1- Serinin ana karakterinin dövüşlerini ciddiye almayacaksak neyi ciddiye alacağız acaba söyler misin? Basamak basamak ilerliyor işte karakter anlaşılmayacak birşey yok, seride shounen bir seri zaten.Senin mantık baştan aşağı hatalı.
- Altın Kural. Karakterleri Luffy'ye endeksleyip düşünme.
- En fazla Arabasta Luffy'den güçlü olan karakter Akainu'yu mu durduruyor ? Komik bile değil.
- Arabasta Luffy'ye yenilen ve gelişimi duran biri Jozu'dan saldırı yemesine rağmen nasıl ayakta kalabiliyor ? Arabasta Luffy>Jozu mu yoksa ?
- Gelişiminin durduğu mangada yazıyor diyorsun. Öte yandan Mf'de de görüyoruz ki gelişimi gayet de devam eden bir karakter var karşımızda. Bu da mangada yazılan çizilen bir şey. Hangisini kabul edeceğimiz keyfimize kalmış bir şey değil mantık/mantıksızlık çerçevesinde olacak bir şey. Ve bu noktada görülüyor ki senin kabul ettiğin şeyin manganın ilerleyen süreci ve seyrinde kabul edilebilir bir yanı yok. Zira tezin beraberinde bir çok mantıksızlık silsilesi oluşturuyor.
- Gelişiminin durması olayını tek taraflı değerlendirmemek gerek. Çünkü bu seri 3-4 farklı güç unsurundan oluşuyor. Croco meyve konusunda gelişimin zirvesinde olabilir ki serinin o zamanki sayfalarında haki diye bir şey olmadığı için ve Croco meyvesini son derece profesyonel bir şekilde kullandığı için o an kastedilen gelişimin meyve olması çok çok mantıklı ve yerinde bir düşünce olurdu. Fakat serinin ilerleyen kısmında seriye haki kanlı bir anlı bir şekilde girdiği için gelişim bu yönde de devam etti. Bizim tayfanın hakiyi bilinçli bir şekilde kullanmalarının iki yıl önceki hallerine kat kat güç farkı attığını düşünürsek haki bilen bir Croco'nun Yk3 ya da Yk2 olarak dönüşü gayet de mümkün olan bir olasılık.
- Gelelim "Luffy tecrübe ettiği birine bir daha yenilmez" savına. İyi madem Luffy Kaido'yu tecrübe etti diye bir daha yenilmesin. Nerde mantık ? Her ne kadar zaman zaman bok edilen bir teferruat olsa da güç unsuru denilen bir şey var. Arada çok büyük bir güç farkı varsa 100 kere de olsa yenilir karakter. Hee bu zamana kadar bu güç farkı hep vardı ve mangaka bu farkı kapatmak için gelişim yerine saçmalık sürüsü ortaya attığı için belli bir okuyucu kitlesine ne de olsa hep Luffy alır kafası oluşuyor ama bu işin aslı gelişim değil "kılıf" oluyor. Arada böyle bir fark var. Sürekli göz ardı edilen bir fark..
- Ben güncel Croco'nun güncel ya da gelecekteki Luffy'den güçlü olacağını iddia etmiyorum. Croco'nun gelip gelebileceği maksimum seviye sağ koldur. Croco sağ kol olduğu zaman Luffy çoktan yonkou seviyesine ulaşır.
- Seride bazı karakterler var ve bu karakterlerin seride görünürde veya görünmez olarak bir devamlılığı var. Jinbe, Croco, Mihawk, Dof, Marco, Lucci bu karakterlerin başını çekiyor. Dolayısıyla bu karakterler ne kadar ortalıkta olmasa da göründükleri zaman her zaman daha güçlü karşımıza çıkacaklar. Bu kaçınılmaz bir şey. Çünkü seride hep yukarı doğru ivmelenen bir güç dengesi var. Croco bunun örneğini Mf'de zaten gösterdi. Lucci Cp-0'nun başına geçerek bunu gösterdi. Jinbe ne kadar sağlam olduğunu yonkou adamları tarafından övülerek ve gücünden dolayı hala tayfadaki yerini almayarak gösterdi vs.
2- Akaiunu'ya arkadan saldırıyor çizik bile atamıyor zaten, logiasına güvenip girdi Akaiunu'ya ama sonuç? Akaiunu mangada '' Sinek mi ısırdı'' bakışı atıyor fazlası yok, görende birşey yaptı sanacak Crocodile'ı.
3- Luffy'de marinford'da Sengoku'dan tek yemiyor? Ama güç seviyesi olarak bakarsak Px bile etmiyor, tayfasıyla orasını burasını yırta yırta nefes nefese kalarak anca yeniyor Px'yi. Mf'ye bakacaksak Mihawk = Vista'dan fazla değil zaten, Koramiral Ronse, Vista'nın yanındaki 2 adamla beraber Vista'yı falan tutuyor, Vista Mihawk'ı tutuyor, bunların hepsinin eşit olduğunu kabul mu edelim şimdi bu mantıkla?
4 ve 5- Gelişiminin devam ettiği senin yorumun. Ben İvankov'un sözünü söylüyorum, adamın kendi ibareside var. Ayrıca herkeste Luffy gibi potansiyel mi var? 46 yaşına kadar geldiği gelişim ortadayken 2 yılda coşup önüne geleni ezecek seviyeye gelecek ha? Bu kadar basit mi yahu bu? Meyve ustalığından falan bahsetmişsin, en baba atağı saray kurutmak ondada diyor adam zaten '' Çok fazla enerji harcadım '' diye. Amirale baksan kocaaaa denizi donduruyor, Croco küccücük bir sarayı kurutmuş bu mu meyve ustalığı? 46 yaşına kadar new world görmesine rağmen Haki uyandıramamasını söylemiyorum bile. Ayrıca hakinin o dönem planlanmadığı nerede geçiyor? Hemen sonraki arcta görüyoruz Kenboshoku hakiyi mantra olarak. Kenboshokuyu planlayan Silahlanmayı mı planlamayacak? Logiaları yaratırken onlara vuran şeyi düşünmemiş olamaz. Bu yüzden hatalısın kusura bakma.
6- Luffy, Kaido'yu nerede yendi? İyi anlamalısın dediğimi, '' Dövüş içerisinde güçlenip, tecrübe ederek rakibini aştı '' dedim. Luffy, Kaido'dan tek yedi, onu tecrübe edip yenmedi Luffy.
7- Herkes Luffy gibi mi gelişiyor üsttede dedim. Luffy yonkou olduğunda Croco sağ kol olur demişsin, gene desteksiz bir arguman, serinin ana karakteri kadar potansiyel yok herkeste.
8- Mihawk, Marco gibi karakterler seride tam olarak işlenmemiş karakterler zaten. Jinbe zaten ne kadar güçlü olduğu belli olan bir karakter, o gösterdiği halinden fazla çapı olduğunu sanmam evet epey güçlü ama fazlaca abartılan birisi Katakuri'yi falan yener diyenleri gördüm bu gözler daha neler görecek. Lucci ve yanındaki Kaku'yuda açıkladım zaten önceki mesajımda tekrar aynı şeyi yazmayı düşünmüyorum, ikiside genç ve new world görmemiş kişiler bunlarla Croco ile Moria'yı bir tutamayız. Aynı şekilde Doflamingo'yuda ( Evet Dof çok çok güçlü bir isim küçümsendiğinide düşünüyorum epey lakin daha fazla gelişemeyecek birisi o da, impel down'da günlerce oturup oradan kaçıp power-up mı alacak? Hiç sanmıyorum. Zaten gösterildiği hali bile epey güçlü ama dahada üstüne çıkacağını hiç sanmam bu saatten sonra )