Zoro'da üç tane olunca farkediyor maalesef.Sadece kattıklarından dolayı dememiştim.Şöyle açıklıyım.
Zoro’nun daha kaliteli kılıç alması kılıç ustası olmayan kişilere karşı Zoro için beleş güç sayılabilir mi ? Evet bir bakıma sayılabilir.Çünkü daha kalitesiz bir kılıçla doğal olarak daha az güç uygular.Peki daha kaliteli bir kılıç, kılıç ustası kişiler karşısında Zoro için avantaj sayılır mı ? Şu saatten sonra tam anlamıyla sayılmaz.Çünkü tek kaliteli kılıç Zoro’da yok.Nwde kalburüstü çoğu adamın kılıcı kalitelidir.En basitinden Zoro’nun direk hedefi olan Mihawk’ın kılıcı en iyi 12’den biri değil miydi ? E Zoro’daki kaliteliyse Mihawk’taki de kaliteli.O zaman kılıcın kaliteli olmasının önemi kalıyor mu ? Kalmıyor.
Peki kostüm meselesi öyle mi ? Mesela Sanji’yle aynı tarz dövüş stiline sahip Kizaru’nun kostüm gibi beleş bir gücü var mı ? Gördüğümüz kadarıyla yok.Yani Sanji kendi dövüş stiline sahip kişiler karşısında da farklı dövüş stiline sahip kişilere karşı da beleş bir avantaja sahip.
O yüzden diyorum kostüm kılıçtan daha fazla beleş güçtür diye.Bu aynı şey gibi.Kaido’da dövüşçü Coby’de.Sırf ikisi de dövüşçü diye seviye olarak aynı kefeye koyabilir miyiz bu adamları ? Koyamayız.Arada seviye olarak uçurum var çünkü.O yüzden kostüm-kılıç beleş mevzusunada böyle bakalım.Görünüşte ikisi de beleş ama birinin beleşliği daha fazla ? Sanji’nin beleş gücünü meşrulaştırmak için kılıç içinde tamamen aynı şey demek yerine böyle de bakılsın olaya ?
Bu arada kostümün o kadar fazla avantajı olduğunu bilmiyordum.Dediğin gibiyse daha da beleş güç oluyo.Beleş kelimesini bu kadar kullanmak hoşuma gitmedi de idare et.
Sanji de şu ana kadar hep saf fiziksel olarak savaştı. O zaman onu da dezavantajlı bir şekilde savaştı olarak gör. Çünkü ne Kilci ne de meyve sahibi olmadığı halde meyveli ya da kılıçlı kişilerle savaştı Sanji. O zaman Sanji'nin de giysisi meyvenin yerini dolduruyor olarak görelim. Kılıcın yerini dolduruyor olarak görelim. Çünkü senin mantıkla böyle olması gerekiyor.


Ayrıca deney ürünü olduğu malum. Kostümsüz dayanıklığını falan bir şekilde bu duruma bağlayabiliriz, başarısız oldu dense bile. Yinede haklısın meyveden farkı yok kostümün. Fakat kılıç ile meyveler falan aynı şey değil. 3 kılıç hele asla aynı şey değil. O zaman herkes alabildiği kadar kılıç alırdı.
