Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Crocodile Yeniden Gözüktüğünde Seviyesi Ne Olur?

Sizce ?


  • Kullanılan toplam oy
    366
Sen önce şu üslubunu bir düzelt sonra yorum yazarsın.

Serinin mangakası bile Dragon Ball hayranı, Db'ninde nasıl basit bir matematik olduğunu hepimiz biliyoruz.
Abi bu şunu yendi bu şöyle oldu bu şunu dedi demekle güç dengesi olmaz. DB mantığı düşman çok güçlenir. Seri başında Nappadan dayak yiyen Krillin , seri sonunda Perfect Cell'e tek atar. Crocodile bu Snack , Vista gibilerden önemli bir karakter. Daha güçlü dönmemesi için bir sebep yok.
 
İşte sizinde anlamadığınız nokta şu hocam, Luffy tecrübe ettiği birine bir daha yenilmez, şu bir anlaşılsa artık.

Croco dediğin karakter en fazla Alabasta Luffy'den güçlüdür. Mf'deki Luffy'den falan güçlü değildir, o güle oynaya yenmeler Alabasta'nın ilk 2 dövüşü için geçerliydi, Croco daha güçlü olsaydı Beyazsakal'a saldırdığında Luffy tarafından durdurulup '' Hadi len bas git şuradan '' denmezdi adama. Luffy adamı durdurduktan sonra bir daha Beyazsakal'ın yanına yaklaşamadı ve dediki Luffy'e '' Anlaşmamızı yerine getirdim? Neden Beyazsakal'ı koruyorsun? '' demezdi, adam baya baya çekiniyor işte bu bile anlaşılmamış.

Luffy daha önce tecrübe ederek dövüş içerisinde güçlenip yendiği birine yenilmez.
Yahu ciddi ciddi nasıl seriyi böyle okuyup kötü yorumlamak ićin bu kadar uğraşıyorsun şaşırıyorum.

ID de ki anlaşmaya bakmadan gelip MF'yi yorumlamaya kalkıyorsun. ID de Ivankov "Eğer MF'ye gitmek istiyorsan o adamı serbest bırakmalıyız" tarzında konuşuyor. Luffy de o adam Alabasta da şöyle böyle yaptı tarzında imada bulunuyor kısaca. Ivankov da "Pek güvenilebilir biri değildir" tarzında konuşuyor. Fakat Crocodile tavanda delik açıp çıkarıyor, sonra Croc, Daz, Jinbe gidip gemi çalıyorlar vb. adam anlaşmaya uyuyor çünkü MF'ye gitmek istiyor zaten. Hatta Buggy ve diğer suçlular gemide isyan çıkardığında hepsini öldürelim diyor. Kisacası MF'ye gitmek istiyor.

Anlaşma MF'ye gelmek üzerine ve oraya gelince bitiyor. Croc gidip WB'ye daldığında ise Luffy araya giriyor. Croc da "Anlaşmanın bana olan kısmını yerine getirdim. Neden Beyazsakalı koruyorsun" diyor. Luffy de "Ona dokunma Ace bu ihtiyarı çok seviyor" diyor. Yani senin dediğin gibi bas git şurdan demiyor ki senin dediğin tarzda daha sonra oralara gelemiyor dediğin adamın üstüne WB korsanları akın akın arkalı önlü geliyor.
Croc hepsini tek harekette hallettikten sonra ise arkasından Jozu gelip saldırıyor...

Seriyi istediğin gibi yorumlamaya devam... :D
 
İşte sizinde anlamadığınız nokta şu hocam, Luffy tecrübe ettiği birine bir daha yenilmez, şu bir anlaşılsa artık.

Croco dediğin karakter en fazla Alabasta Luffy'den güçlüdür. Mf'deki Luffy'den falan güçlü değildir, o güle oynaya yenmeler Alabasta'nın ilk 2 dövüşü için geçerliydi, Croco daha güçlü olsaydı Beyazsakal'a saldırdığında Luffy tarafından durdurulup '' Hadi len bas git şuradan '' denmezdi adama. Luffy adamı durdurduktan sonra bir daha Beyazsakal'ın yanına yaklaşamadı ve dediki Luffy'e '' Anlaşmamızı yerine getirdim? Neden Beyazsakal'ı koruyorsun? '' , adam baya baya çekiniyor işte bu bile anlaşılmamış.

Luffy daha önce tecrübe ederek dövüş içerisinde güçlenip yendiği birine yenilmez.

Edit : Croco'nun gelişim muhabbetinide açıkladım zaten önceki mesajımda. Gelişimini tamamlamış bir karakter kendisi bunu ben değil mangada söyleniyor.
Senin mantık baştan aşağı hatalı.
  1. Altın Kural. Karakterleri Luffy'ye endeksleyip düşünme.
  2. En fazla Arabasta Luffy'den güçlü olan karakter Akainu'yu mu durduruyor ? Komik bile değil.
  3. Arabasta Luffy'ye yenilen ve gelişimi duran biri Jozu'dan saldırı yemesine rağmen nasıl ayakta kalabiliyor ? Arabasta Luffy>Jozu mu yoksa ?
  4. Gelişiminin durduğu mangada yazıyor diyorsun. Öte yandan Mf'de de görüyoruz ki gelişimi gayet de devam eden bir karakter var karşımızda. Bu da mangada yazılan çizilen bir şey. Hangisini kabul edeceğimiz keyfimize kalmış bir şey değil mantık/mantıksızlık çerçevesinde olacak bir şey. Ve bu noktada görülüyor ki senin kabul ettiğin şeyin manganın ilerleyen süreci ve seyrinde kabul edilebilir bir yanı yok. Zira tezin beraberinde bir çok mantıksızlık silsilesi oluşturuyor.
  5. Gelişiminin durması olayını tek taraflı değerlendirmemek gerek. Çünkü bu seri 3-4 farklı güç unsurundan oluşuyor. Croco meyve konusunda gelişimin zirvesinde olabilir ki serinin o zamanki sayfalarında haki diye bir şey olmadığı için ve Croco meyvesini son derece profesyonel bir şekilde kullandığı için o an kastedilen gelişimin meyve olması çok çok mantıklı ve yerinde bir düşünce olurdu. Fakat serinin ilerleyen kısmında seriye haki kanlı bir anlı bir şekilde girdiği için gelişim bu yönde de devam etti. Bizim tayfanın hakiyi bilinçli bir şekilde kullanmalarının iki yıl önceki hallerine kat kat güç farkı attığını düşünürsek haki bilen bir Croco'nun Yk3 ya da Yk2 olarak dönüşü gayet de mümkün olan bir olasılık.
  6. Gelelim "Luffy tecrübe ettiği birine bir daha yenilmez" savına. İyi madem Luffy Kaido'yu tecrübe etti diye bir daha yenilmesin. Nerde mantık ? Her ne kadar zaman zaman bok edilen bir teferruat olsa da güç unsuru denilen bir şey var. Arada çok büyük bir güç farkı varsa 100 kere de olsa yenilir karakter. Hee bu zamana kadar bu güç farkı hep vardı ve mangaka bu farkı kapatmak için gelişim yerine saçmalık sürüsü ortaya attığı için belli bir okuyucu kitlesine ne de olsa hep Luffy alır kafası oluşuyor ama bu işin aslı gelişim değil "kılıf" oluyor. Arada böyle bir fark var. Sürekli göz ardı edilen bir fark..
  7. Ben güncel Croco'nun güncel ya da gelecekteki Luffy'den güçlü olacağını iddia etmiyorum. Croco'nun gelip gelebileceği maksimum seviye sağ koldur. Croco sağ kol olduğu zaman Luffy çoktan yonkou seviyesine ulaşır.
  8. Seride bazı karakterler var ve bu karakterlerin seride görünürde veya görünmez olarak bir devamlılığı var. Jinbe, Croco, Mihawk, Dof, Marco, Lucci bu karakterlerin başını çekiyor. Dolayısıyla bu karakterler ne kadar ortalıkta olmasa da göründükleri zaman her zaman daha güçlü karşımıza çıkacaklar. Bu kaçınılmaz bir şey. Çünkü seride hep yukarı doğru ivmelenen bir güç dengesi var. Croco bunun örneğini Mf'de zaten gösterdi. Lucci Cp-0'nun başına geçerek bunu gösterdi. Jinbe ne kadar sağlam olduğunu yonkou adamları tarafından övülerek ve gücünden dolayı hala tayfadaki yerini almayarak gösterdi vs.
 
:hhh::hhh: Akainu fanları neredesiniz bakın neler diyorlar. :D


@Sir Crocodile

Senin üyeliğinden öncesini kastetmiştim ben karışıklık oldu herhalde.
Benim üye olduğum tarih 2015 ondan önce de foruma bakıyordum ama sonrasında daha aktif oldum.

Onun dışında millet MF zamanları iyi şeyler demişler fakat olay NW zamanı işlenmeye başlayınca millet gömmeye başladı. Bunlar içinde Croc fanları da vardı. Ya da Croc seven kişiler vb.

Ben ilk "Mr. Crocodile" nickini aldım. Bu "Sir Crocodile" nicki boştaydı daha doğrusu kullanan vardı ama kullanmıyordu. Yani abartısız söyleyeyim "Crocodile" isminin geçtiği noktada 1 tane iyi yorum yoktu desem yeridir varsa da aşırı şekilde kötü laf atanlara "Abartıyorsunuz" tarzında gelen yorumlar vardı. Yani gidip bakın o tarihte ki yorumlara atmıyorum kafadan olan bu.

Sonra "Ben mi yanlış okuyorum milletde mi bir şey var?" dedim sonra bir daha okudum vb. yani demem o ki sen diyorsun ki "Senden önce iyi yorumlarım vardı" fakat benden önce kötü yorumların da vardı. Yani adam iyiyken iyi yorumladın he bazı konularda mantıklı yorumluyorsun bir şey diyemem ama kabul et bazen laf atacağım diye saçmalıyorsun. :D

O yüzden sana diyorum dediklerimi kullanırsın diye. Dediğim şeylere karşı çıkıyorsun, sonra bir bakıyorum ki karşı çıktığın şeyleri savunmaya başlamışsın. :D

@Sir Crocodile

Aradım bulamadım. Sen ne bekliyorsun? :D
Ben güç belirtmedim daha her zaman diyorum. MF de belli noktalarda komutanların yapamadığı şeyleri yaptı bu adam. MF öncesine bakarsan ise daha zayıf göründü pek çok kişiye. Fakat Mangaka'nın adamı sonradan işlediği ID ve MF de hiç güçsüz bir izlenim vermedi. Hatta belli noktalarda dediğim gibi pek çok karakterden daha ön plandaydı.

Bu yüzden şu güçtedir. Demem için 2 yıl sonra ki halini görmem gerekir. Benim beklentim fazla olduğu için Amirale oy attım.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık