak havaya nüfuz eden iradesinin farkındalığını kazanır. Artık biraz daha kontrolünde olan iradesini kral haki ile konfigüre edebilir.

Bu sebeple Luffy kolay bir şekilde bu beceriyi elde etti. Esasında emek isteyen bir kullanım değil, çünkü Luffy hâlihazırda iradesini kontrollü bir şekilde çevresine nüfuz ettirmeyi öğrenmişti. Gereken tek şey, kral hakinin normal kullanımından da nadir olan (çevreye salmaktansa hakiyi çevrede sıkıştırıp kontrol edebilmek gerekiyor), muhafaza edilen iradeyi konfigüre etme yeteneğiydi.

3) Nüfuz etme: Artık haki iki şekilde de çok iyi bir şekilde salınabiliyor/muhafaza edilebiliyordur. Bu alt başlık üstteki kullanımı bile başarmış, dünyadaki en güçlü insanların içinde bile çok az kişinin sahip olduğu bir yeteneği açıklıyor. O da yoğunlaştırılan, manipüle edilen iradeyi konfigüre edebilme yeteneği. Ben bu kullanımı Kaido'nun bile yapamadığını düşünüyorum, umarım Luffy Gear 5 açmaz da bu kullanımı edindiğini görürüz. Böylelikle Luffy ark içinde 4 power up almamış, yalnızca hakisini daha iyi kontrol etmeyi öğrenmiş olacak.
 
koskoca yonkoular bile ciddiyetsiz seride ciddi karakter eksikliği var sadece luccide ve birazda mihawkda var sanırım.
 
E. Oda Luffy'nin çaresizliğini Kaido dövüşünde yansıtamadı. Misal Crocodile dövüşünde Luffy 2 kez çok çaresiz kaldı, çölde Robin olmasa kumun için ölüp gidecekti, sonra su damlası üstüne düşmese kurup vücudundaki suyun çekilmesi o halde ölecekti.

Burada Kaido dövüyor iniyor tekrar geliyor. Bitkin ya da çaresiz bir durumu resmedilmedi. Suya düştü bir tek onu da hemen buldular. Ulan sudan çıktın bari komalık bir halde olaydın, iki tıkındı hemen kalkıp beni yukarı çıkarın yemem gereken dayak var diye fırladı.

Halbuki en son dayaktan sonra biraz komalık hale gelmeliydi.

Rakibi Kaido, herif serinin zirvesinde...
 
koskoca yonkoular bile ciddiyetsiz seride ciddi karakter eksikliği var sadece luccide ve birazda mihawkda var sanırım.
Oda'ya sorsan 13 yaş bilmem ne yaş serisi çiziyorum der. Lan sanki bir tek sen shounen çiziyon ittt köpek. Ciddisini ciddi çiz laubalisi zaten istemediğin kadar var hala daha neyin shounen kafası bu ?! Lan ne kadar uyuz oluyorum ben bu adama var ya. Ahh ahh!
 
E. Oda Luffy'nin çaresizliğini Kaido dövüşünde yansıtamadı. Misal Crocodile dövüşünde Luffy 2 kez çok çaresiz kaldı, çölde Robin olmasa kumun için ölüp gidecekti, sonra su damlası üstüne düşmese kurup vücudundaki suyun çekilmesi o halde ölecekti.

Burada Kaido dövüyor iniyor tekrar geliyor. Bitkin ya da çaresiz bir durumu resmedilmedi. Suya düştü bir tek onu da hemen buldular. Ulan sudan çıktın bari komalık bir halde olaydın, iki tıkındı hemen kalkıp beni yukarı çıkarın yemem gereken dayak var diye fırladı.

Halbuki en son dayaktan sonra biraz komalık hale gelmeliydi.

Rakibi Kaido, herif serinin zirvesinde...
Evet artık rakipler çok güçlü fakat Luffy'de güçlü olmalı artık şu kadar dinleneyim şöyle olsun olayı anca çok fena ölümüne girdiğinde olacaktır yani en son fight'da olacaktır zaten seride bir güç dengesi olmadığı için durum böyle he sen yansıtması gereken şey bu diyorsan bile yansıtmayabilir çünkü ODA'nın paşa gönlü bilir.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık